Supersnel ananas-kokosijs (3 ingrediënten)

Joehoe! Nederland heeft mij ontdekt. ’t is te zeggen, Nederland heeft mijn blog ontdekt! Ik overdrijf (niet eens) lichtjes, maar toch… Hap & Tap goes international! 😉 Vorige week kreeg ik voor de allereerste keer een mailtje van een Hollands (!) bureau met de vraag of ik zin had om deel te nemen aan hun Del Monte GOLD Foodista campagne. Euh? Ik las verder: “Voor het merk Del Monte GOLD, een ananas merk, hebben we een leuke opdracht. Het is in dit geval niet de bedoeling dat je een heel recept maakt maar dat je met maximaal 2 toevoegingen een lekker en gezond tussendoortje/snack maakt. Een mooie foto en klaar!” Nou moe, slechts 2 ingrediënten én gezond? Dat was best wel uitdagend. Maar anderzijds ga ik geen uitdaging uit de weg… Mijn hersencellen begonnen overuren te malen. Wat past er bij ananas? Kokos! Zoals in Pina Colada, mijn favoriete cocktail! Als ik die 2 ingrediënten nu eens zou omtoveren tot snel ananas-kokosijs? Lepeltje suiker (of nog gezonder honing) erbij en klaar! Nou moe, opdracht volbracht, me dunkt! 😉

De bedoeling van deze brand activation campagne is trouwens ook niet mis: mensen (jij dus ook!) kunnen een echt gouden ananaspartje ter waarde van € 3.500,- winnen door naar www.delmontegold.nl te surfen en zich in te schrijven als Goldlover. Ook op Facebook zijn er trouwens mooie prijzen te winnen. De leukste inzendingen van gouden momenten krijgen een leuk prijzenpakket opgestuurd met allerlei ananas merchandise.

Voor ik aan de slag ging met de inhoud van het blik, proefde ik uiteraard uitgebreid. Wel, dit goedje heeft/geeft goud in de mond en niet alleen bij de ochtendstond. Voor zo’n potteke (oei, sorry, Nederlandse lezers!) ananas-kokosijs mag je me zelfs ’s nachts wakker maken. Dit is hartstikke lekker! 😉

 

Supersnel ananas-kokosijs

 

Nodig

1 groot blik Del Monte GOLD van 565 g
1 blik kokosroom (geen kokosmelk)
2 el poedersuiker (of meer naar smaak) of honing (voor wie het helemaal gezond wil houden)

 

Bereiding

Laat de ananasschijven uitlekken en vang het sap op.

Snijd de ananasschijven in stukjes en stop ze in een diepvrieszakje in de diepvries.

Verdeel de kokosroom over ijsblokbakjes en zet deze eveneens in de diepvries.

Laat alles een paar uur en bij voorkeur een nacht opstijven.

Doe al ingrediënten, inclusief het opgevangen sap en de suiker, in een krachtige blender en mix tot een homogene massa.

Schep in een spuitzak en spuit heerlijke, gezonde toefjes ananas-kokosijs in potjes. Zonder lactose en 100% vegan!

Related Post

Tags: , , , , , , , , , ,

Supersnel ananas-kokosijs (3 ingrediënten)

by Myriam Minne time to read: 2 min
2
%d bloggers liken dit: