Hap en Tap logo zonder streep
Mijn terugblik op 2O23, een vooruitblik op 2024 en jullie top 10

Mijn terugblik op 2O23, een vooruitblik op 2024 en jullie top 10

3 jan 2024 | Reviews, Varia

2023 was een jaar met een lach en een traan. Is het dat niet altijd? In maart pakte ik na 3 jaar wachten (f***ing corona) eindelijk mijn felbegeerde Six Star medaille (een speciale medaille voor het lopen van de 6 grootste marathons ter wereld: New York, Londen, Berlijn, Boston, Chicago en Tokio)… en viel daarna in een groot zwart loopgat. Doel behaald, klaar! Maar wel megafier. Nog steeds. In juni werd ik oma van Guust, ’t schattigste ventje van ’t land. Helaas moesten we begin juli ons 13-jarig hondje, Carlos, laten inslapen. En toen ging het op het werk ook nog de verkeerde kant uit: door grote gaten in de planning werd me gevraagd of ik onbetaald verlof wilde nemen. Uiteraard! Als ik daardoor ervoor kon zorgen dat mijn jonge, single collega’s onbezorgd kunnen blijven werken, dan doe ik dat met plezier.

Mijn terugblik op 2O23, een vooruitblik op 2024 en jullie top 10

Op blogvlak ging het me dan weer wel voor de wind. Ik mocht gaan dineren bij Bar Bulot* en had een blind date met Kamadoe Joe. Ik ging met mijn vriendinnen en partners naar het Amazing Asia Festival en werd door Gault&Millau uitgenodigd om de regio Haspengouw te gaan verkennen. Ik mocht naar de lancering van de Ofyr Cozinha en schoof de voetjes onder tafel bij Sven Ornelis. Ik had 2 heel mooie samenwerkingen, gefinancierd door de Europese gemeenschap: 1 voor rosé wijnen en 1 voor champignons en ik werkte ook samen met de kerstomaatjes van Miss Perfect Délice, waardoor er nu 2 van mijn recepten op hun verpakkingen prijken. En last but not least: mijn samenwerking met Rob, hét walhalla voor foodies, werd terug met een jaar verlengd. Elke maand rij ik ernaartoe om er de beste ingrediënten te scoren. Pure me-time! Al duurt die soms (lees: meestal) wel langer dan gepland door die dekselse files op de ring rond Brussel.

Dankbaar!

Ik deelde in 2023 in totaal 142 blogartikels/recepten met jullie en dat resulteerde in 651.363 (!) unieke bezoekers. In 2022 waren dat er nog 513.656. Dat betekent dus een bijzonder mooie groei van 10%. In december bezochten maar liefst 140.158 (!) mensen deze blog. Een waanzinnig aantal vind ik dat! En dat ging niet onopgemerkt voorbij, zo blijkt. Want ik kwam zomaar de June Top 100 met meest invloedrijke foodies binnen op plaats 45! Bam! Vooral de mooie woorden die over mij geschreven worden, stemmen mij blij.

Maar nog het meest dankbaar ben ik voor al die leuke contacten! Zo ontmoette ik in september eindelijk Hennie met wie ik al 3 jaar een “what’s app relatie” heb. Ik ging bij haar logeren (da’s durven he?) en het werd een top 2-daagse. People who love to eat (and cook), are the best people!

En onlangs ontmoette ik nog een fan. Moekie, haar Instagram naam, stuurde me dit bericht: “Beste Myriam, ben een trouwe volger van jouw blog maar ben totaal niet thuis in gans deze instagram procedure. 🙈🙈 (DM of wat dan ook is mij totaal vreemd 😖). Bij deze stuur ik jou gewoon maar dit bericht: ik heb hier een fantastisch boek (maar is te hoog gegrepen voor mij 😵‍💫) waarvan ik denk dat ik jou daar plezier mee kan doen. 😉 Is geen “prutsboekske” zulle maar een ferm boek (434pg) ism Frank Fol, auteur Mieke De Vylder en foto’s van Demessemaekers Wim…. PS Ik ben geen stalker ofzo, gewoon een simpele vrouw die jou een prachtig boek cadeau wil doen. 😌😌 Laat je iets weten?” Hoe lief is dat? Ondertussen kwam Inge langs en ligt het boek als pronkstuk op mijn salontafel. Ik ga er binnenkort een vegetarisch recept uit klaarmaken (want dat is blijkbaar wat jullie willen, lees verder). Dikke merci, Inge!

En ook voor Tom is een dankjewel hier op z’n plaats. Tom is, net zoals Hennie, een Nederlandse what’s app relatie, maar die me na 3 jaar what’s appen heel goed kent, hoewel we mekaar nog nooit in real life ontmoetten. We chatten over eten (recepten, mallen, ingrediënten, kookboeken, apps,… alles passeert de revue), maar ook over ons dagelijks leven. Tom baat in Frankrijk gîtes uit en kookt elke dag voor zijn gasten. Dat hij regelmatig recepten van Hap & Tap raadpleegt, spreekt voor zich. Maar ondertussen heeft hij ook al een abonnement op Gastronomixs en op Gronda, mijn 2 favoriete inspiratiebronnen. Of ik hem beïnvloed heb? Misschien. 😅

Jullie top 10 van het afgelopen jaar

Op 10 strandde de citroen tiramisu met lemon curd (7.698 views).

Citroen tiramisu met lemon curd

Op de 9de plaats eindigde deze wortel ‘steak tartare’ (8.221 views), een van de zeldzame vegetarische recepten op de blog.

Wortel 'steak tartare'

Op 8 in de top 10 een leuke amuse, de Caprese 3.0 (8.347 views).

Caprese 3.0

Op 7 een krokantje met gerookt zalmhaasje, panna cotta van bloemkool, truffel (8.569 views).

Krokantje, gerookt zalmhaasje, panna cotta van bloemkool, truffel

Op 6 een heel mooie prestatie voor dit kerstsoepje dat nog maar 2 weken online staat: de cappuccino van witlof met roquefort en gebrande hazelnoot (8.679 views).

Cappuccino van witlof met roquefort en gebrande hazelnoot

Op 5 de galetten met vanille boterroom (10.144 views).

Galetten met vanille boterroom

Op 4 de ‘steak frites’ (10.552 views).

'Steak frites'

Op 3 de geitenkaasmousse met paprikagelei en bladerdeegstengel (15.900 views).

Geitenkaasmousse met paprikagelei en bladerdeegstengel

Op een mooie 2de plaats de Caesarsalade amuse (24.236 views)

Caesarsalade amuse

En met grote voorsprong op 1 van jullie top 10, het cappuccinodessert (27.731 views).

Cappuccinodessert

Wat me opvalt, is dat vooral hapjes het goed doen, meer nog dan dessert. En de desserts die scoren, zijn dan nog eenvoudige desserts (allez, voor mijn doen dan toch). Dus ga ik daar een les uit trekken: ik ga proberen om vaker ‘herkenbare’ desserts te delen, maar dan wel in een topversie. Ah jaaaaa, dit blijft wel Hap & Tap he! Beginnen hiermee doe ik komende zondag al met een soes. Correctie: een Soes met grote S! En dat brengt me naadloos bij mijn vooruitblik.

Wat heeft 2024 in petto?

Langzaam maar zeker ben ik uit het zwarte loopgat aan het klimmen. Eerste doel: de 10 Miles van Antwerpen op 21 april en daarna… wie weet… misschien de marathon van de Medoc op 7 september. Niets moet, alles mag.

Wat er sowieso op mijn planning staat, is een zesdaagse wandeling van 106 km, samen met mijn vriendin Carine: de Venntrilogie, dwars door de Venen. Omdat ik elk jaar vakantiedagen tekort kom, gaan we de wandeling spreiden over 2 x 3 dagen. Zo heb ik slechts 1 verlofdag nodig i.p.v. 5. Het eerste deel staat in mei op de planning en het tweede deel in augustus. Wie alles wil volgen, kan terecht op mijn Instagram account.

Wat zijn mijn plannen met Hap & Tap? Goch, niets speciaals. Ik stelde vorige week de vraag of er dingen/recepten zijn jullie meer willen zien in 2024 en daar kwam heel weinig reactie op. Een persoon reageerde: meer vegetarisch en die persoon heeft 100% gelijk. Een andere persoon reageerde: mijn eigen kookboek. Die persoon ga ik moeten teleurstellen. Ik heb totaal geen plannen. Waarom zou ik ook? Wie zou er nu een boek kopen, terwijl al mijn recepten gratis en voor niets hier staan? Een derde persoon vroeg me om een recept voor budini di riso. Staat genoteerd! Een vierde persoon reageerde dat ze graag meer recepten wilde “voor de gewone portemonnee”. Eerst en vooral, mijn portemonnee is ook maar een gewone. Ik werk voltijds en mijn man heeft een klein pensioentje. Maar ik snap wat de dame bedoelt. Hier is (meestal) geen dagelijkse kost te vinden. En ik ben niet van plan om daar verandering in te brengen. Er zijn tientallen sites/blogs met dat soort recepten. Ik heb er net mijn niche van gemaakt om mij te richten tot de betere hobbykok voor wie het iets meer mag zijn.

En als ik de statistieken mag geloven, dan is die ingeslagen weg de juiste. Niets moet, alles mag. Dat wordt mijn nieuwe motto in 2024. Want dat is ook zo. Dit is mijn hobby en dus bedoeld om me te ontspannen. En als ik er eens niet in slaag om 3 recepten te maken tijdens het weekend, dan is dat maar zo. Twee recepten is ook goed. Of een. Of geen. Ik ga blijven mijn best doen voor jullie. En als jullie dat ook zouden willen doen, door mijn posts op Instagram te liken, commenten, sharen of saven, dan zou ik dat héél fijn vinden. Een kleine moeite voor jullie, een groot hart onder de riem (letterlijk en figuurlijk!) voor mij.

Rest me alleen nog jullie een fantastisch 2024 te wensen met veel Hapjes & Tapjes!

Liefs,

Myriam

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.384 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

26 Reacties

 1. Angélique

  Myriam, ik geniet van je blog, lekker zo doorgaan dit nieuw jaar. Natuurlijk ook de beste wensen!
  Hartelijke groet, Angélique

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Merci, Angélique. #bluvngoan, maar als ’t eens niet lukt, dan is dat niet erg. In ’t voetbal is dat ook zo. Het weekend erna nieuwe poging. 😉

   Antwoord
 2. Marlène Jacobs

  Dank je wel voor je recepten. Ik ben via Tom (Frankrijk, ex-zeiler) op jou pagina terecht gekomen. Op dit moment zijn de meeste recepten nog niet haalbaar (kleine keuken op onze zeilboot, meeste ingredienten niet verkrijgbaar in Frans Polynesië), maar dit jaar komen we terug naar Nederland en ga ik aan de slag. Ik wens je een mooi 2024.

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Ooooh wat fijn, Marlène. Geniet van je reis!

   Antwoord
 3. Josee van Doorn

  Allereerst de allerbeste wensen voor 2024.
  Wat de blog betreft: ga vooral door zoals je deed. Soms zijn recepten een uitdaging, maar daar hou ik wel van. Soms zijn ingrediënten niet aan te komen, jammer dan of ik pas het aan.
  Ik print de recepten die ik wil maken uit, stop ze in plastic hoesjes in een ordner (makkelijk in de keuken in zo’n hoes) en heb zo toch een soort van Hap-en-tap kookboek. En ik maak veel reclame voor je site.
  Nogmaals: ga zo door. Ik kijk er steeds naar uit!
  Liefs Josee (vd Insta berichten)

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dankjewel, lieve Josée. Ook voor jou de allerbeste wensen!

   Antwoord
 4. Erika De Block

  Hallo Myriam. Wat een toffe foto van jou op de site van June 😊
  Bedankt voor al je toffe recepten !
  Nog een fantastisch 2024 !!
  Erika

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dag Erika,
   Ja, ik ben echt wel trots op die 45e plaats. In hetzelfde rijtje staan als Regula en Loic, het is niet niks. 😉

   Antwoord
 5. Chris Andries

  Hallo,
  Mijn nummer 1 zijn de kerstmutsjes. Zeer veel succes mee gehad op Kerstavond.

  Bedankt voor alle recepten. Ik ben geen echte Instagram gebruiker maar zal er op letten om de recepten te liken. Een kleine moeite voor de wekelijkse inspiratie.

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dankjewel! Instagram is een commercieel medium en als je niet betaalt (en dat weiger ik dus), krijg je geen visibiliteit. 🙁

   Antwoord
 6. Robert

  Hallo Myriam,
  Dank je wel wel voor wéér een jaar kookplezier en (persoonlijke) inspiratie. Wat mij betreft, verander niets en blijf ons verwennen met het delen van je passie!

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dankjewel, Robert! Mijn beste wensen voor 2024!

   Antwoord
 7. Hennie van Heerden

  Je blog is en blijft fantastisch, Myriam. Heb grote bewondering voor je passie en inzet. Het oplopende aantal bezoekers is dan ook meer dan verdiend!

  Antwoord
 8. Dominique

  Proficiat met alle prestaties en uw inzet voor uw blog Hap en Tap – een gelukkig Nieuwjaar alles wat je wenst voor het nieuwe jaar maar vooral een goede gezondheid dan kan je alles aan 🤓

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Da’s waar, Dominique. Daar staan we veel te weinig bij stil. Want zonder de gezondheid zijn we niets.
   Ik wens je dan ook een gezond 2024 toe!

   Antwoord
 9. marijke vyncke

  Beste Myriam ………………….eerst en vooral de beste wensen voor een gelukkig en gezond 2024.
  Ook hier worden je gerechtjes netjes opgeborgen in een Hap en Tap-map die op tijd en stond een ware
  inspiratiebron is.
  Je gerechtjes worden steeds vergezeld van de positieve reacties van de gelukkigen van het moment.
  Geniet verder het leven ,het lopen , de voetbal , al je kookkunsten en niet in het minst van Guust.

  Groetjes Marijke

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dat ga ik zeker (proberen) doen.
   Merci, Marijke!

   Antwoord
 10. Georgette

  Beste wensen Myriam : leuke uiteenzetting.
  Ga door zoals je bezig bent, dit is super ! Vol bewondering voor je enthousiasme en tijd dat je in het koken steekt !

  Antwoord
 11. Loes Konings-van Seggelen

  Ben dolblij met je, gebruik je site voor mijn klanten als inspiratie voor het gebruik van de spullen die ik verkoop, dus er zitten bij je plusje enkele van mijn klanten. Die stuk voor stuk kei gaaf vinden wat je doet, moet zelf nog tijd maken om aan de slag te gaan. Weet niet eens voor hoeveel porties je recepten meestal zijn……. dus wat mij betreft is het nog plaatjes kijken en analyseren welk kookgerei je ervoor gebruikt hebt. De beste wensen voor 2024 en geniet van je dagen. Loes.

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dankjewel, Loes! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

   Antwoord
 12. Ge Ruigt

  Ik werd door mijn vrouw opmerkzaam gemaakt op je site en was direct onder de indruk van de prachtige opmaak van de site, de mooie recepten en presentatie en het feit dat je als semiprofessionele hobbykok dit alles combineert met een andere baan en een sportieve carriere. Chapeau! Ik ga met veel plezier smullen van alle jaargangen van je blog.

  Je geeft een top 10 van meest populaire recepten van je lezers, maar heb je zelf ook zo’n lijste?

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Wat een fijne reactie. Doet me veel plezier!
   Een top 10 van het afgelopen jaar heb ik niet, maar voor mij stak er wel 1 gerecht met kop en schouders bovenuit en dat was dit:
   https://www.hap-en-tap.be/king-crab-salade-yuzu-kletskop-en-schuim/
   Dit heeft me écht van mijn sokken geblazen!
   Veel leesplezier. Ik ben al 12 jaar bezig, je hebt wat in te halen. 😉 Al moet ik eerlijk toegeven dat de beginjaren bijlange niet waren als nu: slechte foto’s, dagelijkse kost,… Een blog is een evolutie en in de loop van de jaren heb ik dus mijn ‘niche’ gevonden.

   Antwoord
 13. Monique

  Beste Myriam,
  Bedankt voor alle prachtige recepten en inspiratie! Ga zo door!

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Graag gedaan, Monique. Jij bedankt voor je mooie compliment!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Mijn terugblik op 2O23, een vooruitblik op 2024 en jullie top 10

by Myriam Minne time to read: 5 min
26