Hap en Tap logo zonder streep

De Nocturnes van de Zavel

29 nov 2014 | Events, Reviews

Ik ga even een beroep doen op jullie fantasie. Sluit de ogen en stel je voor: je neemt het meest feeërieke plekje van Brussel. Neen, niet de Grote Markt, maar de Zavel: smalle steegjes, gezellige pleinen, knusse restaurantjes en last but not least mooie winkels. Je plant daar een kerstmarkt neer. Oh neen, niet zomaar een paar krotjes met jenever en pensen, maar een paar grote, witte partytenten. Geen jenever maar champagne en/of Leffe. Geen hot dogs, maar geraffineerde gerechtjes van sterrenchefs. Overal fonkelen lampjes en branden kaarsen. Her en der staan terrasverwarmers om de koukleumen (zoals ik) warm te houden. Een Zuiderse band zorgt voor de juiste muziek…

 
Stop met dromen, want dit is géén sprookje, maar sprookjesachtige realiteit! Wat ik hierboven beschreef, vindt wel degelijk plaats. Hier en nu. Nog vandaag en morgen.

 
Heb je in de zomer Culinaria, dan heb je in de winter De Nocturnes van de Zavel. Het concept is min of meer hetzelfde: alles wordt in het werk gesteld om fijnproevers gelukkig te maken. Het enige verschil misschien: is Culinaria echt groots, dan zijn De Nocturnes kleinschaliger, gezelliger én toegankelijker. Voor € 36 p. p. koop je al een Culinaria pass waarmee je recht hebt op een Leffe naar keuze met een degustatiebordje met kazen uit Zwitserland en ham, 4 gerechten klaargemaakt door topchefs, een digestief, een koffie en een glas San Pellegrino. Geen zin om van alles te proeven? Dat kan ook, elk gerecht wordt afzonderlijk aangeboden voor de prijs van € 9. Maar eerlijk? Het zou zonde zijn om niet voor het volledige gastronomische avontuur te kiezen!
 
Ik had het geluk om op donderdagavond van de kookkunsten van de restaurants Dôme*, Couvert Couvert*, Chalet de la Forêt** en Bouchéry te mogen genieten. Ik schreef daarnet dat het geen pensenkermis was, wel ik kom op mijn woorden terug. Julien Burlat van Dôme* serveerde een stuk witte pens van fazant… Om duimen en vingers bij af te likken. Héérlijk!

 
Op zaterdag is het evenement toegankelijk van 12u tot 23u en op zondag van 12u tot 17u. Welke chefs wanneer aantreden, wat ze serveren en hoe je kan reserveren, ontdek je hier. Reserveren hoeft trouwens niet, je kan ook zo langsgaan en ter plaatse bonnetjes of een pass kopen. In de parking op het Poelaertplein, op wandelafstand, parkeer je gratis.

De Nocturnes van de Zavel zijn al aan hun 6de editie toe. Dit was mijn eerste, maar zeker niet mijn laatste! Allen daarheen, zou ik zeggen. En vergeet, als je er toch bent, niet even de ‘scheun commerces’ in de buurt te bezoeken: La Durée, Wittamer, Marcolini,…

Een dankwoordje voor PR-bureaus Peppermint voor de ontvangst en King George voor de uitnodiging!

 

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.391 andere abonnees

ARCHIEF

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

2 Reacties

 1. Van Haver Marianne

  Beste,
  Kan je mij op de hoogte houden van de evenementen.
  Zowel voor Cullinaria welke datum is dat juist? En voor het einde van het jaar en welke datum is dat juist?
  Mvg
  Van Haver Marianne

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dag Marianne
   Ik kan dat doen!
   Dit weekend is er het Chocoladesalon in Tour & Taxis in Brussel. Van vrijdag t/m zondag.
   Zodra er nieuwe evenementen aankomen, zal ik ze hier posten.
   Groetjes
   Myriam

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

De Nocturnes van de Zavel

by Myriam time to read: 2 min
2