Hap en Tap logo zonder streep
Manon Van Aerschot, Alle dagen vakantie

Manon Van Aerschot, Alle dagen vakantie

17 aug 2020 | Kookboeken, Reviews

Ik maak er een punt van eer van om, wanneer collega bloggers een boek uitbrengen, daar een review van te schrijven. Wel, die collega’s zijn goed bezig, mijn gedacht: zo is het boek van Jelle al aan een tweede druk toe en deze dame, Manon Van Aerschot van de blog  Macaron Manon is zelfs al aan haar tweede boek toe. Na Alle Dagen Feest, bracht ze nu Alle Dagen Vakantie uit.

 

Manon Van Aerschot, Alle dagen vakantie

 

Nu we met z’n allen zoveel mogelijk een #staycation in eigen land moeten houden, vond Manon dat dé opportuniteit om een tweede boek op de drukpersen te gooien met de lekkerste gerechten, tips & tricks. Want wat heeft ons Belgenland veel te bieden!

 

Manon Van Aerschot, Alle dagen vakantie

 

Ze start haar boek met 10 geboden voor een fijne staycation, gevolgd door tips & tricks voor een dagje in eigen land: waar eet je de lekkerste ijsjes, waar kan je de Italiaanse sfeer opsnuiven, waar koop je desembrood op z’n Frans (en ja, bakkerij Burez waar ik ooit een nachtje ging meedraaien, staat in haar lijstje), waar vind je de 15 mooiste picknickplekjes, de 10 mooiste stadsparken, enz enz.

 

Manon Van Aerschot, Alle dagen vakantie

 

En dan zijn er de recepten. Manon trakteert je op niet minder dan 58 recepten in verschillende categorieën: ontbijt, lunch, apero, diner, zoet, drankjes en vakantie in een potje. No nonsense recepten die helemaal passen in het seizoen en waarvoor je geen uren in je keuken hoeft te staan: groene salade met geroosterde venkel, aardbeien en mozzarella, gamba’s a la plancha met aiolidip, pasta met mosselen, vanillewafels met aardbeien, granita met watermeloen, gepekelde citroenen,… Allemaal prachtig in beeld gebracht.

 

Manon Van Aerschot, Alle dagen vakantie

 

Ook al zit je vakantie (zoals die van mij) er al op, dan nog is dit boek een must-have: er komt vast nog een mooie nazomer aan én volgend jaar is er sowieso terug een zomer en die tips, die lopen niet weg. Ik noteer alvast Booot als picknickplekje in Gent: picknicken op een bootje op de Leie, hoe cool is dat!

 

Manon Van Aerschot, Alle dagen vakantie

 

Titel: Alle dagen vakantie is te koop in de boekhandel en online
Auteur: Manon Van Aerschot
UitgeverijBorgerhoff & Lamberigts
Formaat: 190 mm x 245 mm
Aantal pagina’s: 192
Prijs: 24,99 euro
ISBN: 9789463932714

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.579 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Manon Van Aerschot, Alle dagen vakantie

by Myriam Minne time to read: 1 min
0