Appetizer met gerookte eendenborst

Herinneren jullie zich mijn box nog van Edouard Artzner? Daar zat dus niet alleen foie gras in, maar ook gerookte eendenborst. (En nog veel meer dingen, wordt vervolgd. En nog een paar keer zelfs, want Edouard heeft beloofd om me nog een box op te sturen!). En zo ging ik op zoek naar een recept met gerookte eendenborst én Campina, want de maand vliegt voorbij, we zijn al voorbij halfweg en ik had nog niet 1 recept met Campina gedeeld (terwijl dat er volgens mijn contract 2 moeten zijn). Alle hens aan dek dus. Of toepasselijker: de koe dan maar meteen bij de horens vatten. (Euh, een koe heeft toch geen horens?)

Zeven jaar geleden was ik even zelfstandige en een van de eerste dingen die ik toen deed, was me een klantenkaart aanschaffen bij ’t Ispc en bij Hanos. Ondertussen ben ik al 6 1/2 jaar zelfstandige af, maar wat heb ik nog steeds? Just! Mijn klantenkaarten. Sjjjjt! Niet verder vertellen he! En wat krijg ik dus nog steeds? Just! De (e-) mailings! Vooral de magazines van Hanos vind ik de max. En daarin stond dus deze appetizer. In het magazine was het wel een appetizer met gerookte gans, maar ik dacht dat gerookte eendenborst ook wel de klus zou klaren. En of!

En ik deed nog wat aanpassingen: zo liet ik de enoki paddenstoelen rauw. En voegde ik er nog wat eetbare bloemetjes uit mijn kruidentuintje aan toe. Ah jaaaaa, dat moet renderen he!

 

Appetizer met gerookte eendenborst

Appetizer met gerookte eendenborst

Appetizer met gerookte eendenborst

Een heerlijk hapje, krokant en kleurrijk. Vrij eenvoudig recept.
Voorbereidingstijd 50 min
Totale tijd 50 min
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 4 personen

Equipment

  • Friteuse
  • Mandoline of snijmachine

Ingrediënten
  

  • 4 vellen wontondeeg
  • 24 plakjes gerookte eendenborst
  • 1 bakje enoki paddenstoelen
  • 1 bussel bieslook
  • Gerookte olijfolie
  • 4 Ratte aardappelen
  • 500 ml gevogelte- of groentebouillon
  • 1 handje zeekraal
  • 1 potje zure room
  • 1 schep mayonaise

Voor de zoetzure rode kool:

  • 1 rode kool
  • Frambozen- of rode wijnazijn
  • Peper en zout
  • Koolzaadolie

Voor de afwerking:

  • Vene cress
  • Eetbare bloemetjes (facultatief)

Instructies
 

  • Steek het wontondeeg uit in rondjes met een steker.
  • Snijd het rondje in tot de helft en frituur tussen 2 kleine zeefjes zodat er een bakje ontstaat.
  • Voorzie het bakje van zout en specerijen naar smaak.
  • Schil de aardappels en snijd in brunoise.
  • Kook de aardappelbrunoise beetgaar in bouillon.
  • Hak de zeekraal en stoof kort in boter.
  • Meng de zeekraal met een beetje zure room, mayonaise en bieslook.
  • Meng dit met de aardappelblokjes tot salade.

Voor de zoetzure rode kool:

  • Snijd de rode kool met behulp van een mandoline of een snijmachine zeer fijn.
  • Werk de rode kool op met de azijn, peper en zout en koolzaadolie.

Afwerking:

  • Schep wat van de aardappelsalade in de bakjes.
  • Schik er plakjes gerookte eendenborst en rauwe enoki paddenstoelen op.
  • Werk af met zoetzure rode kool.
  • Ik deed er ook nog een takje vene cress en wat eetbare bloemetjes uit mijn kruidentuintje bij.
Trefwoord appetizer, gerookte eendenborst, hapje, rode kool, wonton

Bron: recept geïnspireerd op een recept uit het magazine van Hanos en ook teruggevonden op hun website.

Related Post

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Appetizer met gerookte eendenborst

by Myriam Minne time to read: 2 min
6
%d bloggers liken dit: