Hap en Tap logo zonder streep
Een workshop bij The Belgian Chocolate Makers: voor de echte chocoladeliefhebber!

Een workshop bij The Belgian Chocolate Makers: voor de echte chocoladeliefhebber!

5 aug 2019 | Restokes, speciaalzaken & kookwinkels, Reviews

Instagram is de nieuwe mail. Euh? Ik verklaar me nader: ik kreeg onlangs via Instagram de vraag of ik zin had om een chocolade workshop bij te wonen. Leuk detail: ik mocht ook nog een +1 meenemen. Ik hoefde zelfs de naam niet te checken of de plaats, ik heb àltijd zin om een chocolade workshop te volgen. En er zijn nog zekerheden in het leven: mijn foodie friend Ann wilde mee. Bleek dat de vraag kwam van The Belgian Chocolate Makers in hartje Brussel.

Ik mocht zelf de datum kiezen, want de public workshop vindt élke zaterdag plaats om 14u30, ongeacht het aantal inschrijvingen. Nou, dat is handig! Een blik op de website van The Belgian Chocolate Makers later weet ik aan wat ik me mag verwachten: een leerrijke en leuke workshop van een dik uur waarbij we zelf een chocoladereep, truffels en studentenhaver gaan maken. Wat me vooral opvalt, zijn de bijzonder positieve reviews die onderaan het scherm defileren. Iedereen is bijzonder lovend over de workshop zelf, het personeel én de chocolade.

 

Een workshop bij The Belgian Chocolate Makers: voor de echte chocoladeliefhebber!

 

Tijd om zelf de proef op de som te nemen. Wel, er is geen woord van gelogen. Mehdi, de chocolatier van dienst, is een heel vlotte jongeman die switcht tussen Engels, Frans en een beetje Nederlands, zoals hij switcht tussen de verschillende chocoladesoorten die uit de draaiende toestellen tegen de muur stromen. Is er iets beter dan de geur van gesmolten chocolade? Ik dacht het niet! Of toch wel. De smaak van chocolade in mijn mond! ?

Na een woordje uitleg over het productieproces van cacaoboon tot chocoladereep en een uitgebreide demonstratie mogen we aan de slag. Het internationale gezelschap (er is zelfs een dame uit California!) splitst zich op in 3 groepjes: het ene groepje maakt de reep, het andere de truffels terwijl het derde groepje studentenhaver maakt. Afwerken doet iedereen met wat hij/zij het liefste heeft: stukjes gedroogde gember, banaan of papaya, amandelen, hazelnoten, pecans, pistaches, kokos, kaneel, rozijnen,… de keuze is reuze. Daarna wordt er doorgeschoven zodat, op het einde van de workshop, iedereen alles gemaakt heeft… en alles mee naar huis krijgt. Het allerbelangrijkste, mijn gedacht! ?

 

Een workshop bij The Belgian Chocolate Makers: voor de echte chocoladeliefhebber!

 

The Belgian Chocolate Makers
Chaussée de Charleroi 125
1060 Brussels
Belgium

Phone: +32 (0)2 533 95 80
Website: www.zaabar.com

Zo’n public workshop kost 35 EUR, maar je kan bij The Belgian Chocolate Makers ook terecht voor teambuildings, verjaardagsfeestjes, vrijgezellenfeestjes, enz.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.434 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

2 Reacties

  1. Marina Grosemans

    Hoe fijn is dat weer!!!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Was inderdaad een heel fijne ervaring met zelfgemaakte truffels, studentenhaver en reep mee naar huis als kers op de taart.
      Groetjes
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Een workshop bij The Belgian Chocolate Makers: voor de echte chocoladeliefhebber!

by Myriam Minne time to read: 2 min
2