Hap en Tap logo zonder streep
Caramel, een fijn adresje voor ontbijt, lunch en taart!

Caramel, een fijn adresje voor ontbijt, lunch én taart!

21 nov 2016 | Restokes, speciaalzaken & kookwinkels, Reviews

Weekend. Een lazy zaterdag. Op ’t gemak. Uitgebreid ontbijten. Voetjes onder tafel én genieten. Glaasje versgeperst fruitsap, een Cavaatje, een kopje koffie van barista niveau, een chocoladekoek én een croissant én krokante pistoletjes met sneetjes ham, kaas, gerookte zalm én huisgemaakte confituur én een zachtgekookt eitje én yoghurt… Zàlig is dat! En wat het extra aangenaam maakt: als je niks zelf moet doen, maar je gewoon op je wenken kan laten bedienen. Niet opdienen, niet afruimen én zeker niet afwassen. 😉 Dat is wat me vorig weekend overkwam bij Caramel, een vrie wijs en gezellig eethuisje in hartje Gent.

 

Caramel, een fijn adresje voor ontbijt, lunch en taart!

 

Misschien eerst even uitleggen hoe ik er terecht kwam, want zo vaak kom ik niet in de Arteveldestad. Ik heb een haat-liefde verhouding met Gent. Ik rijd er ALTIJD verkeerd. Mijn gps stuurt mij steevast een eenrichtingsstraat in, van de verkeerde kant of course of, erger nog, ik beland in de voetgangerszone… Maar wanneer ik er toch kom, dan ontdek ik wel de leukste adresjes, zoals Caramel.

Ik kwam er door mijn sympathieke buurman, Frank. Frank is een ‘specialleke’. Hij houdt er nogal wat uiteenlopende hobby’s op na, laat ons zeggen. Het ene jaar koopt hij zich een peperdure fiets om de Ventoux op te rijden om zich het jaar daarna te verdiepen in het ambacht van chocolatier. Zijn nieuwste cursus: ‘social media expert’. Nu is de lieve man nog maar amper thuis op Facebook of hij kreeg al de opdracht mee om een communicatieplan uit te werken voor een Facebook pagina… Hij koos ervoor om zijn vriendin van de bakles (nog zo’n hobby uit een recent verleden ;)), Latifé, te helpen. En dus klopte Frank bij mij aan.

 

Caramel, een fijn adresje voor ontbijt, lunch en taart!

 

Latifé is een Turkse vrouw die zich niet alleen volledig geïntegreerd heeft, maar ook nog eens, op 48-jarige leeftijd, de sprong waagt om, samen met haar zoon Ugur, haar eigen koffiehuis uit de grond te stampen. Zoveel zin voor initiatief, daar houden wij van. Ik heb oneindig veel ontzag voor ondernemende mensen. Petje af voor jonge mensen die de sprong in het ongewisse wagen en een eigen zaak opstarten. Maar zo mogelijk nog meer respect voor mensen met meer jaren op de teller. (Ikzelf ben een enorme schijtluis op dat vlak. Mocht ik zelfstandig zijn, ik doe geen oog meer dicht.).

 

Caramel, een fijn adresje voor ontbijt, lunch en taart!

 

In april ging Caramel dus open. De naam alleen al klonk me als muziek in de oren! Maar niet alleen de naam, zo bleek, toen ik er binnen stapte. Caramel is ondergebracht in een statig herenhuis in de Sint-Niklaasstraat 46, in hartje Gent, op wandelafstand van de kasseien van de Korenmarkt en de winkels van de Veldstraat. Wanneer je de stijlvol opgeknapte zaak binnenstapt, voel je je er meteen thuis: de kleuren zijn warm en het onthaal door Latifé en zoonlief is dat ook. De kaarsjes branden en de geur van verse koffie komt je tegemoet. Je voelt je écht welkom.

 

Caramel, een fijn adresje voor ontbijt, lunch en taart!

 

Ontbijt, lunch, een koffie van barista niveau en taart, vooral taart!

Naast een heerlijk uitgebreid ontbijt (voor 18 EUR heb je een ontbijt achter de kiezen dat je voldoende energie geeft om àlle winkelstraten van Gent leeg te shoppen), kan je er ook terecht voor een lekkere lunch met dagverse producten én last but not least voor taart! De taarten in de aantrekkelijke toog zien eruit alsof ze van de beste bakker komen, maar vergis je niet, Latifé maakt ze, van de eerste tot de laatste, allemaal en helemaal zelf. ’s Avonds na sluitingstijd duikt Latifé in haar keukentje om zich uit te leven met bloem, eieren, suiker, chocolade én… caramel. 😉 Het aanbod wisselt om de 2 weken.

 

Caramel, een fijn adresje voor ontbijt, lunch en taart!

 

Caramel is geopend van maandag t/m donderdag van 9 tot 18u en op vrijdag en zaterdag van 9 tot 19u. Op de koopzondagen in december zal het eethuisje ook open zijn.

De taarten zijn ook als take-away beschikbaar.

Boven is bovendien nog een zaaltje dat kan afgehuurd worden voor meetings en/of privéfeestjes.

Caramel
Sint-Niklaasstraat 46, 9000 Gent
Ontdek de website hier of word fan van de Facebook pagina (en steun zo mijn buurman met zijn opdracht) 😉

 

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.376 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Caramel, een fijn adresje voor ontbijt, lunch én taart!

by Myriam Minne time to read: 3 min
0