Hap en Tap logo zonder streep
Claudia Damen, Vers Deeg

Claudia Damen, Vers Deeg

5 okt 2020 | Kookboeken, Reviews

Kunnen we dan nu terug in lockdown gaan, please? OK, dat mag ik niet zeggen Ik heb een beter voorstel: mag ik dan nu met pensioen gaan, alsjeblieft? Ik heb nl. een nieuw boek: Vers Deeg van Claudia Damen, een pittige jongedame (die ik al heel lang volg op Instagram en die me elke middag laat watertanden met de prachtigste foto’s) die – zoals ze zelf schrijft – een gluten lover en carb enthousisast is. Wel ik ook! En dan hebben we nog iets gemeen: we doen alletwee niets liever dan met onze handen in deeg zitten.

 

Claudia Damen, Vers Deeg

 

Wel, Claudia maakte dus een boek en nu wil ik (bijna) alles maken. Niet om hier te delen op de blog, maar wel om dagdagelijks van te genieten. Net zoals ik houdt Claudia ervan om alles from scratch te maken. Ja, zelfs degen waar ik me niet aan zie beginnen, zoals filodeeg en bladerdeeg. Wat een kanjer en dat op haar leeftijd. Daar kan ik alleen maar naar opkijken!

 

Claudia Damen, Vers Deeg

 

Het boek is opgedeeld in volgende hoofdstukken: bagels, bao’s, bierbrood, gerezen bladerdeeg, bladerdeeg zonder gist, brioche, brood, churros, Engelse muffin, filodeeg, focaccia, naan, pasta, pita, pita (Grieks), pizza, scones, tijgerbroodjes, tortilla’s, zuurdesem en sauzen en bijgerechten.

 

Claudia Damen, Vers Deeg

 

Wat een prachtige foto’s (allemaal door Claudia zelf gemaakt, ook daarvoor is haar motto: wat je zelf doet, doe je beter!) en wat een prachtige recepten. Maar 1 minpuntje dus: deeg heeft nu eenmaal tijd nodig. Vandaar mijn oproep om dan nu met pensioen te gaan. Want ik wil de Engelse muffins maken. En de bougiourdi, een Griekse ovenschotel, geserveerd met homemade pita. En het kaasbrood. OMG! Hoe mouthwatering kan een foto eruit zien!

 

Claudia Damen, Vers Deeg

 

Titel: Vers Deeg
Auteur: Claudia Damen, dame achter de blog Food From Claud Nine
UitgeverijNijgh & Van Ditmar
Formaat: 190 mm x 245 mm
Aantal pagina’s: 208
Prijs: 25 euro
ISBN: 9789038808376

 

Claudia Damen, Vers Deeg

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.479 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Claudia Damen, Vers Deeg

by Myriam Minne time to read: 1 min
0