Een feest uit Italië in hartje Genk

Dinsdag 20 februari, St. Martens-Latem, 15u59. Ik stap in mijn auto, net op tijd voor het journaal. “Het wordt een bijzonder zware avondspits. Door accidenten op de ring rond Antwerpen en Brussel zit het verkeer volledig vast. Rond Brussel moet je rekenen op een extra reistijd van 2 uur.” OMG! Ik word om 18u in Genk verwacht voor een “feest uit Italië”. Met de moed der wanhoop begin ik te rijden. Voor een Italiaans avondje bij Peppe’s moet een mens iets overhebben…

Uiteindelijk blijkt het verkeer al bij al nog mee te vallen. “Amper” 2 1/2 uur later sta ik op de stoep bij de Italiaanse topchef, Peppe Giacomazza. Ik was eerder al te gast bij de sympathieke Njam-chef in Genk en dat was toen een toplunch. En ook dit keer beloofde het een heerlijke maaltijd te worden, want de chef ging aan de slag met mijn favoriete tomatenmerk (én klant), Elvea.

 

Een feest uit Italië in hartje Genk

 

Inderdaad, vanaf 2018 is de Italiaanse chef ambassadeur van het Italiaanse merk Elvea, de numero uno in België in tomatenconserven. Peppe runt het Italiaans restaurant La Botte* in Genk en werd in 2017 door GaultMillau uitgeroepen tot beste Italiaanse chef van België met een score van 15/20. Een paar jaar geleden opende hij ook nog Peppe’s, een meer laagdrempelige zaak, waar je naast ontbijten, lunchen en dineren ook Italiaanse delicatessen kan kopen.

Daarnaast is Peppe ook gekend als tv-chef op Njam! Hij blikte recent een gloednieuw kookprogramma in dat “Een Feest uit Italië” heet, naar de nieuwe slogan van Elvea. Peppe maakte 6 Italiaanse recepten voor het programma, allemaal met een Elvea product aan de basis. Ik had het geluk om 3 van die gerechten te proeven!

 

Een feest uit Italië in hartje Genk

 

Als primi piatti kregen we de Burrata alla Peppe met Datterini tomaten voorgeschoteld, een typisch voorbeeld van de Italiaanse keuken, een smaakbommetje met weinig ingrediënten, maar wel ingrediënten van topkwaliteit. Wil je dit zelf maken, ga dan je burrata kopen bij een Italiaanse delicatessenzaak of gespecialiseerde kaaswinkel. Een ordinaire mozzarella komt nog niet tot aan de enkels van een burrata!

Voor de secondo piatti koos Peppe voor een originele carbonara rossa, de zon op je bord. Comfort food met een grote C. Multo bene!

Als hoofdgerecht serveerde Peppe ons een mals stukje filet pur van kalf met pizzaiolasaus. Eenvoudig, maar verdorie o zo smaakvol. Een typisch Peppe bordje.

 

Een feest uit Italië in hartje Genk

 

Voor het dessert kregen we een tiramisu met amarenakersen. Na zoveel lekkers was de uit de kluiten gewassen portie me (veel) te groot. Had ik toch maar het lef gehad om een doggy bag te vragen. Toeme toch, ik heb er al dik spijt van gehad dat ik niet alles opgegeten heb. Want wat was die tiramisu lekker. De beste die ik al ooit gegeten heb! Spijtig dat er geen tomaten inzaten, want daardoor kreeg ik de receptfiche niet mee… 😉

Bedankt Sarah en Liselotte van Yapado en Daya van Njam voor de uitnodiging en perfecte organisatie. Grazie mille!

Related Post

Tags: , , ,

Een feest uit Italië in hartje Genk

by Myriam Minne time to read: 2 min
9
%d bloggers liken dit: