Hap en Tap logo zonder streep

Irish Cream tiramisu

12 aug 2012 | Dessert, Zoet

Nigella, da’s een vrouw naar mijn hart. No nonsens koken. Lekker. De goeie ingrediënten. Eén van de dessertjes die al een hele tijd op mijn TO DO lijstje stonden (maar daar staken de Olympische Spelen telkens weer een stokje voor), was de Irish Cream tiramisu en wel om de reacties die bij het recept geschreven stonden: “I love this recipe! I already made it over 10 times. It’s so easy and fast to make. And it’s always perfect!” of nog “It was just delicious. We enjoyed it so much. Better than any Tiramusi I have eaten in any restaurant. Thanks for sharing.” Genoeg om mij te overtuigen om het ook te proberen. Met Baileys dus. ’t is eens iets anders dan met Amaretto…

Ingrediënten

350 ml espresso, afgekoeld
250 ml Baileys likeur
2 x 200 g Savoiardi koekjes (Italiaanse lange vingers)
2 eieren
75 g griessuiker
500 g mascarpone
2 1/2 tl cacaopoeder

Bereiding voor 12 personen

Meng de koffie met 175 ml van de Baileys in een lage, brede schaal. Dompel de koekjes in deze vloeistof. Laat ze langs beide zijden lang genoeg weken tot ze zacht worden, maar niet doorweekt. Leg ze op de bodem van een vierkante schaal van 22 cm.
Scheid de eieren, maar gebruik slechts één eiwit. Klop de twee dooiers met de suiker tot een dik en lichtgeel mengsel en voeg er dan de resterende 75 ml Baileys en de mascarpone aan toe tot een homogene mengeling.
Klop het ene eiwit op tot sneeuw. Je kan dit makkelijk met de hand doen voor zo’n kleine hoeveelheid. Spatel de eiwitsneeuw door het mascarponemengsel en verdeel de helft ervan over de laag koekjes.
Herhaal deze handeling met een nieuwe laag geweekte Savoiardi en maak een toplaag met de resterende mascarpone mengeling.
Dek de schaal af met plasticfolie en zet een nacht lang in de koelkast. Breng, wanneer het moment gekomen is om de tiramisu op te dienen, met een theezeefje een laagje cacaopoeder op de tiramisu aan.

Bron: www.nigella.com

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.181 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Irish Cream tiramisu

by Myriam time to read: 1 min
0
%d