- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Een workshop bij The Belgian Chocolate Makers: voor de echte chocoladeliefhebber!

Een workshop bij The Belgian Chocolate Makers: voor de echte chocoladeliefhebber!

Instagram is de nieuwe mail. Euh? Ik verklaar me nader: ik kreeg onlangs via Instagram de vraag of ik zin had om een chocolade workshop bij te wonen. Leuk detail: ik mocht ook nog een +1 meenemen. Ik hoefde zelfs de naam niet te checken of de plaats, ik heb àltijd zin om een chocolade workshop te volgen. En er zijn nog zekerheden in het leven: mijn foodie friend Ann wilde mee. Bleek dat de vraag kwam van The Belgian Chocolate Makers in hartje Brussel.

Ik mocht zelf de datum kiezen, want de public workshop vindt élke zaterdag plaats om 14u30, ongeacht het aantal inschrijvingen. Nou, dat is handig! Een blik op de website van The Belgian Chocolate Makers later weet ik aan wat ik me mag verwachten: een leerrijke en leuke workshop van een dik uur waarbij we zelf een chocoladereep, truffels en studentenhaver gaan maken. Wat me vooral opvalt, zijn de bijzonder positieve reviews die onderaan het scherm defileren. Iedereen is bijzonder lovend over de workshop zelf, het personeel én de chocolade.

 

Een workshop bij The Belgian Chocolate Makers: voor de echte chocoladeliefhebber!

 

Tijd om zelf de proef op de som te nemen. Wel, er is geen woord van gelogen. Mehdi, de chocolatier van dienst, is een heel vlotte jongeman die switcht tussen Engels, Frans en een beetje Nederlands, zoals hij switcht tussen de verschillende chocoladesoorten die uit de draaiende toestellen tegen de muur stromen. Is er iets beter dan de geur van gesmolten chocolade? Ik dacht het niet! Of toch wel. De smaak van chocolade in mijn mond! ?

Na een woordje uitleg over het productieproces van cacaoboon tot chocoladereep en een uitgebreide demonstratie mogen we aan de slag. Het internationale gezelschap (er is zelfs een dame uit California!) splitst zich op in 3 groepjes: het ene groepje maakt de reep, het andere de truffels terwijl het derde groepje studentenhaver maakt. Afwerken doet iedereen met wat hij/zij het liefste heeft: stukjes gedroogde gember, banaan of papaya, amandelen, hazelnoten, pecans, pistaches, kokos, kaneel, rozijnen,… de keuze is reuze. Daarna wordt er doorgeschoven zodat, op het einde van de workshop, iedereen alles gemaakt heeft… en alles mee naar huis krijgt. Het allerbelangrijkste, mijn gedacht! ?

 

Een workshop bij The Belgian Chocolate Makers: voor de echte chocoladeliefhebber!

 

The Belgian Chocolate Makers
Chaussée de Charleroi 125
1060 Brussels
Belgium

Phone: +32 (0)2 533 95 80
Website: www.zaabar.com

Zo’n public workshop kost 35 EUR, maar je kan bij The Belgian Chocolate Makers ook terecht voor teambuildings, verjaardagsfeestjes, vrijgezellenfeestjes, enz.

Related Post