Hap en Tap logo zonder streep

Chocoladesalon viert lustrum met een roze randje

3 mrt 2018 | Events, Reviews

Donderdagavond is voor een select publiek het 5de Chocoladesalon van start gegaan in sheds 3 en 4 van Tour & Taxis in Brussel. Hoewel ik een échte chocoholic ben, was ik nog nooit van de partij. Maar daar kwam dus verandering in, want, jawel, dit jaar was ik wél uitgenodigd. Bovendien was dit een héél speciale editie, want er werd een wereldprimeur onthuld, een revolutie in de chocoladewereld! Lees verder en trek, na het lezen, je jas aan, spring in je auto en rijd naar Brussel. ’t is de moeite, mannekes! Drie redenen waarom je dit jaar het Chocoladesalon niet mag missen:

Reden 1: je kan er in primeur de 4de chocoladesoort proeven, de ruby ‘RB1’ van Callebaut!

Na donker, melk en wit is er nu ruby: de meest bijzondere chocoladerevelatie van de voorbije 80 jaar. Een geschenk van de natuur dat verrast en intrigeert met een compleet nieuwe chocoladesmaak en -kleur, geboren uit de ruby cacaoboon en zónder toevoeging van kleurstoffen of fruitsmaken. Roze chocolade dus. Of ik ze lekker vind? En of! Nu ja, de chocolade die ik niet lust moet nog uitgevonden worden, natuurlijk. ?

Wat ik bijzonder leuk vond aan mijn exclusieve proeverij, is dat de grote chefs en bartenders van België en Nederland er al mee aan de slag gingen en de nieuwe chocoladevariant verwerkten in allerlei gerechten, zoet, maar ook hartig. Sterke staaltjes foodpairing! Hannah Van Ongevalle van The Pharmacy in Knokke shakete een Bloody Mary met witte vodka, met Ruby RB1 geïnfuseerde vermouth, tomatensap en Asian Spices mix. Sergio Herman maakte dan weer een “sexy geregje” met gerookte paling, dashi, verbena, kaviaar en Ruby RB1. Eentje om duimen en vingers van af te likken!

 

Chocoladesalon viert lustrum met een roze randje

 

Reden 2: dit is de enige plek in België waar je een modedefilé met chocoladejurken kan bijwonen!

Zoals hoeden horen bij Waregem Koerse, zo hoort een modeshow met chocoladejurken bij het Chocoladesalon. De modeshow trekt de Belgische hoogmis van de chocolade traditiegetrouw op gang.  Ik woonde er nog nooit een bij, maar zag wel al foto’s in de krant van vroegere edities. Maar ‘in ’t echt’ overtreft het werkelijk alle verwachtingen. Wat een werk!!!

 

Chocoladesalon viert lustrum met een roze randje

 

Uiteraard was het vooral uitkijken naar de allereerste ruby jurk. De Belgische chocolatiers Patrick Aubrion en Marijn Coertjens sloegen de handen in elkaar met Soul15, bekend van de kostumering voor onder meer Tomorrowland. Het resultaat is een unieke, uit complexe geometrische figuren opgebouwde jurk op basis van maar liefst 120 kg (!) ruby ‘RB1’ chocolade. Die blijkt uitzonderlijk goed verwerkbaar. “Toen we aan de slag gingen met ruby RB1 werd duidelijk dat de chocolade zich bijzonder goed leent tot de verwerking ervan in creatieve toepassingen, zelfs in zoiets ongewoons als een chocoladejurk”, zegt chocolatier Patrick Aubrion.

Deze jurk en alle andere kan je elke dag bekijken tijdens de modeshow om 17u.

 

Chocoladesalon viert lustrum met een roze randje

 

Reden 3: het kruim van de Belgische chocoladewereld verzameld op 1 plek!

Maar dat niet alleen… Je kan er allerhande (gratis) workshops volgen, o.a. bij Les Secrets du Chef en Atelier C. Ter plaatse inschrijven.

Op het podium van de Pastry Show kan je live bereidingen volgen van de grootste Belgische chocolatiers, koks en banketbakkers: techniek, vakkennis en lekkernijen om te beleven en meteen van te smullen!

En ook aan de kinderen wordt gedacht met activiteiten naargelang de leeftijd.

Er zijn conferenties én degustaties.

En last but not least, er is een chocoladeboekhandel. En of ik dat geweten heb. Wie mij volgt op Instagram, zag al dat de alarmcode DANGER afging toen ik de boekhandel betrad… Wel, ik heb mij inderdaad niet kunnen inhouden en stapte met 4 boeken buiten. Ach, ’t is volgende week mijn verjaardag. Een cadeautje (of 4) voor mezelf is dan toch toegelaten, niet? ?

 

Chocoladesalon viert lustrum met een roze randje

 

Praktisch:

Het Chocoladesalon loopt nog t/m zondag 4 maart en is geopend van 10 tot 19 u. op zaterdag en van 10 tot 18 u. op zondag.

Het modedéfilé vindt plaats om 17u.

Plaats: Tour & Taxis – Sheds 3 en 4, Havenlaan 86c, 1000 Brussel.

Website: Salon du Chocolat.

Zo! Stop dan nu met lummelen op het internet. Je moest al in je auto zitten! ?

 

 

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.398 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Chocoladesalon viert lustrum met een roze randje

by Myriam Minne time to read: 3 min
0