Hap en Tap logo zonder streep
Christine Van Imschoot, Food & the City

Christine Van Imschoot, Food & the City

4 mei 2015 | Kookboeken, Reviews

Weet je voor wie ik mateloos respect heb? Dat is voor ‘gewone’ foodbloggers die het lef hebben om een kookboek uit te brengen. Geen BV’s, maar ‘gewone’ stervelingen die zo gebeten zijn door de foodie-microbe dat bloggen niet volstaat en ze hun recepten vereeuwigd willen zien op papier. Ik denk daarbij aan Ann Vertriest van Photo-Copy Ann met Slaatjes, Thomas Van de Water van Filet Pur met Diabeet, De Yummy Blogsisters Els en Iris Debremaeker met zelfs 2 boeken, Brunch en Ingemaakt

Een dame die in dit rijtje thuishoort, da’s Christine Van Imschoot van de blog Food & the City. Ik had al het genoegen om te gast te zijn tijdens een van haar kookworkshops in de kookstudio bij haar thuis en was serieus onder de indruk van de kennis en het enthousiasme waarmee deze grote madame haar kennis deelt. Zoals ze het zelf zo mooi omschrijft: “Koken is mijn lust en mijn leven. Lekker eten ook.”

Maar wat Christine zo mogelijk nog liever doet, dat is, waar ook ter wereld ze komt, op zoek gaan naar leuke voedingswinkels of markten. Ze vindt er nieuwe ingrediënten waarmee ze graag experimenteert. En zo rees het idee voor een origineel kookboek met dezelfde naam als haar blog: Christine koos 8 steden uit, waar ze graag gaat foodschoppen, de ene al wat dichterbij dan de andere. Ze zocht er een aantal adresjes bij elkaar waar ze altijd wel iets bijzonders vindt om daarna bij elke stad een menu samen te stellen met de producten die ze er kocht.

De 8 steden die aan bod komen in Food & the City zijn London, Gent, Amsterdam, Rome, Turijn, New York, Brussel en Parijs. Christine doet er in een vlotte stijl de beste adresjes uit de doeken: die van de lekkerste bakkers, de beste supermarktjes en de fijnste delicatessenwinkels waar je authentieke ingrediënten kunt kopen.

Op de volgende pagina’s gaat Christine dan aan de slag met wat ze vond met menu’s om van te watertanden. Gerechten die net even anders zijn, maar niet te ingewikkeld om thuis te maken. En omdat ze ook tips geeft over voedingswinkels in eigen land, hoef je er niet voor op reis te gaan. Spijtig eigenlijk, want je krijgt meteen zin om de eerste TGV richting Parijs of het eerste vliegtuig naar New York te pakken om er de hotspots zelf te gaan ontdekken!

Een greep uit wat Christine serveert:
als hapje: een crème brûlée van parmezaan en zoete macarons met hartig beleg of een soepje van pastinaak met groene appel, gerookte forel en roquefort
als voorgerecht: involtini van zwaardvis met paddenstoelen en limoenkaramel of risotto van witte asperges en granny smith met kroketje van gekookte ham en mayonaise van groene asperges
als hoofdgerecht: wok van zeeduivel en groene groenten of bladerdeegtaartjes met boursin en vijgenmarmelade en lamskotelet met krokante korst
en als dessert: marshmallow pralines of semifreddo light met nougat.
Klinkt moeilijk? Dat is het helemaal niet. De meeste recepten bestaan uit 2 of maximum 3 stappen. En bovendien krijg je er ook nog eens een pak tips bovenop!

Dat dit een succesvol boek is geworden, blijkt uit het feit dat Christine na deze eersteling inmiddels al een tweede titel op haar naam in het kookboekenschap heeft staan. Twee weken geleden stelde ze immers de opvolger voor aan de pers: 1 x koken = 3 x eten. Alweer een bijzonder originele invalshoek voor een kookboek. Dat lijkt wel Christines handelsmerk te worden. Want dat het niet bij 2 boeken zal blijven, daar ben ik vrij zeker van.

Food & the City is verkrijgbaar in de boekhandel, als e-book of rechtstreeks bij de auteur die maar wat graag je exemplaar zal signeren.
194 pagina’s.
Prachtige fotografie van Karl Bruninx
Uitgegeven door Lannoo.
Prijs: € 24,99.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.470 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Christine Van Imschoot, Food & the City

by Myriam time to read: 2 min
0