Maar waarom heet deze gâteau au chocolat façon macaron niet gewoon chocoladetaart in macaronstijl? Ik vind Frans zoveel mooier klinken dan Nederlands/Vlaams. Ooit, toen ik 18 jaar was, had ik een Waals vakantieliefje. Toen die me zei: “je t’aime“, smolt ik helemaal weg… en bleef na de vakantie een jaar treuren omwille van den Thierry die even snel uit mijn leven verdween als dat hij erin gekomen was. Bovendien is de macaron van Franse afkomst en dus vond ik de chique Franse naam hier wel op z’n plaats.
Recept voor gâteau au chocolat façon macaron
(Voor)bereiding: 30 min
Bakken: 35 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 1 gâteau au chocolat:
Voor de gâteau au chocolat:
100 g zwarte chocolade
60 g verse room (ik gebruik altijd de slagroom van Campina met 40% vet)
125 g boter
60 g suiker
3 dooiers
60 g amaretti koekjes
80 g bloem
Voor het macaron deeg:
3 eiwitten
30 g suiker
80 g amandelpoeder
120 g bloemsuiker
1 tl cacaopoeder
Werkwijze
Verwarm de oven voor bij th. 6/180° C en bekleed een ronde vorm met bakpapier.
Laat de chocolade smelten samen met de boter en de room. Klop de eidooiers stevig op met de suiker en voeg de gesmolten chocolade, de verkruimelde koekjes en de bloem toe. Meng goed en giet het beslag uit in de vorm. Laat ca. 20 min bakken.
Maak ondertussen het macarondeeg klaar: klop de eiwitten tot sneeuw met de suiker, voeg het gezeefd amandelpoeder, de bloemsuiker en het cacaopoeder toe en meng voorzichtig terwijl je een soepele spatel voortdurend optilt. Giet de bereiding op de taart en zet ze terug in de oven gedurende 10 à 12 min. Serveer lauw.
Tip: je kan een bolletje yoghurtijs of amandelijs serveren bij deze taart.
Bron: recept vertaald van de website Elle à Table.
Piep
My god
Al schuift mn mannetje zijn zelfgemaakte pistolekes net in den oven.. en is dat samen met een vers lichtgekookt eitje mn favo ontbijt..
Zie ik deze taart ook echt wel zitten…
Knuf
Waaaw, Martine, jij bent een chancaard, zelfgebakken pistoletjes op zondag!