Hap en Tap logo zonder streep

Piet Devriendt, Mosselen

4 jul 2016 | Kookboeken, Reviews

Lap! Wat heb ik nu gedaan? Ik heb een review exemplaar aangevraagd van het kookboek Mosselen van Piet Devriendt van restaurant De Oesterput in Blankenberge… en nu heb ik zin om àlles hieruit te maken. En neem het van mij aan, dat gebeurt niet vaak bij mij met een kookboek dat geen dessertenboek is. Hoezo? Gaat dat dan niet snel vervelen, een boek dat enkel en alleen gewijd is aan 1 ingrediënt? Wel, neen. De foto’s zijn zo mouthwatering mooi en de recepten zo gevarieerd (van hapje, over voorgerecht tot hoofdgerecht) dat je écht niet weet welk gerecht eerst gemaakt.

 

Piet Devriendt, Mosselen

 

Om je te helpen kiezen, werden de recepten opgedeeld volgens moeilijkheidsgraad (van makkelijk over uitdagend tot regelrecht moeilijk) en volgens tijd. Het boek biedt je meer dan 50 manieren om het kleine zeediertje klaar te maken. Aan de hand van schitterende foto’s legt Piet de recepten van naald tot draadje uit, zodat ook een niet-geoefende kok de lekkerste mosselgerechten op tafel kan toveren.

 

Piet Devriendt, Mosselen

 

Mosselen Piet

Piet is een gerenommeerde mosselchef, bij wie ik al een paar keer ging eten. Dan kies ik steevast voor zijn recept ‘van het huis’: Mosselen Piet. Bij deze specialiteit komt Piet-saus op basis van witte wijn, room, Cognac en kervel. Dat Piet Devriendt nu zomaar zijn geheime recept voor deze lekkernij verklapt, vind ik top! Ook het recept voor zijn speciale Tomorrowland mosselen is een must-make.

 

Piet Devriendt, Mosselen

 

Ik zou nog veel lovende woorden kunnen neerpennen over dit kookboek, maar beelden zeggen nu eenmaal meer dan duizend woorden, dus geniet van mijn fotocollages (met dank aan fotografe Ann-Sophie Deldycke die mij de foto’s ter beschikking stelde). Een greep uit de recepten die ik absoluut wil maken: mosselen in gele-currysaus, mosselen Karmeliet, mosselen vongole, gegratineerde mosselen met truffelboter, moules au champagne, mosselsoep, mosselspiesje op Oosterse wijze, mosselen met segrijnslakjes en puree, cannelloni van mosselen, mossel- en gambaspiesje in groene-currysaus met wakame, mosselen met texturen van asperges (dat zal voor de lente 2017 zijn, als ’t god belieft), provençaalse millefeuille met mosselen, krokante mosselen met wittewijnsaus, toast met mosselen en compote van sjalot (het recept op de cover),…

 

Piet Devriendt, Mosselen

 

Het mosselseizoen is (vroeger dan anders) aangebroken. Voor je naar je visboer of naar de supermarkt rijdt, raad ik jullie eerst een bezoekje aan de boekhandel aan!

Titel: Mosselen is te koop in de boekhandel of online.
UitgeverijCarrera Culinair
Formaat: 23 x 252 x 187 mm – hardcover
Aantal pagina’s: 176
Prijs: 24,99 euro
ISBN: 9789048835478

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.487 andere abonnees

ARCHIEF

1 Reactie

  1. Anke Morreel

    ik heb intussen ook al 3x mosselen gegeten….

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Piet Devriendt, Mosselen

by Myriam Minne time to read: 2 min
1