Hap en Tap logo zonder streep
Stefan & Kristof Boxy, Out Of The Boxy

Stefan & Kristof Boxy, Out Of The Boxy

28 nov 2016 | Kookboeken, Reviews

Ik kijk geen tv. Neen, ook niet naar kookprogramma’s. En dus ook niet naar Mijn Pop-Uprestaurant. Elke vrije minuut die ik heb, gaat op aan mijn blog. (En aan het bijwonen van binnen- én buitenlandse voetbalwedstrijden. En heel af en toe aan een loop- of fietstraininkje met de nadruk op ‘kje’.) Om jullie dus maar even te zeggen dat ik De Boxy’s, zoals de tweelingbroers Stefan en Kristof Boxy in de volksmond genoemd worden, niet ken(de). Het was dan ook met totale onwetendheid én heel veel nieuwsgierigheid dat ik in hun kookboek Out Of The Boxy, wat een originele naam (!), dook. Het werd een meer dan aangename kennismaking…

 

Stefan & Kristof Boxy, Out Of The Boxy

 

Creatief, dat zeker. Maar ook flapuit, speels, grappig, echt. De tweelingbroers Stefan en Kristof Boxy veroverden Vlaanderen met hun verfijnde kookkunst. Zij doen in de keuken hun eigen ding, wars van trends. Dat bewezen ze al met hun sterrenrestaurant in Kortrijk en sinds 1997 met hun toptraiteurszaak in Deurle. Die verfijnde kookkunst vind je nu ook terug in de 40 recepten die de broers prijsgeven in hun boek. Naast recepten kan je er ook de artistieke inspiratiebronnen van de tweeling in terugvinden, want naast koken is kunst hun dada: keramiek van Hilde Degryse, meubels van Jules Wabbes, het kookatelier van Maarten Van Severen in hun tuin, quotes van geliefde kunstenaars…

 

Stefan & Kristof Boxy, Out Of The Boxy

 

De recepten worden ingedeeld in 4 categorieën: apero + bijgerechten, voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. De cleane foto’s van de hand van Heikki Verdurme zijn pareltjes en de recepten zijn dat ook. Ik liet me al verleiden tot het maken van de oesters in 2 varianten en er staan nog een paar must-makes op mijn to-do lijst. Van heel eenvoudig zoals de hartige wafels voor bij het aperitief, sommige iets uitdagender zoals de zilte witte pens tot sommige effenaf geavanceerd zoals de krokante cannelloni van diepzeegarnaal, mousse van tomaat, Russische boerenkool… Een constante, of het nu eenvoudige gerechten zijn of iets uitdagender, ze zien eruit als schilderijtjes!

 

Stefan & Kristof Boxy, Out Of The Boxy

 

Out Of The Boxy is een prachtig boek, eentje dat thuishoort op de salontafel van élke foodie. Enig minpuntje misschien: in de recepten worden wel eens minder courante ingrediënten gebruikt, al vind je achteraan het boek wel uitleg, eventuele vervangingsingrediënten en verkooppunten. Een beetje hobbykok laat zich hierdoor dus niet afschrikken…

 

Stefan & Kristof Boxy, Out Of The Boxy

 

Out Of The Boxy is het eerste boek van een 2-delige reeks waarin de intieme momenten van de winter en de lente centraal staan. Ik kijk nu al uit naar het tweede boek met de zomer en herfst!

 

Stefan & Kristof Boxy, Out Of The Boxy

 

Titel: Out Of The Boxy is te koop in de boekhandel of online.
Auteurs: Stefan en Kristof Boxy
Uitgeverij: Uitgeverij Lannoo
Formaat: 250 x 280 mm – hardcover
Aantal pagina’s: 178
Prijs: 39,99 euro
ISBN: 978 94 0143 683 0

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.702 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Stefan & Kristof Boxy, Out Of The Boxy

by Myriam Minne time to read: 2 min
0