Hap en Tap logo zonder streep
Een feest uit Italië in hartje Genk

Een feest uit Italië in hartje Genk

26 feb 2018 | Events, Food, glorious food!, Restokes, speciaalzaken & kookwinkels, Reviews

Dinsdag 20 februari, St. Martens-Latem, 15u59. Ik stap in mijn auto, net op tijd voor het journaal. “Het wordt een bijzonder zware avondspits. Door accidenten op de ring rond Antwerpen en Brussel zit het verkeer volledig vast. Rond Brussel moet je rekenen op een extra reistijd van 2 uur.” OMG! Ik word om 18u in Genk verwacht voor een “feest uit Italië”. Met de moed der wanhoop begin ik te rijden. Voor een Italiaans avondje bij Peppe’s moet een mens iets overhebben…

Uiteindelijk blijkt het verkeer al bij al nog mee te vallen. “Amper” 2 1/2 uur later sta ik op de stoep bij de Italiaanse topchef, Peppe Giacomazza. Ik was eerder al te gast bij de sympathieke Njam-chef in Genk en dat was toen een toplunch. En ook dit keer beloofde het een heerlijke maaltijd te worden, want de chef ging aan de slag met mijn favoriete tomatenmerk (én klant), Elvea.

 

Een feest uit Italië in hartje Genk

 

Inderdaad, vanaf 2018 is de Italiaanse chef ambassadeur van het Italiaanse merk Elvea, de numero uno in België in tomatenconserven. Peppe runt het Italiaans restaurant La Botte* in Genk en werd in 2017 door GaultMillau uitgeroepen tot beste Italiaanse chef van België met een score van 15/20. Een paar jaar geleden opende hij ook nog Peppe’s, een meer laagdrempelige zaak, waar je naast ontbijten, lunchen en dineren ook Italiaanse delicatessen kan kopen.

Daarnaast is Peppe ook gekend als tv-chef op Njam! Hij blikte recent een gloednieuw kookprogramma in dat “Een Feest uit Italië” heet, naar de nieuwe slogan van Elvea. Peppe maakte 6 Italiaanse recepten voor het programma, allemaal met een Elvea product aan de basis. Ik had het geluk om 3 van die gerechten te proeven!

 

Een feest uit Italië in hartje Genk

 

Als primi piatti kregen we de Burrata alla Peppe met Datterini tomaten voorgeschoteld, een typisch voorbeeld van de Italiaanse keuken, een smaakbommetje met weinig ingrediënten, maar wel ingrediënten van topkwaliteit. Wil je dit zelf maken, ga dan je burrata kopen bij een Italiaanse delicatessenzaak of gespecialiseerde kaaswinkel. Een ordinaire mozzarella komt nog niet tot aan de enkels van een burrata!

Voor de secondo piatti koos Peppe voor een originele carbonara rossa, de zon op je bord. Comfort food met een grote C. Multo bene!

Als hoofdgerecht serveerde Peppe ons een mals stukje filet pur van kalf met pizzaiolasaus. Eenvoudig, maar verdorie o zo smaakvol. Een typisch Peppe bordje.

 

Een feest uit Italië in hartje Genk

 

Voor het dessert kregen we een tiramisu met amarenakersen. Na zoveel lekkers was de uit de kluiten gewassen portie me (veel) te groot. Had ik toch maar het lef gehad om een doggy bag te vragen. Toeme toch, ik heb er al dik spijt van gehad dat ik niet alles opgegeten heb. Want wat was die tiramisu lekker. De beste die ik al ooit gegeten heb! Spijtig dat er geen tomaten inzaten, want daardoor kreeg ik de receptfiche niet mee… 😉

Bedankt Sarah en Liselotte van Yapado en Daya van Njam voor de uitnodiging en perfecte organisatie. Grazie mille!

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

9 Reacties

  1. Annick

    Dag Myriam,

    Ik ben al enige jaren een stille genieter van jouw blog… ik geniet stil en stiekem van al het lekkers dat je ons al gepresenteerd hebt: het recept van de komkommersorbet met gerookte zalm was mijn eerste kennismaking en blijft nog steeds een ‘hit’ als ik dit voorschotel aan mijn gasten.
    Het is de eerste keer dat ik van mij laat horen… ik ben niet zo iemand die veel op de voorgrond kom en ook niet iemand die zomaar met pluimen en wierook iemand bevestiging geeft… maar jij verdient dit wel!

    Dit mailtje is er eentje met een vraag: wij zijn volop aan het renoveren en binnenkort is onze keuken aan de beurt. Nu overwegen wij om een stoomoven aan te schaffen en wil ik graag jouw advies hierrond horen… ik wil vrijdag eens op batibouw gaan luisteren maar wil al met wat achtergrondinfo op een aantal stands langsgaan.
    Dus: met welke oven(s) werk jij… graag wat ervaringen met de ‘merken’ maar ook of je werkt met bijvoorbeeld een combi (stoom/magnetron – stoom/hete lucht,…)

    bedankt alvast!

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Annick
      Bedankt voor je berichtje. Stille genieters zijn de beste. 😉
      Wat mijn ovens betreft, ik heb 2 Miele ovens (een stoomoven en een combi-oven hetelucht/magnetron) en een Miele warmkast. Ondertussen hebben die toestellen al een pak jaren op de teller en het is NIET zoals met wijn, dat ze beter worden… 😉
      Geen kwaad woord over Miele, maar ik was een tijdje terug bij AEG (lees hier: https://www.hap-en-tap.be/klassiek-koken-vs-trendy-stoomkoken/) en onlangs nog bij NEFF (lees hier: https://www.hap-en-tap.be/het-kerstmenu-van-neff/) en ik was zwaar onder de indruk van beide merken. Nu vermoed ik dat wat AEG en NEFF kan, Miele ondertussen ook kan, hoor!
      Maar ik zou je dus zeker aanraden om eens een kijkje te gaan nemen bij AEG en NEFF.
      Onlangs mocht ik een middagje koken voor het magazine Smaak en deed dat in V-Zug ovens. Dat is pas écht het neusje van de zalm!!! Helaas is het prijskaartje dat eraan vasthangt dat ook… Bovendien vind je V-Zug niet in een elektrozaak, maar enkel bij keukenbouwers zoals Siematic en dergelijke. Zegt al genoeg zeker? *rollende ogen*
      Als je de plaats hebt, zou ik je zeker een warmkast aanbevelen. Vooral als je vaak kookt voor gasten of regelmatig bakt. Ik gebruik mijn warmkast bv. om mijn brood te laten rijzen.
      Ik wens je alvast heel veel plezier op Batibouw en laat eens weten wat het geworden is!
      Groetjes
      Myriam

      Antwoord
      • Annick

        Bedankt voor de uitgebreide info! Had zelf ook al van V-zug gehoord en gelezen… Inderdaad erg duur.
        In ons vorige huis had ik atag-toestellen en was daar wel content van… Daar ervaring mee (of iets rond gehoord)… Vooral ivm stoomoven?

        Antwoord
          • Annick

            Het zal V-zug worden ☺
            Ze hebben ‘de test’ met glans doorstaan: zeer vriendelijke en behulpzame medewerker die mij zeker een half uur uitleg gegeven heeft (met 2 hapjes om te proeven). Die van Miele en Atag hebben amper 5 minuten aan mij besteed.
            Nog es neig merci voor de tip!

          • Myriam Minne

            Nu ben ik écht stikjaloers, Annick. Je hebt duidelijk de beste (ook duurste) keuze gemaakt, maar je kiest voor kwaliteit! OMG! Lucky you!
            Veel kook- en bakplezier!
            Myriam

  2. Colette Ferlin

    Dat zag er daar keitof uit en o zo lekker,
    ik begin al te watertanden bij het lezen alleen.
    Doe zo voort hé en vele groetjes
    Coco

    Antwoord
  3. Redpel

    Thanks Myriam Minne.

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Een feest uit Italië in hartje Genk

by Myriam Minne time to read: 2 min
9