Finger lime mousse met witte chocolade ganache

door | feb 28, 2021 | Dessert, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept
Finger lime mousse met witte chocolade ganache

Soms (lees: meestal) snap ik Instagram niet. Foto’s waarvan je veel verwacht, zijn een flop en omgekeerd. En dat geldt ook voor accounts. Er zijn minder mooie accounts (in mijn ogen, puur persoonlijke smaak) en die gaan vlotjes boven de 10 of 20.000 en dan heb je accounts waarop ik verzot ben omwille van de inhoud én de mooie foto’s en die halen de 10.000 volgers niet. (Voor wie niet thuis is in het wereldje: 10.000 is een belangrijke kaap op Instagram omdat je dan de Swipe Up functie krijgt, waarmee je mensen eenvoudig naar je website kan leiden). Twee voorbeelden van accounts die veel meer verdienen, mijn gedacht: de account van Amuses Bouche (Sylvie is 15 jaar aan het bloggen en heeft 8620 volgers) en die van Julie Marie Eats (die heeft 5976 volgers). Ik heb de blog van Julie Marie nog maar onlangs ontdekt en ben fan! Dit recept voor finger lime mousse met witte chocolade ganache is er eentje van haar.

Voor wie onbekend is met finger lime: finger lime, vingerlimoen of limoenkaviaar is een citrusvrucht uit Australië, vrij exotisch en vrij exclusief ook aan 159 EUR / kg! Gelukkig heb je voor dit recept slechts 35 g nodig en uiteraard kan je de finger lime eenvoudig vervangen door limoen. Wie zich afvraagt, waar ik dit kocht? In ’t Ispc, mannekes. #nospon en #justfan en open voor particulieren nu en dus profiteer ik er volop van. Bijna elk weekend kan je me daar vinden.

In tegenstelling tot Julie Marie werkte ik de finger lime mousse af met witte velvet spray. Ik was nogal gul met de witte chocolade ganache (you can never have too much chocolate, right?) en die piepte er langs de zijkanten uit. Dat camoufleerde ik dus deskundig met de witte spray.

Jullie zijn waarschijnlijk benieuwd naar deze mooie vorm. Wel, ik ga jullie het antwoord daarop schuldig moeten blijven. Ik kreeg hem cadeau van Kries van A La Tarte als opkikkertje na het overlijden van mijn moeder. De vorm is van het merk Pavoni, maar zelf verkoopt Kries dat merk niet. Kries wist dat ik op zoek was naar deze vorm en kocht hem voor me. ? Maar uiteraard kan je deze finger lime mousse ook perfect in de eclair vorm maken, zoals Julie Marie ook deed.

 

Finger lime mousse met witte chocolade ganache

Finger lime mousse met witte chocolade ganache

Finger lime mousse met witte chocolade ganache

Gang Nagerecht
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Voor het taartdeeg:

  • 120 g koude boter
  • 90 g poedersuiker
  • 30 g amandelmeel
  • 235 g bloem
  • 1 ei

Voor de witte chocolade ganache:

  • 150 g witte chocolade
  • 50 g slagroom
  • 15 g glucosestroop

Voor de finger lime mousse:

  • 5 g gelatineblaadjes
  • 35 g finger lime vruchtvlees (7-8 finger limes: 5-6 voor de cakes - 2 voor de afwerking). Of 2 el limoensap
  • 35 g kristalsuiker
  • 2 tl vanillepasta
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 200 g slagroom

Voor de afwerking:

  • 1 meringue, verkruimeld
  • Enkele pistachenootjes
  • Cress
  • Witte velvetspray (facultatief)

Instructies
 

Voor het taartdeeg:

  • Snijd de boter in blokjes. Doe de boter, suiker, het amandelmeel en de bloem in een kom. Wrijf de boter en de rest van de droge ingrediënten in de kom tot de boter en de droge ingrediënten een beetje gemengd zijn. Voeg het ei toe en meng het deeg tot het net samenkomt zonder te kneden. Het is belangrijk dat je niet teveel mengt met je handen, je moet de ingrediënten mengen tot ze een samenhangend geheel vormen. Laat het beslag gedurende 30-60 min rusten in de koelkast. Je kan het ook de dag voordien maken.
  • Verwarm de oven voor op 160° C heteluchtoven.
  • Haal het deeg uit de koelkast en snijd het in twee stukken. Je hebt slechts de helft van het deeg nodig. Bewaar het ene deel voor een andere keer in de vriezer of koelkast, door het goed in huishoudfolie en een plastic zak te wikkelen. Of bak er koekjes of een andere taart van.
  • Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot een dikte van 2 mm. Zet het 5 min in de vriezer.
  • Steek met de mal die bij de vorm geleverd werd het deeg uit op maat. Verwijder het overtollige deeg.
  • Zet nogmaals 10 min in de vriezer en bak dan gedurende 20 min of tot het stevig is.
  • Laat volledig afkoelen op een rooster.

Voor de witte chocolade ganache:

  • Verwarm de slagroom in een kleine pan tot die begint te borrelen. Giet over de witte chocolade en glucosestroop. Laat 1 min rusten. Roer dan voorzichtig, met een spatel of lepel, tot een samenhangend en glad geheel. Klop niet te veel, want je wil er geen luchtbellen in. Neem een ​​staafmixer om het goed te mengen, dit kan ook helpen als er stukjes chocolade zouden zijn die niet gesmolten zijn.
  • Schep de ganache in een spuitzak en laat 1-2 uur afkoelen in de koelkast.

Voor de finger lime mousse:

  • Verwarm in een steelpannetje het finger lime vruchtvlees, de suiker en vanillepasta.
  • Haal de Griekse yoghurt uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen, terwijl je de limoensiroop maakt. Week ondertussen de gelatineblaadjes gedurende 5 min in koud water. Als de finger lime en suiker vloeibaar zijn geworden, haal deze van het vuur. Knijp het overtollige water uit de gelatine en klop de gelatine snel door de siroop tot een gladde massa. Giet in een kom en bedek met wat huishoudfolie. Laat afkoelen tot het handwarm is. Dat duurt slechts een paar minuten.
  • Zodra de finger lime handwarm is geworden, meng je deze onder de Griekse yoghurt.
  • Klop de slagroom tot zachte pieken. Voeg 1/3 van de slagroom toe aan het finger lime / Griekse yoghurtmengsel en spatel het samen met een rubberen spatel. Wanneer het bijna gemengd is, vouw je het voorzichtig samen met de overgebleven slagroom.
  • Schep het mengsel in een spuitzak. Dat werkt makkelijker om in de siliconenvorm te spuiten.
  • Spuit in de vorm en haal de witte chocolade ganache uit de koelkast. Voeg een streepje witte chocoladeganache toe in het midden van de vorm.
  • Maak de mousse gelijk met een paletmes en plaats deze in de vriezer gedurende minimaal 4 uur staan ​​of een nacht staan.

Afwerking

  • Haal de mousse uit de vriezer en uit de vorm. (Spuit desgewenst af met witte velvet spray). Leg de mousses op de taartbodems en laat gedurende 2-3 uur in de koelkast ontdooien.
  • Decoreer met finger lime, stukjes meringue, een pistachenootje en een takje cress.
Trefwoord finger lime, witte chocolade, witte chocolademousse

Bron: recept vertaald van de blog Julie Marie Eats.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 1.981 andere abonnees

Archief

  • 2021 (98)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




  +  38  =  48

Finger lime mousse met witte chocolade ganache

by Myriam Minne time to read: 4 min
0
%d bloggers liken dit: