Hap en Tap logo zonder streep
Lidl

Panna cotta powered by Lidl

17 nov 2015 | Dessert, Zoet

De tijd dat ik Lidl maar een duffe winkelketen vond, ligt al lang, heel lang achter me. Lidl is uitgegroeid tot een moderne supermarkt: de winkels ogen fris, het gamma is uitgebreid en van uitstekende kwaliteit en het marketingteam is helemaal mee met de social media. Dat hun wijnaankoper een prima job levert, kon je hier eerder al lezen. Lidl is niet langer het lidl broertje van de supermarkten. En dat mocht ik onlangs aan den lijve ondervinden tijdens een Lidl Cooking Class die voor een bijzonder select clubje bloggers georganiseerd werd.

Lidl 1


Place to be was het kookatelier van Yves Mattagne in Tour & Taxis. Op de gastenlijst stonden Delphine van Soupçon de Balsamique, Manon van Macaron Manon, Geertrui van Truitjeroermeniet, Annelies van Een Lepeltje Lekkers, Stephanie van Koken op Hakken, Jozefien van Goestjes, Sarah van Tasting Lifestyle en ondergetekende. Bedoeling van de avond was om onder leiding van thuiskok Gaëtan Collin kennis te maken met al het moois dat de herfst bij Lidl te bieden heeft.

Wie herfst zegt, zegt wild en bij Lidl is dat niet anders. De supermarktketen biedt dit najaar maar liefst 9 verschillende wildreferenties aan: eendenborstfilet, parelhoen, kwartel, hindesteak en -gebraad, everzwijnsteak en -ragout, fazantfilet en hertenkalffilet. In het overige herfstassortiment van Lidl pronken verder typische herfstproducten zoals gekaramelliseerde en gekookte appels, Gieser Wildeman-peertjes, puree met truffel, pompoen en knolselder, pommes duchesse, koolrabi, pastinaak, kastanjechampignons, aardpeer, veenbessensaus en peper-wildsaus.

De 8 bloggers werden volgens voorkeur onderverdeeld in groepjes en mochten aan de verschillende kookeilanden aan de slag om volgend menu te prepareren:

Voorgerecht

Carpaccio van sint-jakobsnoten, wafeltje van courgette, lichte curry-espuma

 

Hoofdgerecht

Fazantrollade met champignons, gekaramelliseerd witloof, wortelbeignet, gereduceerde jus

 

Dessert

Panna cotta met saffraan, citroensorbet, wolkje van zoete amandelen

Lidl

Ik hoef jullie niet uit te leggen dat ik, samen met Manon (de naam van haar blog verraadt ook al haar voorkeur voor zoet) resoluut koos voor het dessert? 😉 Aangezien ik geen zicht had op wat de andere bloggers klaarstoomden, zal je dus op hun blogs terecht moeten voor de andere recepten.

Het werd een heel fijne avond in leuk gezelschap met veel en overheerlijke spijzen en dranken. Vooral de kwaliteit van de fazant blies me helemaal van mijn sokken. Nooit gedacht dat een warenhuisketen zo’n topkwaliteit voor zo’n lidl prijsje kon leveren. Kortom, het was een avondje om te koesteren!

Bedankt dames van Yapado voor de uitnodiging en organisatie!

Panna cotta

Nodig voor 12 porties panna cotta met saffraan, citroensorbet, wolkje van zoete amandelen

Voor de panna cotta:

1 L room

1 L melk

1 kaneelstokje

8 blaadjes gelatine

200 g suiker

3 dopjes saffraan

Voor de espuma van amandelen:

500 ml melk

750 ml room

200 g amandelen

Extra:

Citroensorbet van Lidl

Werkwijze

Voor de panna cotta:

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Breng de melk met de room, de saffraan en de suiker aan de kook en laat hier, van het vuur, de uitgeknepen gelatineblaadjes in oplossen.

Passeer de panna cotta door een zeef en schep het schuim af.

Verdeel de panna cotta over glaasjes of kommetjes en zet deze in de koelkast.

Voor de espuma van amandelen:

Hak de amandelen grof en zet ze gedurende een 10-tal minuten in een op 180° C voorverwarmde oven tot ze licht kleuren. Rooster ze daarna nog even verder op het vuur. Giet de geroosterde amandelen in de melk en laat even opkoken. Voeg de room toe, meng goed en laat trekken onder deksel.

Wanneer de massa terug is afgekoeld, passeer je deze door een fijne zeef en giet je ze in de sifon.

Steek 2 gascartouches op en zet in de koelkast tot gebruik.

Je kan hierbij ook nog amandelen in suikersiroop serveren.

Karamelliseer de amandelen in een heel hete pan waarin je bloemsuiker hebt gedaan. Voeg af en toe een scheutje water toe. Beweeg de pan constant zodat er zich een suikerjasje rond de amandelen vormt.

Afwerking

Schep een quenelle citroensorbet op de panna cotta. Werk af met een toef espuma en eventueel enkele amandelen in suikersiroop.

Bron: recept van Gaëtan Collin voor Lidl.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

2 Reacties

  1. Ginny sterckx

    Ziet er heel lekker uit kan het ook met andere noten ?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dat kan zeker, Ginny, met hazelnoten bv. Of met pecannoten. Zal zeker ook niet slecht zijn.
      Succes en smakelijk!
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Panna cotta powered by Lidl

by Myriam Minne time to read: 3 min
2