Na het maken van mijn bloedsinaasappelcake had ik nog bloedsinaasappels over én ik moest nog een tweede “Campina recept” maken voor de maand maart (I know, de maand is nog lang, maar door proactief te zijn heb ik gemoedsrust) en bovendien stonden deze zandkoekjes met bloedsinaasappel en mascarponecrème al lang op mijn to-do list… zo had ik 3 goede redenen om dit recept te maken. En heb ik geen goede reden, dan verzin ik er zelf wel een, zenne. Zoals het feit dat een zondag zonder gebak geen zondag is. Gaan jullie zelf bakken vandaag of laten jullie de bakker dat voor jullie doen?
Zandkoekjes met bloedsinaasappel en mascarponecrème
(Voor)bereidingstijd: ± 30 min
Baktijd: ± 15-25 min
Afkoelen: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Voor 8 personen:
Boter en bloem voor de bakvormpjes
4 bloedsinaasappels
240 g boter
6 eierdooiers (120 g)
260 g suiker
330 g bloem
2 tl bakpoeder
15 cl slagroom (ik gebruikte de slagroom 40% vet van Campina, the best)
150 g mascarpone
150 g zure room
Geraspte bloedsinaasappelschil
Gedopte pistachenoten (ik gebruikte die van Ranobo #gekregen)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 165° C. Vet 8 bakvormpjes van 8 cm diameter in met boter en bestuif licht met bloem.
Was 1 bloedsinaasappel onder de warme kraan en rasp de schil fijn. Verwijder de schil en de witte vliezen van alle bloedsinaasappels. Snij het vruchtvlees in plakjes en hou opzij.
Roer de boter smeuïg met een mixer en schep in een kom. Klop de eierdooiers en de suiker op tot een dikke, bleke massa. Mix er beetje bij beetje de boter door tot u een homogeen beslag verkrijgt. Voeg ook de geraspte bloedsinaasappelschil toe. Zeef er de bloem en het bakpoeder over en spatel voorzichtig door het beslag tot het zacht wordt. Schep dit in de bakvormpjes.
Zet de bakvormpjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 15 à 25 min in de oven. De zandkoekjes moeten mooi rijzen en goudbruin kleuren. Haal uit de oven, laat afkoelen en haal uit de vormpjes.
Klop de slagroom, mascarpone en zure room op in een kom. Schik plakjes bloedsinaasappel op de zandkoekjes, leg er een lepel mascarponecrème op en werk af met geraspte bloedsinaasappelschil en gehakte pistachenoten. Serveer.
Bron: recept van de website van Weekend Knack.
Ik heb gisteren je appeltaartje met speculoosijs gemaakt.
Was een toppertje.?
Dankjewel! ?
Wow, dit ga ik binnenkort samen maken met mijn leerlingen (3 verzorging) tijdens de les voeding!
Super, Marijke!
Succes en smakelijk!