Hap en Tap logo zonder streep
Magische Nutella taart

Magische Nutella taart + review kookboek Magische Taarten

20 jun 2016 | Gebak en koekjes, Kookboeken, Reviews, Zoet

Help! Ik kan niet meer volgen! Ik moet nog over zoveel dingen bloggen dat mijn Trello app bijna ontploft…  Maar af en toe kan een mens al eens chance hebben. Zoals vandaag. Eerst waren er de 2 speciale gelimiteerde Belgium Nutella-potten in onze nationale driekleur. Die belandden al een hele tijd vóór de start van het EK in mijn brievenbus. Nu zou ik me er makkelijk kunnen van afmaken door een selfie met de potten op mijn Instagram account te posten, maar zo zit ik niet in elkaar. Ik wilde er iets mee doen. Maar wat?

 

Magische Nutella taart

 

En toen kreeg ik het gloednieuwe boekje Magische Taarten 1 beslag – 3 lagen van Christelle Huet-Gomez in handen. Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik gék ben op die magische taarten. Zo maakte ik al een magische taart met bosbessen en citroen, een magische taart met witte chocolade en pistachenoten en een magische taart brownie-style met chocolade en pecannoten. Of course, kon ik niet weerstaan aan dit boekje dat voor nog geen 10 EUR maar liefst 32 recepten van magische taart aanbiedt, onderverdeeld in 4 categorieën: basics, fruitig, magische klassiekers en hartig.

 

Magische taarten

 

De recepten zien er om ter smakelijkst uit en ik wil ze allemaal maken: de gezouten boter-karameltaart, de bosbessen-rozencupcakes, de peer-speculaasminitaartjes, de frambozen-matchataart, de pure chocolade-paastaart, de marsmallowtaart en last but not least de hartige magische taart met geitenkaas en vijgen. Vooral die laatste WIL EN MOET ik snel proberen. Nu alleen nog een savarinvorm kopen… 😉

 

Magische taarten

 

Maar wat ontdekte mijn lodderoog nog in het boekje? Juist. Ja. Een magische Nutella taart!!!! Die zou ik maken met mijn speciale Belgium potten. Al was het maar om de magische wederopstanding van onze rode duivels tegen de Ieren te vieren: gaf ik na de match tegen Italië geen cent meer voor hun kwalificatiekansen, na de partij van zaterdag (met een topprestatie van ‘onze’ Thomas Meunier) durf ik er weer – stilletjes – in geloven. Go, Red Devils, go!

 

Magische Nutella taart

 

Voor 8 personen

4 eieren, gescheiden
100 g fijne suiker
1 el water
100 g Nutella
80 g roomboter
90 g bloem
Snuifje zout
450 ml melk, op kamertemperatuur

Extra: Vierkante bakvorm van 20 x 20 cm, van siliconen of met boter ingevet en bekleed met bakpapier. Ik gebruikte een ronde silicone bakvorm.

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150° C.

Klop de eierdooiers los met de suiker en het water tot het mengsel bleek wordt. Roer de hazelnootpasta erdoor. Smelt de boter en schenk deze bij het eiermengsel. Doe de bloem en het zout erbij en klop een paar minuten. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en klop tot het een glad beslag is.

Klop de eiwitten stijf en roer ze met de garde voorzichtig door het beslag. Het eiwit hoeft niet volledig opgenomen te zijn, er mogen nog vlokken in het beslag te zien zijn. Schenk het beslag in de ingevette bakvorm, strijk met een mes de bovenkant glad en bak de taart 50 minuten in de oven. Als de taart uit de oven komt, zal deze in het midden nog wat wiebelig zijn. Zet minstens 2 uur in de koelkast voor je de taart uit de bakvorm haalt.

Dien koud op.

 

Tip van de chef:
Versier de taart met wat grofgehakte hazelnoten. Voor de gelegenheid kocht ik tricolore pinda’s.

Of maak een chocoladeglazuur: meng 175 g chocolade-hazelnootpasta met 250 ml slagroom, zet 2 uur in de koelkast en klop tot het mengsel dik is geworden.

 

Magische Nutella taart

 

Bron: recept uit Magische Taarten 1 beslag – 3 lagen van Christelle Huet-Gomez

Titel: Magische Taarten, 1 beslag – 3 lagen
Auteur: Christelle Huet-Gomez
Uitgeverij: Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Formaat: 12 x 198 x 197 mm – hardcover
Aantal pagina’s: 72
Prijs: 9,95 euro
ISBN: 9789023014973

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

10 Reacties

  1. Francine

    Welke diameter had jouw silicone bakvorm?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Mijn bakvorm had een diameter van 22 cm, Francine.
      Groetjes

      Antwoord
  2. katrien

    Hey Myriam,

    Ik heb een vraagje ivm het chocoladeglazuur : moet de chocopasta eerst gemengd worden met de ongeklopte room en dat mengsel dan 2u in de frigo zetten en daarna dit dan opkloppen ? Indien ja, lukt dit goed om dit op te kloppen ? Of moet de chocopasta gemengd worden met de reeds opgeklopte room ?

    Groetjes,

    Katrien

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Katrien
      De Nutella wordt inderdaad gemengd met de onopgeklopte room en zo in de koelkest gezet. Daarna wordt dit mengsel opgeklopt. En ja, dat lukt heel goed.
      Succes én smakelijk!
      Myriam

      Antwoord
      • Francine

        Katrien, Myriam,

        Zo juist chocoladeglazuur gemaakt volgens dit recept : na 2uur in de koelkast, was het glazuur al voldoende gedikt, nog efkes geklopt en over de taart gegoten. Taart rust nu in kelder….tot straks!

        Antwoord
        • Myriam Minne

          Leuk om dat te lezen, Francine.
          Smakelijk voor straks!
          Myriam

          Antwoord
  3. katrien

    De taart en het glazuur waren goed gelukt en inderdaad het is goed mogelijk om de room op te kloppen zelfs als die gemengd is met Nutella 🙂 Mijn dochter was er heel blij mee op haar verjaardag!

    Katrien

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Het doet me plezier om dit te lezen, Katrien! 🙂

      Antwoord
  4. Nien

    Hoi Myriam

    Voor ronde vorm zelfde tijd aanhouden om af te bakken?

    Nien

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Zoals je kan zien, heb ik zelf ook een ronde vorm gebruikt. Lukt prima!
      Succes en smakelijk!

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Magische Nutella taart + review kookboek Magische Taarten

by Myriam Minne time to read: 2 min
10