Hap en Tap logo zonder streep

Chocoladerozemarijntaart met gezouten notenkaramel

5 feb 2017 | Gebak en koekjes, Zoet

Voor mij is een zondag zonder taart geen zondag. Maar soms moet ik écht schipperen om taart tevoorschijn te toveren. Vandaag is/was dat het geval. Vanochtend al om 8u30 gaan lopen, daarna snel douchen om voor de match Club – Charleroi nog snel een bezoek te brengen aan mijn ouders. Bovendien wil ik al rond 12u in het stadion zijn zodat ik in mijn stamcafé Olympos nog mijn (2) pintjes kan drinken én mijn hotdog kan eten. Vandaag hielp het lot me een handje om toch nog deze chocoladerozemarijntaart met gezouten notenkaramel te bakken, ondanks mijn drukke schema!

Een collegaatje met wie ik het supergoed kon vinden, verliet een tijd geleden Wax om bij Elle te gaan werken. Sedertdien volg ik alles wat er op de Facebook pagina van Elle Eten gebeurt op de voet (en dat is nogal wat: wel 5 of 6 keer per dag wordt er een foodgerelateerd artikel gedeeld). En daar verscheen donderdag het recept voor deze chocoladerozemarijntaart… in de Magimix Cook Expert! Het onderschrift luidde: “Met de nieuwe Magimix Cook Expert heb jij in letterlijk een handomdraai de meest bewerkelijke en tricky gerechten op tafel.”

Ik maakte een vreugdesprongetje: ten eerste, ik ben dol op chocolade én op karamel en de combi van die twee vind ik hemels. Ten tweede, dit was een recept in mijn nieuwe keukenspeelgoedje (boys and toys, maar girls and toys zijn écht niet beter!). Ten derde, ik had al soep én risotto én sabayon (ontdek het YouTube filmpje van mijn vergelijkingstest met de sabayon uit de Thermomix hier) gemaakt in mijn Cook Expert, maar ik had nog nooit deeg gekneed. Dit recept kwam dan ook als geroepen! Bovendien had ik alle ingrediënten zomaar in huis. En zo ging ik gisteren aan de slag zodat ik vandaag na de match (die we hopelijk winnen zodat we terug los op kop staan) van mijn stukje taart kan genieten. Het leven kan toch schoon zijn. 😉 En lekker!

Oh ja, jullie kunnen deze chocoladerozemarijntaart ook gewoon maken zonder de Magimix Cook Expert, zenne.

 

Chocoladerozemarijntaart met gezouten notenkaramel

 

Het recept van deze chocoladerozemarijntaart vind je hier

 

Chocoladerozemarijntaart met gezouten notenkaramel

 

Omwille van rechten en afspraken met de receptschrijver werd mij door Elle Eten gevraagd om het recept van mijn blog te verwijderen. Je kan het dus wel op de site van Elle Eten Nederland consulteren.

 

Chocoladerozemarijntaart met gezouten notenkaramel

 

Bron: recept van de website Elle Eten.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.171 andere abonnees

ARCHIEF

4 Reacties

 1. Lise

  Dankje voor het recept! Zonder cook expert ging het ook!

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dat zei ik toch, Lise! Top dat je ze al gemaakt hebt. 🙂

   Antwoord
 2. Christine

  Ze was heerlijk Myriam

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Chocoladerozemarijntaart met gezouten notenkaramel

by Myriam Minne time to read: 2 min
4
%d bloggers liken dit: