En toen kreeg ik het gloednieuwe boekje Magische Taarten 1 beslag – 3 lagen van Christelle Huet-Gomez in handen. Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik gék ben op die magische taarten. Zo maakte ik al een magische taart met bosbessen en citroen, een magische taart met witte chocolade en pistachenoten en een magische taart brownie-style met chocolade en pecannoten. Of course, kon ik niet weerstaan aan dit boekje dat voor nog geen 10 EUR maar liefst 32 recepten van magische taart aanbiedt, onderverdeeld in 4 categorieën: basics, fruitig, magische klassiekers en hartig.
De recepten zien er om ter smakelijkst uit en ik wil ze allemaal maken: de gezouten boter-karameltaart, de bosbessen-rozencupcakes, de peer-speculaasminitaartjes, de frambozen-matchataart, de pure chocolade-paastaart, de marsmallowtaart en last but not least de hartige magische taart met geitenkaas en vijgen. Vooral die laatste WIL EN MOET ik snel proberen. Nu alleen nog een savarinvorm kopen… 😉
Maar wat ontdekte mijn lodderoog nog in het boekje? Juist. Ja. Een magische Nutella taart!!!! Die zou ik maken met mijn speciale Belgium potten. Al was het maar om de magische wederopstanding van onze rode duivels tegen de Ieren te vieren: gaf ik na de match tegen Italië geen cent meer voor hun kwalificatiekansen, na de partij van zaterdag (met een topprestatie van ‘onze’ Thomas Meunier) durf ik er weer – stilletjes – in geloven. Go, Red Devils, go!
Voor 8 personen
4 eieren, gescheiden
100 g fijne suiker
1 el water
100 g Nutella
80 g roomboter
90 g bloem
Snuifje zout
450 ml melk, op kamertemperatuur
Extra: Vierkante bakvorm van 20 x 20 cm, van siliconen of met boter ingevet en bekleed met bakpapier. Ik gebruikte een ronde silicone bakvorm.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150° C.
Klop de eierdooiers los met de suiker en het water tot het mengsel bleek wordt. Roer de hazelnootpasta erdoor. Smelt de boter en schenk deze bij het eiermengsel. Doe de bloem en het zout erbij en klop een paar minuten. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en klop tot het een glad beslag is.
Klop de eiwitten stijf en roer ze met de garde voorzichtig door het beslag. Het eiwit hoeft niet volledig opgenomen te zijn, er mogen nog vlokken in het beslag te zien zijn. Schenk het beslag in de ingevette bakvorm, strijk met een mes de bovenkant glad en bak de taart 50 minuten in de oven. Als de taart uit de oven komt, zal deze in het midden nog wat wiebelig zijn. Zet minstens 2 uur in de koelkast voor je de taart uit de bakvorm haalt.
Dien koud op.
Tip van de chef:
Versier de taart met wat grofgehakte hazelnoten. Voor de gelegenheid kocht ik tricolore pinda’s.
Of maak een chocoladeglazuur: meng 175 g chocolade-hazelnootpasta met 250 ml slagroom, zet 2 uur in de koelkast en klop tot het mengsel dik is geworden.
Bron: recept uit Magische Taarten 1 beslag – 3 lagen van Christelle Huet-Gomez
Titel: Magische Taarten, 1 beslag – 3 lagen
Auteur: Christelle Huet-Gomez
Uitgeverij: Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Formaat: 12 x 198 x 197 mm – hardcover
Aantal pagina’s: 72
Prijs: 9,95 euro
ISBN: 9789023014973
Welke diameter had jouw silicone bakvorm?
Mijn bakvorm had een diameter van 22 cm, Francine.
Groetjes
Hey Myriam,
Ik heb een vraagje ivm het chocoladeglazuur : moet de chocopasta eerst gemengd worden met de ongeklopte room en dat mengsel dan 2u in de frigo zetten en daarna dit dan opkloppen ? Indien ja, lukt dit goed om dit op te kloppen ? Of moet de chocopasta gemengd worden met de reeds opgeklopte room ?
Groetjes,
Katrien
Dag Katrien
De Nutella wordt inderdaad gemengd met de onopgeklopte room en zo in de koelkest gezet. Daarna wordt dit mengsel opgeklopt. En ja, dat lukt heel goed.
Succes én smakelijk!
Myriam
Katrien, Myriam,
Zo juist chocoladeglazuur gemaakt volgens dit recept : na 2uur in de koelkast, was het glazuur al voldoende gedikt, nog efkes geklopt en over de taart gegoten. Taart rust nu in kelder….tot straks!
Leuk om dat te lezen, Francine.
Smakelijk voor straks!
Myriam
De taart en het glazuur waren goed gelukt en inderdaad het is goed mogelijk om de room op te kloppen zelfs als die gemengd is met Nutella 🙂 Mijn dochter was er heel blij mee op haar verjaardag!
Katrien
Het doet me plezier om dit te lezen, Katrien! 🙂
Hoi Myriam
Voor ronde vorm zelfde tijd aanhouden om af te bakken?
Nien
Zoals je kan zien, heb ik zelf ook een ronde vorm gebruikt. Lukt prima!
Succes en smakelijk!