Hap en Tap logo zonder streep
Mijn terugblik op 2019, een vooruitblik op 2020 en jullie top 5

Mijn terugblik op 2019, een vooruitblik op 2020 en jullie top 5

6 jan 2020 | Reviews, Varia

Het is een traditie geworden dat ik op het einde van het jaar of bij het begin van het nieuwe jaar eens samen met jullie terugblik en vooruitkijk. 2019 was op privé-vlak een fijn, rustig jaar met een paar positieve uitschieters: de trouw van mijn dochter, mijn 11de marathon in de Médoc en last but not least de bouw van mijn nieuwe keuken.

Op blogvlak was het heel wat drukker. Mijn mailbox puilde uit van de uitnodigingen en op een groot aantal ging ik ook in. Zo ontdekte ik (al dan niet met mijn +1) een pak mooie restaurants: Akko in Bilzen, Lof in Gent, One* in Roermond, Da Costa in Antwerpen en Bastiano in Bonheiden. Merken sloofden zich uit om het me naar de zin te maken: Elvea, Noyen, KitchenAid (zelfs 2 keer), Neuhaus, AMC, Special T en Kusmi Tea en last but not least Campina dat me vroeg om ambassadrice van het merk te worden, een vraag waarover ik geen 2 keer hoefde na te denken. Ik heb geen bloed door mijn aderen stromen, maar room 40%, denk ik. ?

Zelfs toeristische diensten ontdekten Hap & Tap en nodigden me uit om hun stad of regio te komen ontdekken: Oostende liet me kennismaken met de hippe Oosteroever van de koningin der badsteden, Texel nodigde me uit om het grootste waddeneiland te ontdekken en ook in de Veluwe werd ik serieus in de watten gelegd. En ja, ook de Gault&Millau en de Michelin gids vonden de weg naar mijn blog. Ik steek het niet onder stoelen of banken dat mijn ego hier danig door gestreeld werd.

Wat mij ook bijzonder trots maakt, nog veel meer dan al die fijne uitnodigingen, zijn jullie talrijke bezoeken. In december waren jullie maar liefst met z’n 91.293 die de weg naar mijn blog vonden. ?? Ondertussen volgen jullie me met 8.084 op Facebook, met 10.902 op Instagram en met 16,5 k op Pinterest. Maar liefst 1.518 mensen ontvangen automatisch een mailtje telkens ik iets nieuws publiceer en dat is dus 4 keer per week. Dankbaarheid is hier op z’n plaats!

 

Jullie favoriete top 5

Het is dan toch gebeurd. Jullie favoriete top 5 recepten sinds het ontstaan van de blog werd serieus door elkaar geschud. Even jullie geheugen opfrissen: in 2018 was dit de volgorde, op 1 wentelteefjes uit de oven met appel en kaneel met grote voorsprong op nummer 2 gebakken scampi’s in tomaten feta saus en 3 chocolademousse met speculoos slagroom. Wel, de gedoodverfde favoriet, met name de wentelteefjes, is uit de top 3 gedonderd en staat ‘slechts’ op de 4de plaats. Op 1 staat nu de yoghurtmousse met mango (44.254 views), gevolgd door de foeilelijke maar megalekkere appelcake van mijn grootmoeder (39.714 views) en de aardbeienmousse met mascarpone (31.694 views) is op 3 gestrand. Alleen nummer 5 is een hartig recept, scampi in Thaise curry met appeltjes.

Bij de meer recente recepten, recepten van 2019, is dat anders. Daar slechts 1 zoet recept in de top, maar dan wel op de nummer 1: een dessertglaasje met braambes, witte chocolade, meringue en sponge.

 

Braambes, witte chocolade, meringue, sponge

 

Verder in jullie top 5 maar liefst 3 hapjes: op 2. de mousse van ganzenlever met gelei van groene appel en peperkoek.

 

Mousse van ganzenlever, gelei van groene appel, peperkoek

 

Op 4. het hapje van gerookte paling, gemarineerde groenten, yuzu, limoen. Een knappe prestatie dit want het hapje staat nog maar sinds eind november op de blog!

 

Hapje van gerookte paling, gemarineerde groenten, yuzu, limoen

 

En op 5. de pappadums met grijze garnalen en limoencrème.

 

Pappadums, grijze garnalen, limoencrème

 

Op de 3de plaats een voorgerecht met coquille, zoete aardappel en sinaasbearnaise.

 

Coquille, zoete aardappel, sinaasbearnaise

 

Vooruitzichten voor 2020

Voor 2020 heb ik 2 sportieve doelen op mijn bucket list staan, te beginnen met de marathon van Tokyo op 1 maart. Als ik die haal (alles kraakt ondertussen, rug, knie, voet,…), dan ben ik een Six Star Finisher en krijg ik eindelijk die felbegeerde medaille rond mijn nek. Volgend sportief doel wordt dan Climbing for Life eind juni waarbij het mijn bedoeling is om samen met mijn fietsmaatje Carine de Galibier te bedwingen. Ik fiets niet graag (mijn fiets is in heel 2019 niet een keer van stal geweest!) en dus heb ik een doel nodig waarvoor ik wel moet trainen. Rare hersenkronkel van me, I know.

Wat de blog betreft, ga ik voor het eerst in 7 jaar een verlofperiode inlassen. Wanneer ik in Tokyo ben (ik vertrek op 26 februari en kom pas op 8 maart terug), ga ik niet bloggen. Normaal zorg ik ervoor dat ik de periode dat ik afwezig ben, kan overbruggen door recepten op voorhand klaar te zetten, maar dat ben ik deze keer niet van plan. Doordat ik de laatste weken voor de marathon 4 keer per week moet lopen, heb ik geen tijd om voorsprong te nemen dus so be it. De wereld gaat heus niet stoppen met draaien omdat er 3 weken niks verschijnt. En wie wil weten of ik er effectief in geslaagd ben om die dekselse medaille te pakken, kan me altijd volgen op Instagram, daar blijf ik wel gewoon persoonlijke dingen delen.

Wie me daar al volgt, heeft trouwens misschien al gezien in mijn stories dat 2020 iets fantastisch voor me in petto heeft: in augustus ga ik nl. voor de eerste keer oma worden! Lennert en Jolien verwachten hun eerste kindje. Hoe crazy is dat? Kleine kindjes worden groot…

Voor de rest ga ik proberen om verder te blijven bloggen zoals ik nu bezig ben. Ik leg wel de nadruk op ‘proberen’. Ik merk dat een meer dan voltijdse baan combineren met marathons, voetbal en 4 keer per week bloggen zwaar aan het worden is. Ik word er niet jonger op. Oma-to-be, ah jaaa!

Wel ben ik van plan om minder naar events te gaan. Events zijn wel leuk, maarrrrrr kosten ook veel tijd en energie. Terwijl ik op een event ben, ben ik niet aan het bloggen en dat moet ik dan nadien bekopen. Ik ga dus (nog) kieskeuriger zijn. En ook het aantal merken waarmee ik wil samenwerken, ga ik beperken. Alleen als een merk écht bij me past, dan ga ik ermee in zee. Beter 3 goede partnerships, dan 10 maar zus en zo. Als Campina het nog ziet zitten met me, dan ga ik er graag mee door (contract loopt af eind februari). En verder blijf ik uiteraard met plezier ambassadrice van Falcon. In die hoedanigheid kan je me trouwens in de weekends na de marathon van Tokyo tijdens de opendeurdagen bij CookUp ontmoeten (wel met een jetlag en een slaapkop). Tot slot ga ik deze week nog met een nieuwe partner in zee, nl. AMC. Ik was zoooo enthousiast na mijn bezoek aan de pop-up in Brugge dat dit de directie niet ontgaan is en ze met me willen samenwerken.

Ziezo, rest me alleen nog jullie een fantastisch 2020 te wensen. Dat van mij ziet er alvast veelbelovend uit!

Liefs. x

Myriam

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.374 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

18 Reacties

 1. Anke

  Veel toffe plannen en vooruitzichten.
  Zelf heb ik er “maar” 1. Permanent verhuizen naar Spanje. Dreams come true.

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Amaaaaaai! Waaaaaaaaw, wat fantastisch voor jou!

   Antwoord
 2. Andrea De wit

  Dank om zoveel met ons te delen. Ik wens je veel succes met de volgende doelen.

  Antwoord
 3. Jee Van Looveren

  dankje voor de receptjes die ik kon bereiden
  een geweldig 2020 met veel kookplezier

  Antwoord
 4. De Preester Geert

  Dat verdient een grote chocoladetaart mijn gedacht !

  Antwoord
 5. fieke

  Oh, een kleinkindje! Proficiat!
  Veel succes met je sportieve doelen ook, ik heb er veel bewondering voor. Mijn man fietst wellicht ook mee de Galibier op :-).

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Ja, ik kijk er al naar uit naar mijn eerste kleinkindje. Maar eerst de sportieve doelen. Ga je mee naar de Galibier? Dan kan je komen supporteren!

   Antwoord
   • fieke

    Ik vrees dat mijn beperkte verlofdagen op zullen gaan aan het overbruggen van de schoolvakanties… Maar ik supporter zeker (ook voor jou) op afstand!

    Antwoord
 6. Nell Nijssen

  Myriam, je bent een topvrouw! Zo ongelooflijk veel mooie recepten bloggen en dan ook nog eens marathons lopen én een baan ernaast. Diepe buiging voor jou! Ik geniet dagelijks van je blog.

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dankjewel, Nell! Je reactie doet me veel plezier. x

   Antwoord
 7. Lieve

  Veel succes in 2020, op persoonlijk, culinair en sportief vlak.
  Ik vind jouw blog nog steeds de allebeste (en ik volg er redelijk veel)

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dankjewel, Lieve. Dàt is een héél fijn compliment!

   Antwoord
 8. De Baets Martine

  Myriam,
  Lieve wensen voor een heel gelukkig, maar vooral gezond 2020!!!
  Veel succes verder met je fantastische blog en met al je nieuwe projecten…
  Laat je een gaatje in je agenda voor onze 3M’s ???
  Martine

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Uiteraard, Martine, uiteraard!
   Ook voor jou het allerbeste.
   Liefs
   Myriam

   Antwoord
 9. Nadine

  Proficiat alvast.
  Als ik al die reactie ziet dan ben ik maar een kleine kreeft en je het allerbeste te wensen met al dat je doet.
  Nadine

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dankjewel, Nadine! Ook voor jou een heel fijn 2020!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Mijn terugblik op 2020, een vooruitblik op 2021 en jullie top 10 - […] heb zopas mijn terugblik op 2019 en vooruitblik op 2020 eens herlezen en kom tot het besef dat het…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Mijn terugblik op 2019, een vooruitblik op 2020 en jullie top 5

by Myriam Minne time to read: 4 min
19