- Hap en Tap - https://www.hap-en-tap.be -

Mijn terugblik op 2020, een vooruitblik op 2021 en jullie top 10

Mijn terugblik op 2020, een vooruitblik op 2021 en jullie top 10

Ik heb zopas mijn terugblik op 2019 en vooruitblik op 2020 eens herlezen en kom tot het besef dat het misschien geen zin heeft om vooruit te kijken naar 2021. Het leven is zooooo onvoorspelbaar. Ik was van plan om in 2020 de marathon van Tokyo te lopen om daarna mijn loopschoenen efkes aan de haak te hangen en in te ruilen voor mijn koersfiets om de Galibier op te rijden. Niets van dat alles. Het enige dat ik voorspelde dat wél is uitgekomen, is de geboorte van mijn eerste kleinkind. Op 2 augustus werd Lieselot geboren. En dat is dan zowat het enige lichtpuntje.

Het was natuurlijk niet allemaal kommer en kwel, dat wil ik ook niet zeggen, maar we moesten toch vooral heel veel vanzelfsprekende dingen missen: voetbalmatchen, looptrainingen met de club, bezoekjes aan mijn moeder in het rusthuis,… Vooral dat laatste hakte er zwaar in bij mij: het idee dat ze daar moederziel alleen op haar kamertje zit zonder enige vorm van contact, noch met mijn broer, noch met mij, breekt mijn hart. En toen kwam op 17 december, op haar 94e verjaardag dan nog wel, het slechte nieuws dat ze koorts had. ’s Anderendaags werd bevestigd wat we al vreesden: ze had ook het virus te pakken net zoals 85 andere bewoners van het woonzorgcentrum. Sedertdien is het elke dag zeer bang afwachten. Het gaat met ups en heel diepe downs

Maar zoals ik al zei, het was niet allemaal kommer en kwel. Events in real life konden dan wel niet doorgaan, maar die werden op een creatieve manier vervangen door video events: zo ging ik met Seppe Nobels aan de slag met kalfsvlees en degusteerde ik de Italiaanse topproducten uit Emilia-Romagna. Ook heel deliciozo was de take-away box die Peppe creëerde voor en met Parmaham. Verder bleef ik vooral in mijn kot, zoals Maggie ons zo ‘vriendelijk’ gevraagd had. Alleen voor mijn bezoekjes aan Rob met wie ik een partnership had, maakte ik graag een uitzondering, een maandelijks me-time momentje. (Ik hoop dan ook megahard dat het contract verlengd wordt!). Tijdens een van die bezoekjes aan hét walhalla voor foodies ging ik samen met blogcollega Liesbeth van Lizzylizzblog wandelen in Brussel. Niet zomaar een wandeling, maar een echte Foodies On Tour. Aanrader voor wanneer het weer mag!

Jullie 10 favorieten van het afgelopen jaar

In 2020 waren jullie massaal op de afspraak op mijn blog, al zal corona daar ook wel voor iets tussenzitten. Iedereen ging (nog meer) aan het bakken en koken. Maar dan toch vooral bakken. Jullie top 10 liegt er niet om: maar liefst 6 keer gebak. Ik overloop ze graag van 10 naar 1, zoals het een echte top betaamt.

Op 10 de zachte spinazie crème, zalmsalade, krokantje (3930 views).

Zachte spinazie crème, zalmsalade, krokantje

Op 9 de tataki van tonijn, soja, sesam, koriander, krokante groenten (3978 views)

Tataki van tonijn, soja, sesam, koriander, krokante groenten

Op 8 de no bake kerstboompjes met chocolade (4084 views)

No bake kerstboompjes met chocolade

Op 7 de citroen meringue cake (4214 views)

Citroen meringue cake

Op 6 het makkelijk mosselhapje (4652 views)

Op 5 het hapje van bloemkool, garnalen en basilicum (4999 views)

Hapje van bloemkool, garnalen en basilicum

Op 4 de spectaculaire speculoostaart (5593 views)

Spectaculaire speculoostaart

Op 3 de frambozen plattekaastaart (6425 views)

Frambozen plattekaastaart

Op 2 de chocolade cheesecake (7864 views)

Op 1 de appelcake met mascarpone (12.612 views)

Appelcake met mascarpone

Vooruitzichten voor 2021

Zou ik me er dan toch aan wagen? Als alles snel terug normaal wordt én ikzelf gezond blijf (ik zag de laatste tijd teveel jonge(re) mensen in mijn omgeving ernstig ziek worden), dan ga ik alsnog proberen om in juni de Galibier op te fietsen en op 17 oktober de marathon van Tokyo te lopen. En wat de blog betreft, heb ik eigenlijk geen voornemens of challenges voor ogen. Gewoon #bluvngoan zoals ik bezig ben zeker? Misschien iets minder dwangmatig en iets minder perfectionistisch. Dat is mijn goed voornemen voor 2021. Mezelf ook even rust gunnen, moet kunnen. Of hebben jullie een challenge voor me? Shoot!

In afwachting wens ik jullie het allerbeste voor het nieuwe jaar: gezondheid, liefde en geluk. In die volgorde. Want zonder gezondheid ben je niets en als je gezond bent, maar je kan het leven niet delen met een geliefde is dat ook lastig. En als je die eerste twee dingen hebt, dan komt dat geluk vanzelf wel. Oei, wat word ik nu filosofisch. All the best dus voor 2021!

(Virtuele) knuffels.

Myriam

Related Post