Hap en Tap logo zonder streep

Voor u getest: de Dog Cookie Maker van Domo!

3 dec 2014 | Electro, Reviews

Allez, ik heb die niet getest. Mijn 2 hondjes hebben dat gedaan. Of toch niet. Ik testte het toestel uit, mijn hondjes wat eruit kwam. En of het gesmaakt heeft! De foto’s spreken voor zich…

Ik vertelde hier al vaker over mijn man, mijn zoon, mijn dochter,… Maar ik had het nog nooit over mijn hondjes en mijn poezen. Ik heb dus 2 honden, Oscar, een Lhasa Apso, die al zo oud is dat we de tel kwijt zijn en Carlos, een Cavalier King Charles Spaniel van 4 jaar. En 2 poezen, Amélie, met de looks van een Perzische langhaar, maar in feite een regelrechte straatkat en haar dochter die luistert naar de originele naam Poes.

Toen ik van Domo de vraag kreeg of ik hun gloednieuwe hondenkoekjesmaker wou testen, aarzelde ik geen moment. Dat zou de ideale gelegenheid zijn om het eens over mijn huisdieren te hebben én om hen op een gezonde manier te belonen i.p.v. met koekjes met E-nummers (niet dat ze daar iets op tegen hebben, zenne, zolang ze maar een koekje krijgen)…

En dus maakte ik met veel plezier het basiskoekje uit het receptenboek dat bij het toestel steekt. Jawel! Je leest het goed, er steekt een heuse bundel met recepten én tips & tricks bij het toestel. Zo kan je maar liefst 10 (!) verschillende soorten lekkers bakken voor je viervoeter(s): de basiskoekjes, hondenkoekjes met kip, met rund, frisseademkoekjes, havermoutkoekjes, honing-pindakaaskoekjes, appelkoekjes, banaankoekjes, hondenkoekjes met zalm en hondenkoekjes met tonijn.

In het boekje wordt trouwens ook van naaldje tot draadje uitgelegd hoe je aan de hand van koekjes je viervoeter allerlei opdrachten kan laten uitvoeren: zitten, pootje geven, volgen aan de lijn, liggen én hoe jullie samen leuke spelletjes kunnen spelen: verstoppertje, samen dansen, touwtje trekken, opruimen, schattenjacht,…

Dat ze de versie met kip, rund, zalm of tonijn wel zouden lusten, daar was ik vrij zeker van, maar of ook de ‘droge’ versie in de smaak zou vallen, dat was nog maar de vraag. Want jawel, de heren zijn best wel kieskeurig. Korrels van het ene niet nader genoemde merk gaan er vlotter in dan korrels van het andere niet nader genoemde merk… Maar zelfs de basisversie ging er dus in als zoete koek!

En niet alleen bij Carlos en Oscar trouwens… ook Amélie wist de koekjes best te smaken. En Poes? Die was op katerjacht… of op muizenjacht en heeft het koffiekransje dus gemist.

Nodig voor 60 koekjes

1 ei
1/2 kopje melk
2 kl olie
1/2 kopje bloem
Peper, zout, muskaatnoot en eventueel kipkruiden

Bereiding

Kluts het ei.
Voeg het ei, de olie, de melk en de kruiden samen en klop ze tot een schuimige vloeistof met een garde of mixer.
Voeg daarna handmatig, beetje bij beetje de bloem toe onder voortdurend kloppen, tot je een glad en vrij vloeibaar beslag krijgt.
Gebruik een maatbeker om het beslag over de verschillende vormpjes te verdelen.
Bak de koekjes gedurende ongeveer 8 minuten.
Laat de koekjes op een rekje volledig afkoelen.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.479 andere abonnees

ARCHIEF

4 Reacties

 1. Sarah TL

  Geweldig gewoon!! Had ik nog nooit eerder gezien, leuk ding!

  Antwoord
 2. van den brande corry

  hoeveel is een half kopje aub, heb deze ook in huis gehaald maar mijn koekjes zijn net wafeltjes, groetjes corry

  Antwoord
  • Myriam Minne

   Dag Corry
   Een half kopje = 1/2 cup in Amerikaanse maten = 65 gram bloem.
   Een half kopje melk = 120 ml melk.
   Succes!
   Myriam

   Antwoord
 3. van den brande corry

  dank je

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Voor u getest: de Dog Cookie Maker van Domo!

by Myriam time to read: 2 min
4