Hap en Tap logo zonder streep
Een nieuwe keuken vraagt om nieuwe potten en pannen

Een nieuwe keuken vraagt om nieuwe potten en pannen

12 aug 2019 | Reviews, Varia

Zoals jullie weten (als jullie me volgen tenminste) is de final countdown naar mijn nieuwe keuken eindelijk (!) begonnen. Op 11 september wordt het raam geleverd dat zo lang op zich heeft laten wachten en daarna kan alles écht beginnen: de afbraak van mijn oude keuken, de installatie van mijn nieuwe en last but not least de levering van mijn semiprofessioneel Falcon De Luxe fornuis van 1,10 meter (!) waar ik nu al zo lang naar uitkijk. Jullie gaan het hele proces uiteraard kunnen volgen in mijn Instagram stories. En voor wie geen Instagram account heeft, maak jullie geen zorgen, ik ga hier uiteraard een blog aan wijden met voor en na foto’s. Nu, zoals een ‘gewone’ vrouw nieuwe schoenen wil bij een nieuw kleedje, zo wilde ik nieuwe potten en pannen voor in mijn nieuwe keuken.

Ah ja, ik wil immers dat alles er spic en span gaat uitzien. En toen had ik het geluk aan mijn kant. Ik kreeg een mailtje van het team van The Original GreenPan met de vraag of ik ambassadrice wilde worden van het merk. Ik mocht zomaar eventjes voor een mooie som potten en pannen kiezen uit hun gamma. Correctie: gezonde potten en pannen kiezen! Want jawel, traditionele antikleefpannen zijn vaak alles behalve gezond. Of ik dat wist? Euh, neen, eigenlijk niet. *schaamrood op de wangen*

 

Een nieuwe keuken vraagt om nieuwe potten en pannen

 

Het zit zo: de meeste traditionele antikleeflagen bevatten nog altijd giftige chemische stoffen die tijdens het koken kunnen vrijkomen. Daardoor zijn de verse en gezonde ingrediënten in je pan opeens niet meer zo gezond…
GreenPan pakt het anders aan! Ze ontwikkelden een gezonde keramische Thermolon antikleeflaag, gemaakt op basis van natuurlijke materialen zoals zand. GreenPan gebruikt geen schadelijke chemische stoffen zoals PFOA, PFAS, lood of cadmium. Zo kan je zorgeloos koken, bakken en braden dat het een lieve lust is! De Thermolon coating van GreenPan werd doorheen de jaren bovendien steeds verder geperfectioneerd en is ondertussen toe aan zijn 5e generatie. Het resultaat: een supersterke antikleeflaag die je helpt koken als een pro (met minder vetstof!) én die in een handomdraai weer schoon is.

Nu kon ik wachten tot mijn nieuwe keuken er is om met mijn nieuwe potten en pannen aan de slag te gaan (ik koos uiteindelijk voor de Mayflower collectie met Scandinavische looks met dat houten handvat, dat gaat zoooooo mooi staan bij mijn houten kasten), maar als ’t op nieuwe dingen aankomt, ben ik nogal het ongeduldige type. Zoals ik een nieuwe trui of broek meteen wil aantrekken, zo kon ik ook niet wachten om mijn nieuwe potten en pannen direct uit te proberen. Ik maakte er al de risotto in en ook nog een brandade van kabeljauw en kokkels a la marinara (die recepten volgen eerstdaags). Het perfecte excuus voor mijn ongeduld: ik moet jullie toch oprecht kunnen vertellen of die GreenPan potten en pannen wel zo goed zijn als ze zelf beweren. ?

 

Een nieuwe keuken vraagt om nieuwe potten en pannen

 

Wel, ik ben er alvast heel tevreden over. Wat een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding! (Allez, ik heb ze dan wel niet moeten betalen, maar ik ken wel de prijs van potten en pannen, hoor, mannekes ?). En het goede nieuws is, binnenkort wordt er een actie gelanceerd waarbij ik jullie een korting mag toekennen. Dus, als jullie nu ook zin zouden gekregen hebben in de Mayflower potten en pannen – of in zo’n mooie Featherweights stoofpot – oefen dan nog even geduld. Wordt vervolgd in september. Tegen dan heb ik mijn nieuwe keuken. Hopelijk. En zo is de cirkel van deze blog rond! ?

Ik kreeg ook nog enkele handige tips mee die ik graag met jullie deel:

 • Gebruik bij het koken olie die niet verbrandt bij hoge temperaturen, dus geen extra vierge olijfolie.
 • Laat de pan eerst volledig afkoelen en was hem dan pas af. Niet meteen spoelen onder koud water want dit kan je pan vervormen.
 • De potten en pannen zonder houten handvat kunnen in de afwasmachine, maar voor de levensduur van je kookmateriaal is het beter om ze met de hand af te wassen.
 • Gebruik best houten lepels om in je pannen te roeren.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.531 andere abonnees

ARCHIEF

9 Reacties

 1. Marina Grosemans

  Jammer net nieuwe gekocht van Demeyere lang zitten twijfelen 🙂

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dat is inderdaad spijtig, Marina!
   Groetjes
   Myriam

   Antwoord
 2. André

  Een Falcon De Luxe fornuis van 1,20 meter. OK, maar ik hoop voor u dat het geen gas is maar een inductie. Zelf hebben wij jaren op gas gekookt maar overgeschakelt naar inductie. Wat een luxe: even snel en met een booster functie nog sneller en hadden zelfs een wokbrander van 5.5kW en ivm reinigen een hemelsgroot verschil. Moet je toch even over nadenken hoor! En gas, voor hoelang nog? Grtjs.

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Maak je geen zorgen, André, ik heb inderdaad voor inductie gekozen. Nu heb ik al inductie en wilde weer inductie: even krachtig als gas, maar veel gebruiksvriendelijker.
   Groetjes
   Myriam

   Antwoord
 3. Danielle

  Heel veel succes met verbouwen!! Zelf heb ik de pannen van WMF en ben daar erg tevreden over…

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dankjewel, Danielle. Normaal ging alles af zijn voor het bouwverlof, maar doordat een raam langer dan voorzien op zich laat wachten, gaat het september worden. Ik kijk er zooooo naar uit om in mijn nieuwe opgeruimde (!) keuken te kokerellen. Ze is nu te klein: te weinig bergruimte, te klein werkblad,…
   Groetjes
   Myriam

   Antwoord
 4. fieke

  Oh, ik ben al benieuwd naar de blogpost over de verbouwing! Veel succes ermee!
  En Greenpan, daar ben ik ook al jaren fan van. Ook al hebben we een vaatwas in huis, ik was ze altijd met de hand af. Mooie collectie, die Scandinavische, die kende ik nog niet. Ai ai 🙂

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Ai, ai, gevaaaaaaaaaarlijk, Fieke! Vooral als je ze via mij met een mooie korting gaat kunnen kopen. Begin alvast maar te sparen. ?
   Groetjes
   Myriam

   Antwoord
 5. fieke

  Dat is heel verleidelijk! Ik hou het hier zeker in de gaten 🙂

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Een nieuwe keuken vraagt om nieuwe potten en pannen

by Myriam Minne time to read: 3 min
9