Hap en Tap logo zonder streep
Carné, artisanale beenhouwerij: meat passion!

Carné, artisanale beenhouwerij: meat passion!

30 sep 2019 | Restokes, speciaalzaken & kookwinkels, Reviews

Als blogger word ik vaak uitgenodigd op events, grote events van grote merken en kleine events. Doorgaans geef ik de voorkeur aan de laatste: klein maar fijn. Voor een after work blogevent bij slagerij Carné in Ukkel liet ik maar wat graag de stielmannen in mijn stofferige keuken under construction achter me. Doel van de avond: kennismaken met Christian Guignies en al zijn artisanale charcuterie. Dat het event zo klein zou zijn – ik was er heel alleen samen met 2 PR-dames en Christian – had ik niet verwacht: 4 Franstalige bloggers hadden zich last-minute afgemeld. Wel, ze hadden compleet ongelijk. Wat een fijne vleeswaren heeft de man! Eens je die geproefd hebt, wil je eigenlijk nooit nog industriële ham, salami of pâté. En ik kan het weten: door de afwezigheid van de rest, heb ik geproefd tot je me buiten kon rollen… ?‍♀️

 

Carné, artisanale beenhouwerij: meat passion!

 

… En niet alleen geproefd van het vlees trouwens, ook van de wijn. ? Christian genoot immers een opleiding als sommelier en dankzij zijn ervaring bij meerdere gerenommeerde Brusselse restaurants (o.a. La Truffe Noire, Bocconi en ROB), weet hij zijn beenhouwersvak als geen ander te combineren met wijnakkoorden. Hij beleeft er plezier aan om de gepaste wijnen te kiezen die perfect samengaan met de door hem geselecteerde vleesvarianten. Hij schonk me dan ook een uitstekend rood wijntje in, Anjou Rouge van Domaine des Coteaux Blancs.

Maar ik was er niet voor de wijn, maar voor het vlees en de homemade charcuterie uiteraard: de paté, de charcuterie en alle andere gerechten zijn ter plaatse bereid, met inbegrip van de filet américain van Parthenaise, de tartaar met truffel, de Koreaanse tartaar en het ruime aanbod worst en gemarineerd vlees. Een andere specialiteit is de foie gras volgens de methode van Patrick Dalle. Carné nam dit Belgische merk over en verkoopt deze lokale producten nu in de beenhouwerij. En ik proefde dat het goed was!

 

Carné, artisanale beenhouwerij: meat passion!

 

Beter, maar daarom niet altijd duurder

Christian is trouwens perfect tweetalig en vertelt vol passie: “Ons vlees en onze bereide producten zijn afkomstig uit de biologische landbouw. We werken daarvoor nauw samen met kleine lokale producenten. Samen selecteren we de beste vleesrassen – en dat zijn niet altijd de bekendste – en bieden we authentieke, natuurgetrouwe smaken aan. Een enorm verschil met de grote ketens!” En dat proef je. Wie schrik heeft voor een gepeperde rekening, kan wel eens aangenaam verrast worden: “Onze witte artisanale ham is goedkoper dan die van Herta!”

 

Meer dan een merk: kies voor een positieve impact

Wie voor de producten van Beenhouwerij Carné kiest, kiest niet alleen voor uitstekend vlees en dito service, maar ook voor een bewuste partner die stilstaat bij zijn impact op de planeet.

Naast het lokale aspect, waardoor korte ketens mogelijk zijn, worden de producenten ook geselecteerd op basis van hun teeltmethoden. Ze beschermen het grondwater, recycleren hun afval, beperken hun CO2-uitstoot en voeden hun dieren met natuurlijke producten, zonder soja of ggo’s.

Respect voor een goed product is iets dat in alle productiestappen terugkomt. Dat betekent natuurlijk ook dat het welzijn van het dier wordt gewaarborgd.

Beenhouwerij Carné zet zich ook in om verspilling tegen te gaan. De onderneming werkt samen met partners zoals het initiatief “Too Good To Go” om ervoor te zorgen dat elk van haar producten in de maag van een tevreden klant terechtkomt!

 

Carné, artisanale beenhouwerij: meat passion!

 

Praktische informatie

Beenhouwerij Carné
Waterloosesteenweg 1483 – 1180 Ukkel
info@boucherie-carne.be
Tel 02 733 28 25

Geopend van maandag tot vrijdag van 10u00 tot 18u30
Op zaterdag van 9u00 tot 18u00 en op zondag van 9u00 tot 14u00

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.389 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Carné, artisanale beenhouwerij: meat passion!

by Myriam Minne time to read: 2 min
0