No bake chocolade Oreo taart

Ik moet iets bekennen. Ik raak snel enthousiast. Maar dan écht enthousiast. Een beetje over-the-top enthousiast. Dus toen ik dit recept op Pinterest ontdekte (where else?), was ik helemaal door het dolle heen:
1. een recept met Oreo’s, I love them!
2. een recept met chocolade (en ik had net 2 zakken voor de prijs van 1 gekocht bij Valrhona),
3. nog een recept dat in mijn favoriete bakvorm kon (da’s na de kilometertaart met vijgen en aardbeien en de kilometertaart met rabarber al de 3de taart op nog geen maand!)
4. het hoefde niet in de oven, toch ook mooi meegenomen met de temperaturen die we nu hebben.

Wel, al dat enthousiasme werd niet getemperd na het maken en proeven. Dit is een taart voor echte chocoholics. De krachtige smaak van de cacao is nadrukkelijk aanwezig. Dit is chocolade in zijn pure essentie. Ik kwijl nog na… 😉

Nodig voor 1 taart

Voor de Oreo korst:
300 g Oreo’s
100 g boter, gesmolten

Voor de chocoladeroom vulling:
190 g room 40% vet
200 g donkere chocolade
50 g boter

Voor de afwerking:
4 of 5 gehalveerde Oreo’s
Chocolade druppels

 

Bereiding

Doe de Oreo koekjes in een blender en pulse tot je grove kruimels bekomt. Voeg de gesmolten boter toe en blend tot een homogene massa.

Doe de mengeling in een langwerpige bakvorm (bij voorkeur met een uitneembare bodem wat het makkelijk maakt om de afgewerkte taart eruit te halen) en druk goed aan op de bodem en de zijkanten tot je overal een even dikke laag krijgt. Zet de vorm in de diepvriezer terwijl je de chocolade vulling maakt.

Breng in een sauspan de room aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de gehakte chocolade en boter toe. Laat 5 minuten rusten. Roer dan tot alles opgelost is en je een gladde ganache bekomt. Giet de chocolade vulling over de Oreo korst en werk af met enkele gehalveerde Oreo’s en chocoladedruppels.

Zet minstens 2 uur in de koelkast en liever nog een hele nacht. Haal de taart uit de vorm, serveer en geniet!

Bron: recept van de Spaans- en Engelstalige blog La Receta de la Felicidad.

 

Related Post

Tags: , , , , , , ,

No bake chocolade Oreo taart

by Myriam time to read: 1 min
9
%d bloggers liken dit: