Hap en Tap logo zonder streep

Voor jullie getest: de brunch van De Lozen Boer

7 dec 2020 | Restokes, speciaalzaken & kookwinkels, Reviews

Als je mij zou vragen om – De Slimste Mens ter Wereld gewijs – 5 trefwoorden op te sommen voor De Lozen Boer, dan zou dat zijn: feestzaal, stijlvol, verfijnde keuken, traditie en plechtige communie Lennert. Nu ja, dat laatste is natuurlijk 100% persoonlijk. 11 jaar geleden (OMG, time flies!) vierden we de communie van mijn zoon in De Lozen Boer, by far de mooiste feestlocatie van Lochristi, mijn gedacht. Toen Evelien (collega blogster van Share My Food en community manager van de zaak) me via Instagram vroeg of ik graag hun brunch eens wilde uittesten, twijfelde ik geen moment: amai, het zal wel zijn!

 

Voor jullie getest: de brunch van De Lozen Boer

Foto van de website van De Lozen Boer

 

Ik heb zooooo hard te doen met de horeca en als ik dan door een review te schrijven, die mensen kan steunen, dan doe ik dat graag. Want geef toe, wat zijn een paar takeaway brunches als je in normale tijden een paar feesten voor honderden personen per weekend organiseert? Een druppel op een hete plaat… Maar dit terzijde. Over naar de orde van de dag: mijn man en ik proefden dus de uitgebreide sinterklaas brunch box vol artisanaal lekkers.

Wat zat erin?
✔️ Artisanaal brood
✔️ Boterkoekje
✔️ Remoulade van forel
✔️ Gerookte paling met crème van erwt
✔️ Gemarineerde mosseltjes
✔️ Tartaar van zalm
✔️ Fregola salade
✔️ Thai beef salad
✔️ Salade van kerstomaat en burrata
✔️ Spaanse ham
✔️ Pâté van wild met kweepeergelei
✔️ Quiche Lorraine
✔️ Fermier kaas
✔️ Chocolademousse met sinaas & crunch

 

Voor jullie getest: de brunch van De Lozen Boer

 

Alle gerechtjes waren koud en mooi geserveerd in wegwerpservies, met uitzondering van de quiche Lorraine die nog even een coup de chaleur moest krijgen in de oven. (Voor de foto schepte ik bepaalde gerechten over in porselein). Ik stalde alles uit op de tafel in mijn eetkamer (ik denk dat het geleden was van januari dat we nog eens aan die tafel aten) die ik speciaal voor de gelegenheid sfeervol gedekt had met kaarsjes en al. Voor een chique brunch mag dat wel. En of het chique was. En verfijnd. En veel! Hoewel mijn man een flink eterke is (understatement of the year!) moest hij halfweg toch de duimen leggen. Dit was niet zomaar een brunch met pistoleetjes, kaas en hesp en wat mannen te paard, maar een Brunch met grote B! (En dat hier geen woord van gelogen is, bewijst mijn Instagram privé conversatie met De Tafelfee. Jacqueline had de sinterklaasbrunch ook besteld en dit waren haar woorden: mooie keuze, heel verzorgd en ruim genoeg. Zo horen jullie het ook nog eens van een ander.)

 

Voor jullie getest: de brunch van De Lozen Boer

 

Hoewel ik natuurlijk wil dat jullie met de eindejaarsfeesten massaal mijn kerstmenu gaan maken (het komt volgende week zondag online), kan ik jullie toch ook aanbevelen om – als je even geen zin hebt om te koken – de kerst-, oudejaars- en nieuwsjaarsmenu van De Lozen Boer te bestellen.

De Lozen Boer
Lozen Boer 3-5 l B-9080 Lochristi
Tel: 09 355 54 91
info@delozenboer.be
www.delozenboer.be

Ik kreeg de brunch aangeboden, maar ik geef altijd mijn eerlijke mening over mijn ervaringen. Bekijk ook mijn disclaimer.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.472 andere abonnees

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Voor jullie getest: de brunch van De Lozen Boer

by Myriam Minne time to read: 2 min
0