Dubbele chocolade cookies met een hart van gezouten karamel en Nutella

Weet je wat ik graag doe? Rondstruinen in een kookwinkel met een cadeaubon die ik kreeg voor Kerst of moederdag of mijn verjaardag. Inderdaad, mijn kids en familie hebben ’t al lang begrepen: je kan me geen groter plezier doen dan met een bon van een kookwinkel. Liefst zo groot mogelijk (de bon èn de winkel ;-)). Uùùùùren kan ik daar doorbrengen om dan tevreden naar huis te rijden met mijn ‘buit’.

Welnu, een paar weken geleden, kreeg ik ook zo’n bon van € 50, niet van een fysieke winkel, maar van een webshop: Kookpunt. Mijn weekend kon niet beter starten. Een vrijdagavond, alleen thuis, niks op TV. En maar rondsurfen. Niet normaal wat ze allemaal in het gamma hebben. Alles van mijn favoriete merken Joseph Joseph en Alessi, maar ook voor het grotere werk zit je goed bij Kookpunt: fruitpersen, keukenmachines tot volledige pannensets van Fissler. Je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Afvalemmer nodig? De keuze is reuze: maar liefst 151 stuks van Simple human staan klaar om in je winkelwagentje te worden geklikt. Ach, had ik maar een bon van € 500. Dan wist ik het wel! Dan stond hier meteen zo’n outdoor kitchen van Boretti in mijn tuin te pronken…

Na urenlang wikken en wegen (een kookboek of toch maar iets anders?), vulde ik uiteindelijk mijn winkelwagentje o.a. met maatlepels en –cups. Wat een opluchting om voortaan niet meer te moeten cijferen om cups en tablespoons van Amerikaanse blogrecepten om te zetten naar grammen met het nodige risico op fouten in de receptuur en complete ‘misbaksels’ als gevolg!

De levering volgde snel. Bijzonder snel. De maandag stond alles hier al voor de deur. Alleen de tijd ontbrak om aan de slag te gaan… Tot vorig weekend. Een ‘rustig’ weekend met ‘maar’ een duurloop van 32km op zaterdag en eentje van 12km op zondag. Tijd genoeg dus om deze lekkernijen te maken.

Als je op de lijn let en/of een chocoholic bent, bekijk dan onderstaande foto NIET. Ik kwijl nog na…

 

Nodig voor ca. 12 cookies

1/2 cup (110 g) boter
1 1/2 cup (350 g) lichtbruine suiker
1/2 cup (55 g) cacaopoeder
2 eieren
1/4 kl zout
3/4 kl bakpoeder
2 cups (260 g) bloem
100 g melkchocolade of pure chocolade bakparels
Fleur de sel of Maldon zout
Ongeveer 1/2 cup (8 el) Nutella
Rolo of andere karamel snoepjes

Werkwijze

Neem een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Verwarm de oven voor op 180° C.

Smelt de boter in een medium grote sauspan. Neem de pan van het vuur en meng er de suiker en de eieren onder. Voeg nu de cacao, het zout en het bakpoeder toe en roer tot alles goed gemengd is. Voeg de bloem toe en meng tot er geen bloemresten meer waar te nemen zijn. Voeg tot slot de chocolade toe.

Neem één volle el van het deeg en schik op de bakplaat. Maak met je vinger een putje in het midden. Vul dit met een kwakje Nutella (ongeveer 1/2 kl) en plaats er een Rolo of ander karamelsnoepje in. Dek af met een afgestreken el deeg. Zorg ervoor dat alles goed aansluit.

Strooi er wat fleur de sel over en bak af gedurende 8 à 10 minuten.

Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Bron: de blog Top with Cinnamon (mèt video)

 

Related Post

Tags: , , , , , , , ,

Dubbele chocolade cookies met een hart van gezouten karamel en Nutella

by Myriam time to read: 2 min
6
%d bloggers liken dit: