Witte chocolade en passievruchten mousse

door | feb 17, 2017 | Dessert, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept
Witte chocolade en passievruchten mousse
Normaal start ik van een recept en begin dan na te denken over hoe ik dat ga presenteren. Maar deze keer was dat omgekeerd. Mijn collega Yulia bracht een stokoud kopje en schoteltje voor me mee van bij haar Russische mama. Wat een beauty! Hier zou ik een mousse in presenteren. Dankzij Pinterest, mijn favoriete inspiratiebron, kwam ik op dit recept voor witte chocolade en passievruchten mousse. Uiteindelijk had ik zoveel mousse dat ik er ook nog de glaasjes van de oma van mijn collega Veerle mee vulde. Ja, ik heb lieve collega’s. Nu ja, ik doe zelf ook mijn best. Op maandag neem ik al eens restjes mee… 🙂

 

Witte chocolade en passievruchten mousse

Ingrediënten voor 4 porties witte chocolade en passievruchten mousse

100 g witte chocolade
2 eieren
35 g superfijne griessuiker
Het vruchtvlees van 3 verse passievruchten, plus extra voor de afwerking
200 ml slagroom
Een 12-tal verse frambozen

 

Witte chocolade en passievruchten mousse

Werkwijze

Smelt de witte chocolade en laat lichtjes afkoelen.

Klop met een elektrische mixer de dooiers en griessuiker tot een dik en bleek mengsel.

Spatel de helft van het passievruchten vruchtvlees onder de dooiermengeling gevolgd door de helft van de gesmolten witte chocolade. Herhaal met de resterende passievruchten en chocolade. Let op, wanneer de chocolade nog te warm is, dan kan de mengeling gaan schiften.

Klop de room op tot er zich zachte pieken vormen en spatel de opgeklopte room onder de passievruchten mengeling.

Klop in een aparte kom de eiwitten tot zich stevige pieken vormen en spatel de opgeklopte eiwitten onder de passievruchten-room mengeling.

Lepel de mousse in een grote glazen kom of kleinere glaasjes en zet minstens 4 uur in de koelkast. Een hele nacht mag ook.

Voor het serveren sprenkel je nog wat extra passievruchten pulp over de mousse. Werk af met frambozen.

 

Witte chocolade en passievruchten mousse

 

Bron: recept van de Australische Monday Morning Cooking Club.

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 1.985 andere abonnees

Archief

  • 2021 (98)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)

8 Reacties

  1. Esther

    Meteen uitgeprobeerd voor een etentje: het was een groot succes!
    Dank je voor het recept!

    Antwoord
  2. Annick Paelinck

    een heel lekker dessertje. Moet je eigenlijk witte chocolade au-bainmarie laten smelten? Heb ik wel gedaan.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dat hoeft niet als je de chocolade op een heeeeeeel laag vuurtje laat smelten.

      Antwoord
  3. Christel De Doncker

    Ik heb nog passievruchtenpuree van Boiron kan ik deze ook gebruiken? En zo ja hoeveel grammen hiervan ipv de inhoud van drie passievruchten?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Christel
      Die kan je zeker gebruiken. Ik zou uitgaan van zo’n 10 à 12 gram puree voor 1 passievrucht. Afwerken zou ik wel doen met een echte passievrucht omdat je dan die mooie en crunchy pitjes hebt.
      Succes en smakelijk!
      Myriam

      Antwoord
  4. Sandra

    Is het stevig genoeg om voor taart te gebruiken?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Daar vrees ik voor, Sandra. In dat geval zou ik toch wat gelatine of agar toevoegen.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

75  +    =  78

Witte chocolade en passievruchten mousse

by Myriam Minne time to read: 1 min
8
%d bloggers liken dit: