Hap en Tap logo zonder streep
Toblerone

Toblerone mousse

8 jun 2015 | Dessert, Zoet

Mijn dochter heeft onlangs een huisje gekocht en afgelopen zaterdag was het instuif. Vrienden en vriendinnen, familie, collega’s,… werden uitgenodigd met een hapje en een drankje in haar nieuwe stekje. Uiteraard werd la mama aangesproken om ‘de catering’ te verzorgen. Ik stelde een lijstje samen met 8 hapjes: 5 hartige en 3 zoete. Naast een aantal succesnummers van deze blog (de glaasjes met geitenkaas, de vanilleglaasjes, de cannelés met chorizo en comté, de gemarineerde aardbeien met yoghurtmousse…), maakte ik ook een 2-tal nieuwe recepten. Kwestie van nieuw blogmateriaal te hebben om te delen. Het nuttige aan het aangename koppelen heet dat. 🙂

Welnu, ik kan jullie verzekeren dat deze Toblerone mousse in de smaak viel. Twee kennissen waren aan de late kant en ik heb mijn lijf en leden in de strijd moeten gooien om nog 2 glaasjes te redden of ze waren allemaal verdwenen in de monden van de gasten. Een mooier compliment kan je als ‘cateraar van dienst’ niet krijgen, me dunkt.

Nodig voor 2 personen

200 ml slagroom
100 g Toblerone
2 el melk
1 blaadje gelatine van 1 g, geweekt en uitgeknepen

Bereidingswijze

Smelt de chocolade in een pannetje, au bain marie.
Warm de melk op, neem van het vuur en laat er het gelatineblaadje in oplossen.
Roer de melk onder de chocolade tot je een homogene massa bekomt.
Laat de chocolade ca. 5 à 10 minuten afkoelen.

Klop de room stijf op en spatel hem onder de afgekoelde, nog vloeibare chocolade.
Schep het geheel luchtig door elkaar met een spatel. Het resultaat mag best nog wat gemarmerd zijn.

Schep de mousse in 2 glaasjes en zet de Toblerone mousse vervolgens voor een paar uur in de koelkast.

Werk de glaasjes net voor het serveren af met nog wat extra geraspte Toblerone.

Bron: recept geïnspireerd maar aangepast van Lekker en Simpel.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.696 andere abonnees

ARCHIEF

4 Reacties

  1. Anka Vandenrul

    wauw, dat is er zeker eentje om te onthouden!
    binnenkort kunnen wij ook verhuizen naar onze eigen stek,
    wie weet staat deze dan ook op de tafels 🙂
    Grtjs

    Antwoord
  2. Hap & Tap

    Oh, Anka, dat zou ik leuk vinden!
    Veel succes met de verhuis en veel plezier met de instuif. 🙂
    Liefs
    Myriam

    Antwoord
  3. Kurt

    Tobleronemousse is reeds vele jaren een klassieker bij ons. Het recept dat ik gebruik is zo mogelijk nog simpelder: slechts 2 ingrediënten: verhouding 100g Toblerone /200 mL room (de 40% room, niet de moment om op je lijn te letten ?).
    Room verwarmen en chocolade in smelten. Daarna goed afkoelen (vaak maak ik dit mensel de avond ervoor en laat het een nachtje afkoelen) daarna mixer erin. Klaar! (Bij het mixen moet je wel opletten dat je geen boter maakt, het moet echt wel goed koud zijn! De truk is om te stoppen op het moment dat het nog net lopend genoeg is om in de glaasjes te gieten het zal nog een beetje steviger worden in de ijskast)
    Groeten
    Kurt

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Wat een leuk recept, Kurt. En als je chocolademousse eet, is het NOOIT het moment om op je lijn te letten… Ik zal dit recept ook eens uitproberen. Bedankt en een fantastisch 2018 gewenst!
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Toblerone mousse

by Myriam time to read: 1 min
4