Ingrediënten voor 4 porties witte chocolade en passievruchten mousse
100 g witte chocolade
2 eieren
35 g superfijne griessuiker
Het vruchtvlees van 3 verse passievruchten, plus extra voor de afwerking
200 ml slagroom
Een 12-tal verse frambozen
Werkwijze
Smelt de witte chocolade en laat lichtjes afkoelen.
Klop met een elektrische mixer de dooiers en griessuiker tot een dik en bleek mengsel.
Spatel de helft van het passievruchten vruchtvlees onder de dooiermengeling gevolgd door de helft van de gesmolten witte chocolade. Herhaal met de resterende passievruchten en chocolade. Let op, wanneer de chocolade nog te warm is, dan kan de mengeling gaan schiften.
Klop de room op tot er zich zachte pieken vormen en spatel de opgeklopte room onder de passievruchten mengeling.
Klop in een aparte kom de eiwitten tot zich stevige pieken vormen en spatel de opgeklopte eiwitten onder de passievruchten-room mengeling.
Lepel de mousse in een grote glazen kom of kleinere glaasjes en zet minstens 4 uur in de koelkast. Een hele nacht mag ook.
Voor het serveren sprenkel je nog wat extra passievruchten pulp over de mousse. Werk af met frambozen.
Bron: recept van de Australische Monday Morning Cooking Club.
Meteen uitgeprobeerd voor een etentje: het was een groot succes!
Dank je voor het recept!
Graag gedaan. Leuk dat jullie het lekker vonden! ?
een heel lekker dessertje. Moet je eigenlijk witte chocolade au-bainmarie laten smelten? Heb ik wel gedaan.
Dat hoeft niet als je de chocolade op een heeeeeeel laag vuurtje laat smelten.
Ik heb nog passievruchtenpuree van Boiron kan ik deze ook gebruiken? En zo ja hoeveel grammen hiervan ipv de inhoud van drie passievruchten?
Dag Christel
Die kan je zeker gebruiken. Ik zou uitgaan van zo’n 10 à 12 gram puree voor 1 passievrucht. Afwerken zou ik wel doen met een echte passievrucht omdat je dan die mooie en crunchy pitjes hebt.
Succes en smakelijk!
Myriam
Is het stevig genoeg om voor taart te gebruiken?
Daar vrees ik voor, Sandra. In dat geval zou ik toch wat gelatine of agar toevoegen.
Bedankt voor het heerlijk dessert! Omdat de witte chocolade niet smolt, heb ik pure chocolade gepakt. Heb je vaker gehoord dat het niet lukte om witte chocolade te smelten? Wellicht te goedkope chocolade gebruikt.
Het kan ook liggen aan het feit dat je witte chocolade al oud geworden is. Ja, ik heb dat ook al meegemaakt.
Goedenavond,
Bij mij in de supermarkt geen superfijne ‘gries’ suiker. Kan ik poedersuiker gebruiken?
Wil dit dessert graag voor de kerst maken.
Groeten Lida
Dag Lida,
De zeer fijne suiker is deze van Tiense Suiker:
https://www.tiensesuiker.com/product/easy-zeer-fijne-suiker/
Maar met gewone griessuiker lukt het ook vast!
Succes.
ik vond dit dessert heerlijk lekker vooral bij de koffie of vier uurtje
Een ouwke maar een goeike! 🙂