Hap en Tap logo zonder streep
Mijn terugblik op 2020, een vooruitblik op 2021 en jullie top 10

Mijn terugblik op 2020, een vooruitblik op 2021 en jullie top 10

30 dec 2020 | Reviews, Varia

Ik heb zopas mijn terugblik op 2019 en vooruitblik op 2020 eens herlezen en kom tot het besef dat het misschien geen zin heeft om vooruit te kijken naar 2021. Het leven is zooooo onvoorspelbaar. Ik was van plan om in 2020 de marathon van Tokyo te lopen om daarna mijn loopschoenen efkes aan de haak te hangen en in te ruilen voor mijn koersfiets om de Galibier op te rijden. Niets van dat alles. Het enige dat ik voorspelde dat wél is uitgekomen, is de geboorte van mijn eerste kleinkind. Op 2 augustus werd Lieselot geboren. En dat is dan zowat het enige lichtpuntje.

Het was natuurlijk niet allemaal kommer en kwel, dat wil ik ook niet zeggen, maar we moesten toch vooral heel veel vanzelfsprekende dingen missen: voetbalmatchen, looptrainingen met de club, bezoekjes aan mijn moeder in het rusthuis,… Vooral dat laatste hakte er zwaar in bij mij: het idee dat ze daar moederziel alleen op haar kamertje zit zonder enige vorm van contact, noch met mijn broer, noch met mij, breekt mijn hart. En toen kwam op 17 december, op haar 94e verjaardag dan nog wel, het slechte nieuws dat ze koorts had. ’s Anderendaags werd bevestigd wat we al vreesden: ze had ook het virus te pakken net zoals 85 andere bewoners van het woonzorgcentrum. Sedertdien is het elke dag zeer bang afwachten. Het gaat met ups en heel diepe downs

Maar zoals ik al zei, het was niet allemaal kommer en kwel. Events in real life konden dan wel niet doorgaan, maar die werden op een creatieve manier vervangen door video events: zo ging ik met Seppe Nobels aan de slag met kalfsvlees en degusteerde ik de Italiaanse topproducten uit Emilia-Romagna. Ook heel deliciozo was de take-away box die Peppe creëerde voor en met Parmaham. Verder bleef ik vooral in mijn kot, zoals Maggie ons zo ‘vriendelijk’ gevraagd had. Alleen voor mijn bezoekjes aan Rob met wie ik een partnership had, maakte ik graag een uitzondering, een maandelijks me-time momentje. (Ik hoop dan ook megahard dat het contract verlengd wordt!). Tijdens een van die bezoekjes aan hét walhalla voor foodies ging ik samen met blogcollega Liesbeth van Lizzylizzblog wandelen in Brussel. Niet zomaar een wandeling, maar een echte Foodies On Tour. Aanrader voor wanneer het weer mag!

Jullie 10 favorieten van het afgelopen jaar

In 2020 waren jullie massaal op de afspraak op mijn blog, al zal corona daar ook wel voor iets tussenzitten. Iedereen ging (nog meer) aan het bakken en koken. Maar dan toch vooral bakken. Jullie top 10 liegt er niet om: maar liefst 6 keer gebak. Ik overloop ze graag van 10 naar 1, zoals het een echte top betaamt.

Op 10 de zachte spinazie crème, zalmsalade, krokantje (3930 views).

Zachte spinazie crème, zalmsalade, krokantje

Op 9 de tataki van tonijn, soja, sesam, koriander, krokante groenten (3978 views)

Tataki van tonijn, soja, sesam, koriander, krokante groenten

Op 8 de no bake kerstboompjes met chocolade (4084 views)

No bake kerstboompjes met chocolade

Op 7 de citroen meringue cake (4214 views)

Citroen meringue cake

Op 6 het makkelijk mosselhapje (4652 views)

Op 5 het hapje van bloemkool, garnalen en basilicum (4999 views)

Hapje van bloemkool, garnalen en basilicum

Op 4 de spectaculaire speculoostaart (5593 views)

Spectaculaire speculoostaart

Op 3 de frambozen plattekaastaart (6425 views)

Frambozen plattekaastaart

Op 2 de chocolade cheesecake (7864 views)

Op 1 de appelcake met mascarpone (12.612 views)

Appelcake met mascarpone

Vooruitzichten voor 2021

Zou ik me er dan toch aan wagen? Als alles snel terug normaal wordt én ikzelf gezond blijf (ik zag de laatste tijd teveel jonge(re) mensen in mijn omgeving ernstig ziek worden), dan ga ik alsnog proberen om in juni de Galibier op te fietsen en op 17 oktober de marathon van Tokyo te lopen. En wat de blog betreft, heb ik eigenlijk geen voornemens of challenges voor ogen. Gewoon #bluvngoan zoals ik bezig ben zeker? Misschien iets minder dwangmatig en iets minder perfectionistisch. Dat is mijn goed voornemen voor 2021. Mezelf ook even rust gunnen, moet kunnen. Of hebben jullie een challenge voor me? Shoot!

In afwachting wens ik jullie het allerbeste voor het nieuwe jaar: gezondheid, liefde en geluk. In die volgorde. Want zonder gezondheid ben je niets en als je gezond bent, maar je kan het leven niet delen met een geliefde is dat ook lastig. En als je die eerste twee dingen hebt, dan komt dat geluk vanzelf wel. Oei, wat word ik nu filosofisch. All the best dus voor 2021!

(Virtuele) knuffels.

Myriam

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.391 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

11 Reacties

 1. Hennie van Heerden

  Lieve Myriam,
  Eén van de leukere dingen van 2020 voor mij was de ontdekking van je blog. Het heeft voor heel wat uurtjes leesplezier en inspiratie gezorgd in dit jaar en meerdere keren per week is het het eerste mailtje wat ik open om te kijken waar je ons nu weer mee verrast. Heel veel dank voor de prachtige gerechten, de supermooie foto’s (jaloers!) en niet in de laatste plaats voor je heerlijke humor en zelfreflectie. Ik kijk er telkens weer naar uit!
  En ja, hoewel 2020 voor mij ook niet enkel dieptepunten kende, is het toch een jaar om vooral snel achter ons te laten.
  Ik hoop voor je dat al je wensen voor 2021 uit mogen komen (maar bovenal natuurlijk dat je mamma snel en volledig herstelt) en dat we – deze tijd volgend jaar – terug kunnen kijken alsof dit hele Corona gedoe een slechte droom was.
  Blijf gezond, blijf gelukkig en blijf alsjeblieft doorgaan met je blog!
  Veel liefs uit Holland,
  Hennie

  Antwoord
 2. Marina

  Hoe mooi geschreven, op de eerste plaats hoop ik dat jullie mama snel zal herstellen!

  Bedankt voor al je lieve wensen en om je recepten altijd te delen!

  Voor jullie ook alle goeds voor 2021…
  Marina

  Antwoord
 3. Lydia

  Eerst en vooral hoop ik dat je mama goed zal herstellen! Verder wens ik je een prachtig 2021 toe, met mooie sport- en kookevenementen. Ik geniet heel erg van je blog en snuister heel graag door alle foto’s en recepten. Dikke merci ! Ik wens je ook een goede gezondheid toe, jou en alle leden van je familie.
  Veel liefs,
  Lydia

  Antwoord
 4. nicole

  hello Myriam,

  ook mijn beste wensen voor 2021 waar het alleen maar beter kan gaan ! Ik had al een vermoeden dat wij iets delen in Tielt, ook mijn mama verblijft daar in een wzc (misschien wel hetzelfde …) en ik weet dus hoe lastig het is met de beperkte bezoekjes, ook wij kregen begin december al het nieuws dat ze positief testte maar ons mama heeft geluk want ze is nog niet ziek geweest tot op vandaag. Ik woon aan de kust dus even over en weer om vanop de parking te zwaaien zit er niet echt in. In mei werd ze 101 zonder feest … en alhoewel ze alles nog heel goed kan volgen is het moeilijk om te vatten waarom haar wereld is stil gevallen en ze Nieuwjaar zal moeten doorbrengen zonder kinderen, kleinkinderen en achterkleinkindjes, een mooie groep van 30 die elk jaar samen vierden op 1 januari !
  lieve groeten uit de Panne en veel succes komend jaar ! Nicole

  Antwoord
 5. Marinette

  Kijk altijd uit naar je blogs, heb al diverse malen gebruik gemaakt van je lekkere recepten.
  Soms een deel “gepikt” en ik krijg altijd positieve reacties.
  De tourbillon bijvoorbeeld gebruik ik te pas en te onpas ,oogt steeds verwondering.
  Ga vandaag nog madeleines met ganenlever maken ook bij de Makro in nederland was de foie gras royale te koop.

  Heel veel sterkte met je mama en hopelijk goed nieuws hierover in het nieuwe jaar.de beste wensen voor 2021.
  Gr.marinette Husmann

  Antwoord
 6. Stefan Demaerschalk

  Dag Myriam, ivm wat je schrijft over je mama in het rusthuis , voel ik net hetzelfde. Mijn mama is wel nog niet getroffen door het beestje maar gaat dag na dag toch achteruit door het alleen zijn zonder haar familie en het bijhorende onderliggende verdriet.
  Wat je schrijft over de liefde raakt me op dit moment heel fel.
  M’n partner verliet me half november. En zonder haar, dus zonder geliefde waar je het leven kan mee delen, is het inderdaad lastig.
  Myriam, houd steeds moed want uit onze contacten via je blog weet ik dat je een heel erg sterke vrouw bent.
  ’t Is denk ik, en vermoed dat veel mensen dat geleerd hebben in de coronatijd (die zeker nog niet achter ons ligt), goed als optie voor 2021 dat je dat lat een ietsje lager gaat leggen je jezelf. Maar ja, dat is niet evident.
  We hadden het hier nog over je recepten, ewel, daar blijf ik naar uitkijken.
  Groetjes, Stefan

  Antwoord
 7. Francis Thole

  Alle goeds voor een, in alle opzichten, gezónd 2021. Een jaar met hopelijk weer veel mooie blogs en dito recepten van jouw creatieve hand. Heel veel beterschap met je moeder!
  Liefs,
  Francis

  Antwoord
 8. Stefan Demaerschalk

  Oeps, dat moet zijn in m’n vorige reactie: dat je de lat een ietsje lager gaat leggen voor jezelf. Zou ik een glaasje teveel op gehad hebben Myriam? Graptje. Groetjes, Stefan

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Haha, dat mag he, Stefan, bij jou thuis op zo’n dagen. Don’t drink and drive. ? Beste wensen voor 2021!

   Antwoord
   • Stefan Demaerschalk

    Myriam, via deze reactie stuur ik jou/jullie op mijn beurt de Beste wensen voor 2021!!

    Alle goeds, veel liefs, groetjes,

    Stefan

    Antwoord
    • Myriam Minne

     Dankjewel Stefan,
     Ik wens jou een jaar 2021 met in eerste instantie een goede gezondheid en verder veel kook- en bakplezier en opportuniteiten op alle vlakken. Grijp je kansen!
     Liefs,
     Myriam

     Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Mijn terugblik op 2020, een vooruitblik op 2021 en jullie top 10

by Myriam Minne time to read: 3 min
11