Hap en Tap logo zonder streep

Yotam Ottolenghi, Simpel

17 sep 2018 | Kookboeken, Reviews

De vakantie is voorbij en dat is duidelijk te merken: het aantal bezoekers op deze blog gaat terug gigantisch de hoogte in. Na de terrasjes van de voorbije zomer, hebben jullie duidelijk zin om jullie keuken in te duiken en het thuis cosy te maken. Deze jaarlijks terugkerende trend is ook de uitgevers niet ontgaan en daar wordt op ingespeeld: het kookboekenschap puilt uit met een pak nieuwkomers. Daarom 3 maandagen na elkaar een review van een must-have in je boekenrek. Ik begin met Simpel van Yotam Ottolenghi.

 

Yotam Ottolenghi, Simpel

 

Ik ben fan van Yotam Ottolengi. En ik ben niet alleen. Zo woonde ik ooit een namiddagje bij met allemaal fans van de Israëlische kok die zichzelf The Yotam Ottolenghi-inspired Cooking Housewives noemen. Wat een achterban! Wat een trouwe en enthousiaste fanbase! Nu maakte ik ook al 2 recepten van de man, toevallig 2 desserts: popcorn-roomijs met gekaramelliseerde popcorn en zwarte peper en gestreepte citroen- en braambessentaart, verrukkelijke recepten, maar wel beide met veel werk aan… Dus toen ik las dat er een nieuw boek was van Yotam dat luisterde naar de naam Simpel met 1/ recepten waarvoor je minder dan 10 ingrediënten nodig hebt en/of 2/ recepten die stuk voor stuk snel klaar zijn, kon ik het niet snel genoeg te pakken krijgen.

 

Yotam Ottolenghi, Simpel

 

Wat een fijn boek is dit. Bij elk recept staan een aantal icoontjes waarmee je in 1 oogopslag te weten komt wat je mag verwachten: S voor Snel, I voor niet Ingediënten niet meer dan 10, M voor Maak van tevoren, P voor Provisiekast, E voor Eenvoudiger dan u denkt en L voor Lui. De eerste spreken voor zich, maar lui? Luie koks zijn druk met iets anders bezig terwijl een gerecht zichzelf bereidt. Het gaat hier om langzaam gegaarde stoofschotels die zachtjes staan te sudderen op het fornuis terwijl je in de tuin bezig bent, of een hele selderijknol die je uren in de oven laat garen, de kippenbouten die een nacht in marinade staan en simpelweg in een braadslee in de oven gezet hoeven te worden. Al het werk is van tevoren gedaan om ervoor te zorgen dat het gerecht de smaak krijgt die het nodig heeft, maar de echte arbeid wordt overgelaten aan de verenigde krachten van hitte en tijd.

 

Yotam Ottolenghi, Simpel

 

Het boek is onderverdeeld in de volgende hoofdstukken: Brunch, Rauwe groenten, Gare groenten, Rijst, granen en peulvruchten, Noedels en pasta, Vlees, Vis en last but not least Desserts. Alles ziet er even lekker uit én alles heeft de typische Ottolenghi-smaak of verrassing. Wat dacht je van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly, burrata met gegrilde druiven en basilicum of een bevroren munt-en-pistache-chocoladecake? Ik weet echt niet wat eerst klaargemaakt. Bovendien is elk recept van het eerste tot het laatste bijzonder mooi gefotografeerd. Alles is een lust voor het oog!

 

Yotam Ottolenghi, Simpel

 

Conclusie: mocht je op een onbewoond eiland gewoond hebben en dus nog niet in het bezit zijn van een Ottolenghi, dan is dit het boek dat je je als eerste moet aanschaffen. Ik noem het een Ottolenghi instapmodel. Zo simpel is het!

 

Yotam Ottolenghi, Simpel

 

Titel: Simpel is te koop in de boekhandel of online.
Auteur: Yotam Ottolenghi
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers B.V.
Formaat: 278 mm x 203 mm x 31 mm – hardback
Aantal pagina’s: 320 pagina’s
Prijs: 29,99 euro
EAN: 9789059568266

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 538 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

  1. Nathalie

    Top
    In okt zijn we weer nr london met een paar YO IChousewives. 1 van ons mag er 1 week meedraaien in zijn Sjiek restaurant Nopi. En we gaan zijn nieuwste restaurant Rovi gaan verkennen …

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Yotam Ottolenghi, Simpel

by Myriam Minne time to read: 2 min
2