Mug cookie

106.5. Neen, dat is niet de frequentie van mijn favoriete radiostation, maar het cijfer dat de weegschaal aangeeft wanneer manlief erop gaat staan. Tjah, teveel lekkers van Hap & Tap gegeten… en niet gelopen… Als ik en hij zo blijven doordoen, dan komt dat niet goed. Nu heb ik 2 opties: ofwel stop ik met mijn blog, ofwel gooi ik er gezonde(re) dingen op. Er is natuurlijk ook nog mogelijkheid 3: hij eet niet op wat ik klaarmaak. Met deze mug cookie, de nieuwe hype na de cupcake, macaron en whoopie, kwam hij alvast niet in de verleiding. Ik maakte er maar eentje. En ’t was zo snel klaar en opgegeten door de zoon, dat hij het niet eens gemerkt heeft. Hihi!

Al kan ik een volgende keer voor de echtgenoot ook een klein ‘mugske’ maken, natuurlijk! Dat heb ik nu zelf verorberd. Ik moest toch proeven om jullie te kunnen zeggen hoe za-lig dit kleinood wel is?

 

Ingrediënten

30 g zachte boter 25 ml melk 1 zakje vanillesuiker 35 g bruine suiker 50 g bloem 20 g chocolade callets 1 klein snuifje zout

Bereiding

Doe de boter en de melk in een mug of kop. Plaats 30 seconden in de microgolfoven om de boter te laten smelten en de melk op te warmen. Klop goed dooreen en voeg de suiker en de vanille toe. Meng goed. Voeg beetje bij beetje de bloem al kloppend toe. Voeg nu de chocolade callets toe en meng. Eindig met het snuifje zout. Zodra je een homogeen mengsel hebt, zet je de mug in de microgolf op maximale kracht. Het oorspronkelijke recept sprak van 1 à 1.30 minuten. Ik maakte er 2 minuten van. Laat gedurende 5 minuten afkoelen en degusteer lauw. Tips: Je moet dit dessertje meteen opeten, want het wordt hard. Je kan er zoals mij slagroom bij serveren of een bolletje vanilleroomijs of crème anglaise. Bron: recept van de blog Made in Cooking. Mug cookie gepresenteerd op een 100% linnen servet van Charvet Editions bij Timeless Interiors in Eke.

 

Related Post

Tags: , , ,

Mug cookie

by Myriam time to read: 1 min
1
%d bloggers liken dit: