Oreo cupcakes

door | mei 6, 2015 | Gebak en koekjes, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept

6 mei en dat betekent Internationale Anti-Dieet Dag. Ik doe mee. Met deze Oreo cupcakes. Goede wijn behoeft geen krans. Deze cupcakes behoeven dat ook niet. Ze zijn over-the-top, awesome lekker! Geniet ervan. Omdat het mag vandaag. PS Voor mijn part morgen ook. En overmorgen.

Oreo cupcakes (voor 12 stuks)

125 g roomboter op kamertemperatuur
125 g kristalsuiker
125 g zelfrijzend bakmeel
2 el melk op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
1 kl vanille-extract
6 verkruimelde oreo’s
12 hele oreo’s als onderlaag

Voor de topping:
300 g mascarpone
75 g room
100 g bloemsuiker
1 kl vanille-extract
6 verkruimelde oreo’s
12 hele oreo’s als afwerking

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 170° C.

Doe de boter in een kom en voeg de suiker  beetje bij beetje toe. Mix het mengsel steeds tussendoor met de mixer op middelhoge snelheid. Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt je beslag luchtiger. Mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Let op: ook de eieren haal je op tijd uit de koeling en laat je op kamertemperatuur komen. Hierdoor wordt je beslag luchtiger. Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.

Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.
Als laatste voeg je de 6 verkruimelde Oreo’s en de melk toe en mix je nog eens 1 minuut alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag.

Pak je cupcake bakblik erbij met daarin de papieren bakvormpjes. Schik in elk bakvormpje 1 volledige Oreo. Hierop komt een eetlepel beslag in het midden van de Oreo in het papieren cupcake vormpje. Met een tweede lepel of spatel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje.

Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3. Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn. Hoe platter de cupcakes zijn als ze gebakken zijn, hoe makkelijker je ze kan decoreren!

Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden.
Laat ze volledig afkoelen op een rooster.

Maak ondertussen de topping door alle ingrediënten samen te kloppen. Doe de topping in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
Spuit een mooie dot topping op de afgekoelde cupcakes en werk elke cupcake af met een volledige Oreo.

Bron: recept van een vriendin van een collega.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 2.044 andere abonnees

Archief

Keukenrecepten

3 Reacties

  1. Bakdame

    jajaja….ze zien er heerlijk uit!
    water komt me in de mond…
    liefs

    Antwoord
  2. Jason

    How much vanilla extract is used in the topping recipe?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Oreo cupcakes

by Myriam time to read: 2 min
3
%d bloggers liken dit: