Hap en Tap logo zonder streep
Gâteau au chocolat façon macaron

Gâteau au chocolat façon macaron

31 mrt 2019 | Gebak en koekjes, Zoet

Een glazen bakplaat. En een potje kerriepoeder. Alletwee aan duizend diggelen. Dat is de tol die deze gâteau au chocolat façon macaron gekost heeft. Allez, ’t is te zeggen, die gâteau au chocolat kon er niks aan doen, natuurlijk. Mijn te onpraktische keuken was de boosdoener. Maar ik heb hoop. Als alles volgens plan verloopt, heb ik nog voor het bouwverlof mijn gerenoveerde keuken. Wie me volgt op Instagram kreeg in mijn stories al een sneak peek. Ik heb het afgelopen weekend wat knopen doorgehakt. Het eerste wat beslist werd, was de oven. Suuuuuuuuuuperbelangrijk werkinstrument voor mij. Daar was ik vrij snel uit. Het wordt een zwarte Falcon, een semi-professioneel deluxe model van 1,20 meter breed met inductie kookplaat! Vreugdedans! Wat de rest betreft, houd ik de spanning er graag nog even in. ? (Trouwens, er zit geen kerriepoeder in deze taart, zenne, het potteke moest eraan geloven toen ik met de warme taart te rakelings langs het potteke passeerde.)

Maar waarom heet deze gâteau au chocolat façon macaron niet gewoon chocoladetaart in macaronstijl? Ik vind Frans zoveel mooier klinken dan Nederlands/Vlaams. Ooit, toen ik 18 jaar was, had ik een Waals vakantieliefje. Toen die me zei: “je t’aime“, smolt ik helemaal weg… en bleef na de vakantie een jaar treuren omwille van den Thierry die even snel uit mijn leven verdween als dat hij erin gekomen was. Bovendien is de macaron van Franse afkomst en dus vond ik de chique Franse naam hier wel op z’n plaats.

 

Gâteau au chocolat façon macaron

 

Recept voor gâteau au chocolat façon macaron

(Voor)bereiding: 30 min
Bakken: 35 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 1 gâteau au chocolat:

Voor de gâteau au chocolat:
100 g zwarte chocolade
60 g verse room (ik gebruik altijd de slagroom van Campina met 40% vet)
125 g boter
60 g suiker
3 dooiers
60 g amaretti koekjes
80 g bloem

Voor het macaron deeg:
3 eiwitten
30 g suiker
80 g amandelpoeder
120 g bloemsuiker
1 tl cacaopoeder

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor bij th. 6/180° C en bekleed een ronde vorm met bakpapier.

Laat de chocolade smelten samen met de boter en de room. Klop de eidooiers stevig op met de suiker en voeg de gesmolten chocolade, de verkruimelde koekjes en de bloem toe. Meng goed en giet het beslag uit in de vorm. Laat ca. 20 min bakken.

Maak ondertussen het macarondeeg klaar: klop de eiwitten tot sneeuw met de suiker, voeg het gezeefd amandelpoeder, de bloemsuiker en het cacaopoeder toe en meng voorzichtig terwijl je een soepele spatel voortdurend optilt. Giet de bereiding op de taart en zet ze terug in de oven gedurende 10 à 12 min. Serveer lauw.

Tip: je kan een bolletje yoghurtijs of amandelijs serveren bij deze taart.

 

Bron: recept vertaald van de website Elle à Table.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.448 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

  1. Quiltingmieke

    Piep
    My god
    Al schuift mn mannetje zijn zelfgemaakte pistolekes net in den oven.. en is dat samen met een vers lichtgekookt eitje mn favo ontbijt..

    Zie ik deze taart ook echt wel zitten…

    Knuf

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Waaaw, Martine, jij bent een chancaard, zelfgebakken pistoletjes op zondag!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Gâteau au chocolat façon macaron

by Myriam Minne time to read: 2 min
2