Passievrucht crème brûlée

Dat passievrucht en witte chocolade een bijzonder geslaagde combinatie is dat weet ik al van 17 februari 2017 toen ik de witte chocolade en passievruchten mousse maakte. Dus toen ik deze crème brûlée met passievrucht en witte chocolade tegenkwam op L’Académie du Goût was ik eigenlijk al vrij zeker dat dit een toppertje zou worden. Well, it was!

Bovendien vond ik de presentatie in de lege passievruchtschillen mega origineel! Nu is het wel zo dat je na het vullen van de schillen best nog wat crème overhoudt. Je hebt minstens nog 4 schaaltjes. Maar erg is dat niet, toch?

 

Passievrucht crème brûlée

 

Recept voor crème brûlée met passievrucht en witte chocolade

(Voor)bereiden: ± 30 min
Rusten: ± 2 uur
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Ingrediënten voor 4 personen:
150 g passievruchtenpulp
2 blaadjes gelatine
75 g witte chocolade
50 cl volle room
14 saffraandraadjes
6 eidooiers
125 g suiker
1,5 el rum
Een weinig rietsuiker

 

Werkwijze

Snijd de passievruchten in twee en gooi de schillen niet weg. Laat de gelatineblaadjes weken in een ruime hoeveelheid koud water. Smelt de witte chocolade.

Breng in een kookpot de room aan de kook samen met het passievruchtenvlees, het -sap en de saffraandraadjes.

Klop in een slakom (of in de kom van een staande mixer) de eidooiers met de suiker en de rum tot ze wit uitslaan.

Giet de nog kokende room met de passievruchten op de witgeklopte eidooiers. Meng goed en giet alles terug in de kookpot. Laat dikken op het vuur zoals een crème anglaise, terwijl je constant roert. Heb je een kookthermometer, dan moet de massa 82° C halen.

Voeg van het vuur de gesmolten witte chocolade en de uitgeknepen gelatineblaadjes toe.

Meng goed en giet de crème brûlée in de passievruchtenschillen die dienst zullen doen als minivormpjes. Bewaar in de koelkast gedurende minimum 2 uur.

Strooi op het laatste moment wat rietsuiker over de passievrucht crème brûlée en laat ze kort karamelliseren onder de grill in de oven. Ik gebruikte hiervoor mijn bunzenbrander.

 

Bron: recept van l’Académie du Goût.

Related Post

Tags: , , , ,

Passievrucht crème brûlée

by Myriam Minne time to read: 1 min
4
%d bloggers liken dit: