Wat ik nog meer koos in de webwinkel, verklap ik jullie nu nog niet. Dat zien jullie later nog wel verschijnen. Ik houd er wel van om de spanning een beetje op te bouwen. Voor een ander! Voor mezelf vind ik dat allesbehalve fijn. Ik ben zo’n giga stresskip en schijtluis… Ik zou nu al volgende week vrijdagavond 21u of zo willen zijn. Dan is de bekendmaking van de 6 winnaars van Belgian Food Blog Awards achter de rug en weet ik of ik al dan niet gewonnen heb in mijn categorie: Best Baking & Sweets. Stemmen kan nog steeds en dat tot en met zondag en wel HIER. 1 klik volstaat. Op Hap & Tap wel te verstaan. ?
Tot slot nog een tip voor deze cake met citroen en granaatappel: verdubbel de hoeveelheid voor de glazuurtopping. Met de aangegeven hoeveelheid had ik maar genoeg topping om de helft van de cake te bedekken. Vandaar mijn “getrukeerde” foto waar de cake er slechts voor helft opstaat. Waarom ik zelf niet snel nog wat extra glazuur maakte? Ik moest vertrekken naar een feest van de oude schoolvrienden van mijn man. Tjah, bij mij is alles meestal ‘just in time‘…
Recept voor 1 cake met citroen en granaatappel
Voorbereiding: 20 min
Bakken: 60 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Boter, om in te vetten
2 citroenen
250 g fijne kristalsuiker
250 ml lichte olijfolie
125 g zelfrijzend bakmeel
100 g fijne semolina (bv. deze van De Cecco, ik kon die niet vinden en kocht dan maar tarwegriesmeel van Anco)
75 g yoghurt
50 g gemalen amandelen
4 grote eieren
1 tl bakpoeder
1 rijpe granaatappel
100 g poedersuiker
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180° C. Vet een cakeblik (inhoud 1 liter) in met wat boter. Pers 50 ml citroensap boven een kom, voeg de rest van de ingrediënten, behalve de granaatappel en poedersuiker, toe en mix er een glad beslag van.
Schep het beslag in het blik en bak de cake 55-60 min, of tot een houten prikker die je in het midden steekt er schoon weer uitkomt. Laat de cake 10 min afkoelen in het blik en laat hem dan verder afkoelen op een rooster.
Halveer de granaatappel, knijp de pitten eruit (bewaar ze voor de topping) en zeef 20 ml van het sap. Roer het samen met de poedersuiker tot een glad mengsel. Schenk het over de cake, laat het eraf druipen en strooi de granaatappelpitten erover. Doe dit meteen zodat de pitten in het glazuur blijven plakken. Eens het glazuur is opgesteven, rollen de granaatappelpitten er terug af.
Bron: recept van de website van Jamie Magazine.
0 reacties