- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Kiwibes met banaan, honing, mascarpone en witte chocolade

 

Kiwibes met banaan, honing, mascarpone en witte chocolade

 

Recept voor 4 personen

Bereiding: 30 min + een paar uur rusttijd om op te stijven
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

1 shaker kiwibessen + extra voor de afwerking
1 banaan
1 limoen

Voor de mascarpone:
250 ml room
2 blaadjes gelatine
60 ml honing
2 eierdooiers
250 g mascarpone

Voor de witte chocolademousse:
100 g gesmolten witte chocolade
3 eigelen
10 cl melk
1 blaadje gelatine
250 g room
3 eiwitten

 

Werkwijze

Voor de mascarpone:
Kook de room samen met de honing, haal van het vuur en roer de eidooiers er zeer snel door.
Meng er nadien de geweekte en uitgeknepen gelatine onder en voeg, wanneer de massa is afgekoeld, de mascarpone toe.

Meng goed en stort uit in flexibele vormpjes. Vries in en ontvorm.

 

Voor de witte chocolademousse:
Smelt de chocolade en meng de eierdooiers eronder.
Laat de gelatine weken en warm ondertussen de melk op. Voeg vervolgens de gelatine toe en roer onder de chocolade met een klopper.

Klop de room half op alsook de eiwitten (tot sneeuw). Spatel er eerst de room zeer voorzichtig onder. Voeg nadien de eiwitten in 2 keer toe.
Laat opstijven in de frigo en breng daarna over in een spuitzak.

 

Mix tenslotte de kiwibessen met de banaan en wat limoensap tot coulis en zeef eventueel door.

Serveer alles samen op een bord. Werk af met middendoor gesneden kiwibessen.

 

Bron: recept van de website Lekker van bij Ons.

 

Related Post