Hap en Tap logo zonder streep
Jigal Krant, TLV

Jigal Krant, TLV

27 aug 2018 | Kookboeken, Reviews

Ik kan me voorstellen dat jullie raar opkijken bij deze titel. Neen, ik heb geen tikfout gemaakt en neen, er ontbreken geen letters. TLV staat voor Tel Aviv en over deze boeiende stad en haar dito keuken heeft Jigal Krant een prachtig boek geschreven. Kan je niet naar TLV op reis, haal dan dit boek in huis. Dan reis je gewoon in gedachten én in je keuken naar deze Israëlische kuststad.

“Nergens wordt het leven uitbundiger gevierd dan in Tel Aviv, de vrolijkste en tolerantste stad van het Midden-Oosten en omstreken. De kuststad is het paradijs op aarde: het hele jaar door geweldig weer, prachtige stranden, toonaangevende musea, unieke architectuur en een florerende economie. De inwoners zijn knap, jong, creatief en stralen een tomeloze levenslust uit. Nergens eet je beter dan in Tel Aviv. Dat begint al op straat, met onovertroffen fastfood als choemoes, falafel en sabich. In de laagdrempelige restaurants maken chefs dankbaar gebruik van de rijke eettradities van de immigrantenbevolking. Het resultaat is een inventieve fusionkeuken zonder regels en taboes.”

 

Jigal Krant, TLV

 

Een kort stukje uit de inleiding doet me alvast wegdromen. Dat van die keuken kan ik bevestigen. Onlangs was ik in London en lunchte er in The Palomar, een Israëlisch restaurant. Wat een voltreffer was dat! En dat van die knappe Israëlieten, dat weet ik eigenlijk ook. Geen beter voorbeeld dan Lior Refealov (de speler die ons in 2015 de Beker van België bezorgde dankzij “de goal van Refealov“). Is het geen kanjer? ? En dan hebben jullie zijn blote bast nog niet gezien… ? Dat deden mijn dochter en ik wel, een paar jaar geleden. Lore had een spandoek gemaakt met daarop in het Hebreeuws: “Lior, mag ik je shirt ajb?”. En jawel, hij trok z’n shirt uit en gaf het haar… Dat hangt sedertdien mooi ingekaderd én met z’n handtekening (foto van het handtekenmoment hieronder) in haar living. Maar ik wijk af. ?

 

Jigal Krant, TLV

 

Nu wil ik volgend jaar graag naar Tel Aviv, misschien zelfs om er de marathon te lopen (ik liep eerder al die van Jerusalem), maar in afwachting doe ik me graag tegoed aan dit boek! Want wat een fijn boek is dit, om in te lezen (de schrijfstijl van Jigal is TOP, aanstekelijk en grappig tegelijk!), gewoon om in te bladeren en prentjes te kijken én om uit te koken. TLV is een leesboek, reisgids én kookboek ineen. Verwacht geen recepten met veel tierlantijntjes, maar échte smaakbommetjes die uitblinken in eenvoud. Met TLV haal je een vleugje Tel Aviv in huis: vegetarisch, veganistisch, vis, vlees, gevogelte, zoet, drankjes, lactosevrij, glutenvrij,… je vindt het allemaal.

 

Jigal Krant, TLV

 

Choemoes met rundergehakt en granaatappelpitten, rokerige tomatensoep met gehaktballetjes, Za’atar-omelet met geitenkaas, walnoten en honing, vistaboelé met crème van labaneh en gekaramelliseerde ui, wittechocoladetaart met amandelen en limoncello,… Het ziet er allemaal even haalbaar én lekker uit. Je hoeft trouwens geen schrik te hebben dat je de ingrediënten niet gaat vinden, want dat valt heel goed mee. De auteur heeft echt een inspanning geleverd om de recepten zo aan te passen dat je ze in elke Vlaamse keuken kan maken.

 

Jigal Krant, TLV

 

Titel: TLV is te koop in de boekhandel of online.
Auteur: Jigal Krant
Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar
Formaat: 268 mm x 217 mm x 32 mm – hardback
Aantal pagina’s: 328 pagina’s
Prijs: 29,99 euro
EAN: 9789038803548

 

Jigal Krant, TLV

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.385 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

2 Reacties

 1. Ingrid De Maeyer

  Ooooh, moet ik eens naar uitkijken dat boek! Heb je trouwens de afl van Somebody Feed Phil over Tel Aviv gezien? (Netflix) ?

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Ik heb geen Netflix, Ingrid. Ik heb daar de tijd niet voor. Ik moet bloggen. En koken. En lopen. En naar het voetbal. 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Jigal Krant, TLV

by Myriam Minne time to read: 2 min
2