The Grand Blogger Dinner, al voor de 3de keer een schot in de roos

The Grand Blogger Dinner, het begint een jaarlijkse traditie te worden. Alhoewel, not really want in 2018 werd een jaartje overgeslagen. Maar in 2019 was de organisatie terug van weggeweest en hoe. In 2016 was de prachtige balzaal van de Hilton in Antwerpen de place to be en in 2017 werd gekozen voor de veel bescheidener lounge van de Hilton in Brussel. Voor de derde editie werden kosten noch moeite gespaard en werd gekozen voor het 5-sterren luxe art-decohotel Metropole, het oudste hotel van Brussel dat nog in gebruik is. Luxe uit de Belle Epoque luidt de baseline en daar is geen woord van gelogen. Carla (van de blog Mijn Puur Leven) en ik zijn habitués van The Grand Blogger Dinner, maar toch stonden we ook nu weer versteld te kijken van zoveel grandeur.

 

The Grand Blogger Dinner, al voor de 3de keer een schot in de roos

 

Aan het concept werd niet getornd: 5 big foodbrands sponsoren het dinner en die worden tot op het laatste moment geheim gehouden. Pas wanneer we de statige inkomhal van het hotel binnenstappen wordt door een sponsorbord alles meteen duidelijk. De merken die de avond sponsoren en dus automatisch instaan voor het menu zijn niet van de minste: in alfabetische volgorde zijn dat Filippo Berio, Lekker Van Bij Ons, Laiterie Rians, Lidl en Maille. De dorst wordt gelest door Bru en Duvel Moortgat. Het is duidelijk: we zijn met ons gat in de boter gevallen.

 

The Grand Blogger Dinner, al voor de 3de keer een schot in de roos

 

Gestart wordt met een glaasje Château d’Ychouffe Rosé Brut, een aperitiefbier op basis van de wort van La Chouffe bier en de most van blauwe druiven afkomstig van het domein Pigneret in Moroges. Dit rosékleurige bier, met het bruisende en heldere karakter van een schuimwijn kan rekenen op een delicate schuimkraag én op onze goedkeuring: origineel én lekker. Hierbij worden canapés geserveerd van gegratineerde oesters met een preisausje en toastje met kaviaar, een zilte zaligheid afkomstig van Lidl.

 

The Grand Blogger Dinner, al voor de 3de keer een schot in de roos

 

Na een uurtje aperitieven mogen we aanschuiven aan tafel in 1 van de 11 imposante zalen die het hotel Metropole rijk is. Een blik op het menuboekje belooft ons een fijne avond. Gestart wordt met broken spaghetti with shrimps op smaak gebracht met een scheutje van de beste Filippo Berio olijfolie, een eenvoudig voorgerecht dat uitblinkt in pure smaken. In het glas een Vedett Extra White.

 

The Grand Blogger Dinner, al voor de 3de keer een schot in de roos

 

Vervolgd wordt met een spring salad with Maille honey mustard vinaigrette, een licht lenteslaatje heerlijk op smaak gebracht met een honingmosterd dressing. Hierbij serveert de Specialty Beer Consultant van Duvel Moortgat ons een Duvel Tripel Hop. De mosterd sommelier geeft nog volgende gouden tip mee: de beste mosterdvinaigrette maak je in 1-2-3, 1 el mosterd, 2 el azijn en 3 el olie.

 

The Grand Blogger Dinner, al voor de 3de keer een schot in de roos

 

Vanaf dan gaat het menu helemaal crescendo. De 3de gang wordt verzorgd door de chef van hotel Metropole zelf die ons een lentegerecht cod filet with Belgian asparagus structures serveert. Culinair genieten staat bij Metropole centraal en dat heeft de chef goed begrepen. Hij serveert een verfijnde keuken op basis van verse en seizoensgebonden ingrediënten. De klassieke keuken werd in een modern jasje gestoken en het product staat steevast centraal. In het glas een Tripel d’Anvers van brouwerij De Koninck.

 

The Grand Blogger Dinner, al voor de 3de keer een schot in de roos

 

Hierna is het tijd voor het hoofdgerecht, een gerecht verzorgd door Lekker van bij Ons: pork belly with spinach puree, zucchini and bearnaise. Een topbordje met de beste ingrediënten van eigen bodem. Het vlees smelt op de tong. In het glas komt een interessante pairing met een Wild Jo eveneens van brouwerij De Koninck.

 

The Grand Blogger Dinner, al voor de 3de keer een schot in de roos

 

Het bijzonder copieuze Grand Blogger Dinner wordt afgesloten met een Faisselle style cheesecake, een friszuur dessert met in de hoofdrol de Faisselle van Laiterie Rians, zuurtje dat nog benadrukt wordt door een dito biertje, een Liefmans kriek.

Thanks again for having me, Alwin op deze 3de editie van The Grand Blogger Dinner! En bedankt, Anneke Jager, voor de foto’s!

Related Post

Tags: , , , , , , , , ,

The Grand Blogger Dinner, al voor de 3de keer een schot in de roos

by Myriam Minne time to read: 3 min
2
%d bloggers liken dit: