Hap en Tap logo zonder streep
Kiwibes met banaan, honing, mascarpone en witte chocolade

Kiwibes met banaan, honing, mascarpone en witte chocolade

10 sep 2017 | Dessert, Zoet

Ik ben altijd te vinden voor nieuwigheden. Dus, toen ik een mailtje kreeg van de CoΓΆperatie Hoogstraten met de vraag of ik hun kiwibes wilde leren kennen, antwoordde ik meteen ja. Ik had nog nooit kiwibessen geproefd, maar de uitleg klonk alvast veelbelovend: “De kiwibes is een kleine kiwi die je kan eten als een druifje. Een zeer leuk, mooi, gezond, lekker en decoratief product.” Ze zouden me een box brengen om het product te leren kennen en er misschien mee te experimenteren.

Nou, leuk! Kiwi lust ik wel (check dit recept), alleen spijtig dat die dingen aan de andere kant van de wereld geteeld worden… Nu ben ik geen groen, geitenwollensokkentype, maar als ik dezelfde smaak opΒ eigen bodem kan vinden, dan is dat wel een serieus pluspunt, mijn gedacht: het milieu vaart er alleen maar wel bij.

Een beetje afwachtend zette ik mijn tanden in zo’n kiwibes. Ik vond het vreemd dat ik een mini-kiwi met schil en al moest opeten, maar die houding was voor niets nodig: het kiwibesje smaakte heerlijk! Dan kwam het lastige deel: waarvoor zou ik de besjes gebruiken? Eigenlijk wou ik ze verwerken in een hartig hapje, maar ik had geen tijd om te experimenteren en koos voor de gemakkelijkheidsoplossing: Google is Your Friend!

Ik zocht en vond een recept op de website Lekker van bij Ons. Normaal hebben ze daar héél mooie foto’s, maar die vond ik deze keer tegenvallen. Ik wilde en zou beter doen. Wel, wat vinden jullie? Opzet geslaagd?

 

Kiwibes met banaan, honing, mascarpone en witte chocolade

 

Recept voor 4 personen

Bereiding: 30 min + een paar uur rusttijd om op te stijven
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

1 shaker kiwibessen + extra voor de afwerking
1 banaan
1 limoen

Voor de mascarpone:
250 ml room
2 blaadjes gelatine
60 ml honing
2 eierdooiers
250 g mascarpone

Voor de witte chocolademousse:
100 g gesmolten witte chocolade
3 eigelen
10 cl melk
1 blaadje gelatine
250 g room
3 eiwitten

 

Werkwijze

Voor de mascarpone:
Kook de room samen met de honing, haal van het vuur en roer de eidooiers er zeer snel door.
Meng er nadien de geweekte en uitgeknepen gelatine onder en voeg, wanneer de massa is afgekoeld, de mascarpone toe.

Meng goed en stort uit in flexibele vormpjes. Vries in en ontvorm.

 

Voor de witte chocolademousse:
Smelt de chocolade en meng de eierdooiers eronder.
Laat de gelatine weken en warm ondertussen de melk op. Voeg vervolgens de gelatine toe en roer onder de chocolade met een klopper.

Klop de room half op alsook de eiwitten (tot sneeuw). Spatel er eerst de room zeer voorzichtig onder. Voeg nadien de eiwitten in 2 keer toe.
Laat opstijven in de frigo en breng daarna over in een spuitzak.

 

Mix tenslotte de kiwibessen met de banaan en wat limoensap tot coulis en zeef eventueel door.

Serveer alles samen op een bord. Werk af met middendoor gesneden kiwibessen.

 

Bron: recept van de website Lekker van bij Ons.

 

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.448 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Kiwibes met banaan, honing, mascarpone en witte chocolade

by Myriam Minne time to read: 2 min
0