Hap en Tap logo zonder streep
Jaline Vandromme, Pastry Crush

Jaline Vandromme, Pastry Crush

11 jan 2021 | Kookboeken, Reviews

Het mooiste compliment dat een kook- of bakboek van me kan krijgen, is dat ik niet kan wachten om ermee aan de slag te gaan tot mijn review verschenen is. Wel, dat was het geval met deze Pastry Crush van Jaline Vandromme. Ik maakte (al 2 keer de Tiramisu 2.0, want de eerste foto was weer niet goed genoeg voor deze Piet Precies). Die naam doet misschien een belletje rinkelen? De jonge Jaline won vorig jaar op amper 18-jarige leeftijd Bake-Off Vlaanderen. En dan heeft ze nu met Pastry Crush ook al een boek op haar palmares staan. Van een aanstormend talent gesproken. Ondertussen liep ze ook al stage bij patissier en Bake-Off jurylid Herman Van Dender, maar daar kwam door de coronacrisis vroegtijdig een einde aan.

 

Jaline Vandromme, Pastry Crush

 

Waarom ik zo zot ben van het boek? Jaline is er niet alleen in geslaagd om alle klassiekers in een modern jasje te steken, bovendien krijgt elk gerecht 2 versies: een patisserievariant en een dessertoptie. Steeds in een strak jasje. En dat allemaal gecombineerd met foto’s die je spontaan doen watertanden! Millefeuille, baba au rhum, Sachertorte, Misérables, Saint Honoré, Paris-Brest, Forêt Noire, àlle klassiekers van de patisserie passeren de revue in een version revisitée. Me like!

 

Jaline Vandromme, Pastry Crush

 

Het boek is opgedeeld in de volgende hoofdstukken: recepten, tea time, crèmes en mousses, degen, meringues, glaçages, pralinés om te eindigen met een hoofdstuk gewijd aan speciale ingrediënten, basis stuff, baktermen en technieken en chocolade technieken.

 

Jaline Vandromme, Pastry Crush

 

Wat ik bijzonder fijn vind, is dat Jaline – net zoals ik – grote fan is van het Italiaanse merk Silikomart. Ik heb al een pak vormen van het merk (understatement!) en ik voel dat ik die ga kunnen gebruiken. Al zal ik er ook nog een paar moeten bijkopen. Alle excuses zijn goed om vormen te kopen. ?

 

Jaline Vandromme, Pastry Crush

 

Dit is écht een boek waar ik àlles uit zou willen/kunnen maken, behalve dan misschien de twee recepten met matcha, want ik ben geen matchafan. Maar voor de rest, zie ik alles zitten. Ik ben zelfs fan van de vormgeving en het lettertype! Met andere woorden: het zal niet bij de Tiramisu 2.0 blijven (die komt er binnenkort aan).

 

Jaline Vandromme, Pastry Crush

 

Titel: Pastry Crush
Auteur: Jaline Vandromme
UitgeverijCarrera Culinair
Formaat: 197 mm x 257 mm
Aantal pagina’s: 216
Prijs: 29,99 euro
ISBN: 9789048856398

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.391 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

1 Reactie

  1. Mimi

    Zeer aantrekkelijk je hebt gelijk

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Jaline Vandromme, Pastry Crush

by Myriam Minne time to read: 2 min
1