Hap en Tap logo zonder streep
Trifle

Trifle met blauwe bes en Werther’s Original®

15 jul 2015 | Dessert, Zoet

Ik heb een topjob! Echt waar. Niet alleen zijn de meeste van mijn klanten (voor wie ik het community management op Facebook verzorg) actief in de foodsector (denk maar aan Brugge Kaas, Nazareth Kaas, Justin Bridou, Lima en heel binnenkort ook Imperial voor wie ik de Facebook pagina I love Baking mag opstarten. Stel je voor: I LOVE BAKING! Echt iets voor mij toch?), maar regelmatig komt mijn collega Pieter-Jan ook nog met leuke prospecten het kantoor binnengewaaid.

En zo gebeurde het dat hij vorige week een schattig minikookboekje van Werther’s Original® op mijn bureau dropte samen met een zakje snoepjes. Tjah, die snoepjes verdwenen al snel in de monden van Simon, Steven, Ioulian en vooral Veerle. Maar geen nood. Ik kocht gewoon niet 1, maar 2 nieuwe zakjes van de karamelsnoepjes (het risico is immers te groot dat ze ook thuis in de monden van mijn 2 cookie- en snoepmonsters verdwijnen voor ik ermee aan de slag kan gaan).

Je kunt het zo gek niet bedenken of het snoepje wordt ervoor gebruikt in het boekje: als smaakmaker in cocktails (Werther’s Original®, crème de cassis, gin, citroen, klinkt goed, vind je niet?), in hapjes, in desserts, in taarten, maar ook in hartige bereidingen. Och, och, wat een moeilijke keuze! Uiteindelijk besliste ik om deze trifle te maken. Volgens het boekje een *** dessert (qua moeilijkheidsgraad), maar dat viel heel goed mee. Qua smaak is dit wél 3 sterren waard!

Om het poeder van Werther’s Original® te maken, heb je meerdere mogelijkheden. Ofwel stop je de snoepjes in een zakje en sla je erop los met een hamer of deegrol, ofwel gebruik je hiervoor een krachtige blender, zoals de Oster Versa. Deze krachtpatser is onlangs komen overgewaaid (Figuurlijk! Gelukkig niet letterlijk, want als er zo eentje tegen je hoofd waait, lig je gegarandeerd een week uitgeteld in het ziekenhuis!) uit de States, waar elke hipster er eentje staan heeft op zijn/haar aanrecht. Wel, ik ben ook een hipster. Yo! 😉 Maar later meer hierover.

Voor 4 personen

1 boterwafel

Voor de Werther’s Original® siroop:
50 g Werther’s Original® poeder
50 ml water

Voor de mascarponecrème:
70 ml Werther’s Original® siroop
100 g mascarpone
100 ml room

Voor de limoencrème:
55 g suiker
4 eierdooiers
185 ml melk
185 ml room
15 ml limoensap
Zeste van 1 limoen

Voor de afwerking:
Blauwe bessen
Limoenzeste
Muntblaadjes

Bereiding

Snijd de boterwafel in kleinere stukken.

Voor de Werther’s Original® siroop:
Meng het poeder met het water en breng langzaam en al roerend aan de kook. Zeef en laat afkoelen.

Voor de mascarponecrème:
Meng de mascarpone met de siroop tot je een homogene massa krijgt. Voeg de room toe en klop op tot je de structuur van half opgeklopte room bekomt.

Voor de limoencrème:
Klop de eierdooiers met de zeste van 1 limoen en de suiker tot een ruban. Breng ondertussen de melk met de room aan de kook. Giet op het dooiermengsel. Breng al roerend tot tegen het kookpunt. Voeg het limoensap toe. Zeef en laat afkoelen.

Voor de afwerking:
Leg in een glas wat verkruimelde boterwafel. Schik er wat blauwe bessen op en lepel er wat mascarponecrème over. Giet er dan wat afgekoelde limoencrème over en werk af met wat blauwe bessen en limoenzeste.

Bron: het minikookboekje van Werther’s Original®.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.592 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

 1. Marleen

  Waar kan je die 'Werther's Original® poeder' vinden? Dank u.

  Antwoord
 2. Hap & Tap

  Marleen,
  Zoals ik in de laatste paragraaf schrijf, moet je het zelf maken door snoepjes stuk te kloppen met een deegrol bv. of door ze in een krachtige blender tot poeder te vermalen.
  Succes!
  Myriam

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Trifle met blauwe bes en Werther’s Original®

by Myriam time to read: 2 min
2