Hap en Tap logo zonder streep
Bar Bulot, een nieuwe locatie, hetzelfde sterrenniveau!

Bar Bulot*, een nieuwe locatie, hetzelfde sterrenniveau!

16 jan 2023 | Restokes, speciaalzaken & kookwinkels, Reviews

Bar Bulot verhuisde onlangs van Sint-Michiels (Brugge) naar het prachtige pand waar vroeger het driesterrenrestaurant Hertog-Jan huisde in Zedelgem. Het gebouw behoudt zijn unieke uitstraling maar werd verbouwd tot een gezellige maar eigentijdse plek die past bij het DNA van Bar Bulot: classics with a twist. Reden genoeg voor mijn man en ik om vrijdagavond die nieuwe stek te gaan ontdekken!

Bar Bulot*, een nieuwe locatie, hetzelfde sterrenniveau!

We hadden nooit de kans om bij Hertog-Jan te gaan dineren en dus valt mijn mond open bij het betreden (een chique woord dat helemaal past in dit kader!) van het imposante gebouw. Waaaw! Er werden duidelijk kosten noch moeite gespaard om het hedendaagse interieur klassevol aan te kleden met mooie contrasten, comfortabele zetels, moderne kunstwerken, maar vooral een gigantische open keuken (al was die er waarschijnlijk vroeger ook al). Niets zo leuk om, al nippend van een glaasje topchampagne, de bedrijvigheid in de keuken gade te slaan, mijn gedacht!

Na een hartelijk welkom door restaurantmanager Maxime Depreitere worden we naar onze tafel begeleid. Het restaurant zit niet vol, maar het is er wel al gezellig druk voor een zaak die nog maar pas open is. We krijgen snel de aperitiefkaart aangeboden met links een keuze uit champagnes, cocktails en mocktails en rechts een rits aan amuses. We laten ons adviseren en dat hebben we ons niet beklaagd. Ik krijg een glas Blanc de Blancs champagne van Ruinart ingeschonken, terwijl Eddy een Rhubarb Fizz geserveerd krijgt, een frisse mocktail op basis van rabarber en kokos. Als hapjes komen 2 gevulde mimosa hoeve-eitjes topped met Royal Belgian Caviar, een potje rilette van ‘Seigneur de Vidaigne’ varken met gepekelde groentjes en 2 huisgemaakte kroketjes van Ibérico ham op tafel. Pure nostalgie, pure klasse!

Bar Bulot*, een nieuwe locatie, hetzelfde sterrenniveau!

Daarna krijgen we de menukaart aangereikt en ook nu weer laten we ons leiden door wat de chefs en souschefs voor ons in petto hebben door te kiezen voor het menu Grand Bulot.

Als voorgerecht serveert men een tartaar van ‘Mowi’ zalm met zure room uit Isigny, dille-olie en champagnejus. Klinkt klassiek, is het ook, al is de presentatie dat alles behalve, die is modern en fris. De zalm is lekker op smaak en kraakvers. In het glas komt een zeer verfijnde Sauvignon uit Duitsland: een Weedenborn 2016.

Bar Bulot*, een nieuwe locatie, hetzelfde sterrenniveau!

Voor het hoofdgerecht kiest de chef voor een ragoût van Bressekip in bladerdeeg met kalfszwezerik, handgepelde Zeebrugse garnalen, mousselinesaus en verse frietjes. De “vol-au-vent” voor 2 personen wordt aan tafel verdeeld en op borden geschept. De ragoût is subliem. En zelden zo’n lekkere frieten gegeten. En dat bladerdeeg… Smaakbom! En de witte Bourgognewijn Héritage by Vincent Latour, een cuvée speciaal voor Bar Bulot, is een pareltje. Onwaarschijnlijk hoe een klassieker als ragoût van kip voor zoveel culinaire verwennerij kan zorgen. Ik word er bijna lyrisch van.

Bar Bulot*, een nieuwe locatie, hetzelfde sterrenniveau!

Als dessert is een moelleux ‘Snicker’s style’ voorzien met bittere chocolade, vanille-ijs, pindanoot en gezouten karamel. Mij kan je geen groter plezier doen dan met een moelleux. En als dat dan nog een moelleux is van dit niveau, dan ben ik een bijzonder gelukkige vrouw. Mijn man had echter tijdens de rit naar Zedelgem zijn oog laten vallen op een sabayon met veenbessencompote en vanille-ijs… “Geen probleem, mijnheer, ik breng dat voor u in orde!” De swung in de bediening en de vriendelijkheid van het personeel is opvallend.

Bar Bulot*, een nieuwe locatie, hetzelfde sterrenniveau!

Wat de Michelingids schrijft over Bar Bulot:

Originaliteit zit hem niet alleen in het ontwerpen van nieuwe creaties. Welgekende, klassieke recepten uitpuren en extra diepgang geven is al even origineel. Chef Destin Cannaert slaagt hier met veel bravoure in. Onder de vleugels van eigenaar Gert De Mangeleer ontpopt hij zich tot een meester in het verdiepen van Belgisch/Franse klassiekers als gepaneerde kalfshersentjes en steak tartaar.

Na mijn bezoek snap ik helemaal waarom Bar Bulot in de afgelopen jaren al beloond werd met een Michelinster en de titel ‘brasserie van het jaar’ kreeg volgens Gault Millau. Wie weet, leidt dit nieuwe pand wel naar nog meer!

Ik werd #uitgenodigd, maar mijn review is helemaal geschreven zoals ik mijn avond en diner beleefd heb.

Bar Bulot
Loppemsestraat 52
8210 Zedelgem
barbulot.be


Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 3.690 andere abonnees

ARCHIEF

2 Reacties

  1. Hans Tack

    Gisterenavond ook langs geweest voor de menu ‘grand Bulot’. Je beschrijving is meer dan correct… genoten van begin tot einde

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dat doet me oprecht plezier, Hans! Ik probeer altijd om alles zo waarheidsgetrouw te verwoorden.
      Merci voor je reactie!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Bar Bulot*, een nieuwe locatie, hetzelfde sterrenniveau!

by Myriam Minne time to read: 3 min
2
%d bloggers liken dit: