Radisson Blu Astrid trekt de lokale (menu)kaart

Aangezien ik deze zomer geen vakantie neem, ga ik maar wat graag in op de uitnodigingen die in mijn elektronische brievenbus vallen. En al zeker als ze zo leuk klinken als deze: “Droomde jij er altijd al van om wakker te worden met zicht op het prachtige Centraal Station van Antwerpen? Dan is dit jouw kans, want jij (en jouw +1) zijn van harte uitgenodigd om in première het Radisson Blu hotel tijdens een exclusief event te ontdekken! 

Het Radisson Blu, gelegen op het Koningin Astridplein én met uitzicht op het Centraal Station, is net compleet gerenoveerd. Alle kamers, de twee restaurants, het fitnesscenter en de vergaderzalen, inclusief de balzaal en de lobby kregen een grondige opknapbeurt. Én er opende net een gloednieuwe Starbucks de deuren op de benedenverdieping. 
Radisson Blu Astrid trekt de lokale (menu)kaart
Tijdens de feestelijke opening van dit Antwerpse pareltje, krijg je een unieke rondleiding en kan je genieten van een uitgebreid diner aan de Chef’s Table van het gloednieuwe restaurant. 
Wij zorgen voor een leuk programma, zodat het een onvergetelijke avond wordt. De kers op de taart is natuurlijk een overnachting in een van de hedendaagse kamers, inclusief een royaal ontbijt de volgende ochtend. Maar laat je ’s morgens maar eerst verbluffen door dat schitterend uitzicht op het Centraal Station en op de stad. Wees er maar zeker van, dit wil je voor geen goud missen!”
Radisson Blu Astrid trekt de lokale (menu)kaart
Uiteraard wilde ik dit voor geen goud missen, maar… de voorgestelde datum paste niet in onze (drukke) agenda’s. Wie niet waagt, blijft maagd en dus polste ik poeslief of we niet op een andere dag konden langskomen. Het feit dat jullie dit hier lezen, zegt al alles: yes, gelukt! En zo trokken mijn man en ik vorige week vrijdag richting Antwerpen, waar de Radisson Blu ons een van hun mooiste kamers had voorbehouden: een junior suite op de 7de verdieping met een a-dem-be-ne-mend uitzicht op het Koningin Astridplein en het Centraal Station. (PS Als je de kamer wil zien, ik maakte een story op mijn Instagram account en bewaarde die in mijn highlightstravel‘. Wil je in dezelfde kamer logeren? Dan boek je kamer 730.).
Veel tijd om van onze kamer en het uitzicht te genieten hadden we niet en ook de tijd om een korte maar krachtige duik in het zwembad te nemen, hadden we niet (stomme files naar Antwerpen op vrijdagavond!), want we werden in het Made In Antwerp restaurant verwacht. Zoals de naam al doet vermoeden, kiezen de chef en zijn team voor een lokale keuken. Starten doen we met een sharing platter met Belgische kazen en charcuterie. In het glas komt een Antwerps biertje: een Tripel d’Anvers van brouwerij De Koninck van 8%.
Radisson Blu Astrid trekt de lokale (menu)kaart
Als voorgerecht krijgen we een vegetarische quinoasalade… waarbij zowel de quinoa als de sojabonen uit Antwerpen komen. Dat alleen al is een applausje waard! Als wijn wordt hierbij een Kluisberg – Muller-Thurgau 2017, een frisse en fruitige wijn uit het Hageland geserveerd. In de neus een explosie van een bloemig boeket met zeer zacht teer fruit en zelfs een vleugje exotisch fruit. Vlot en speels in de mond met rijpe aroma’s van perzik en abrikoos flirtend met een licht zoete afdronk. Enneuh, wijn op bier is plezier! 😉
Voor het hoofdgerecht kiest chef Erwin Van Marle voor scharrelkip met jonge wortelen en een aardappelwaaier en een kei-, Kei-, KEI-lekkere donkere saus. Zo lekker dat mijn man – ongegeneerd – nog om een extra schep vraagt.
Afsluiten doen we met een Antwerp mess, een dessertglaasje met laagjes Belgische aardbeien, meringue en slagroom.
De keuken is puur met het allerbeste van onze streek en lokaal geïnspireerde gerechten. Geen fiekefatjerietjes maar kwaliteitsvolle producten met een voorkeur voor lokaal en regionaal. Ook in het glas wordt gekozen voor Belgisch.
Radisson Blu Astrid trekt de lokale (menu)kaart
Na een zàlige nacht en helemaal opgekikkerd – wat een boxspring, airco én een muggenvrije kamer al niet kunnen doen met een mens – doen we ons tegoed aan het meest complete ontbijtbuffet ever in het Windows of Antwerp restaurant. Waarna ik helemaal klaar ben om (op aanraden van Koen van Teveel Kookboeken) versmarkt Criee (letterlijk om de hoek van het Radisson Blu Astrid hotel) te ontdekken, mirabellen te scoren op de exotische markt op het Theaterplein én een suikervrije donut te halen bij Hoeked Doughnuts.
Bedankt Team Lewis voor de uitnodiging en bedankt Radisson Blu Astrid for having me!

Related Post

Tags: , , , ,

Radisson Blu Astrid trekt de lokale (menu)kaart

by Myriam Minne time to read: 3 min
2
%d bloggers liken dit: