Wel, dat zag ik nog wel zitten. Ik zou de mix voor cupcakes gebruiken. Niets dan voordelen:
1. Hoe minder tijd ik in de cupcakes zelf hoefde te steken, hoe meer werk ik kon maken van de frosting/topping.
2. Ik zou meteen mijn tweede challenge voor het bakmerk afhebben: maak iets voor op een zomerbuffet. Wel, nou, deze cupcakes zijn misschien niet helemaal zomers. Want als de zon hard schijnt, dan gaat de chocolade smelten en de karamelfrosting inzakken, vrees ik. Ach, laat me zeggen dat ze perfect zijn voor onze Belgische zomers… 🙂
3. Er is geen 3. Maar alle goede opsommingen bestaan nu eenmaal uit 3. 😉
Voor 12 cupcakes
1 doos Cupcakes Natuur van Dr. Oetker
2 eieren
75 g boter
75 ml melk
Voor de karamelfrosting:
3 eiwitten van grote eieren
180 g griessuiker
270 g ongezouten boter, zacht en in stukjes
1/4 tl zout
1/2 el vanille-extract
40 g karamelsaus
Voor de chocoladedipsaus:
100 g donkere chocolade
30 ml slagroom
60 g poedersuiker, gezeefd
75-100 ml warm water
Extra:
2 chocolade-karamel-pindarepen type Snickers, fijngehakt, voor de afwerking
Bereiding
Volg de aanwijzingen op de verpakking voor het bakken van de cupcakes.
Voor de karamelfrosting:
Doe de eiwitten samen met de suiker in een kom en zet die bovenop een kookpot met kokend water. Breng de mengeling tot 65° C terwijl je constant klopt.
Giet de mengeling nu in de kom van een staande mixer met de draadgarde en klop op medium snelheid tot de mengeling afkoelt en verdubbelt in volume.
Voeg de stukjes boter stuk voor stuk toe, terwijl je blijft mixen tot het vorige stuk volledig is opgenomen na elke toevoeging. De mengeling mag er geklonterd en bijna geschift uitzien. Dit is perfect normaal. Blijf mixen en het zal terug glad worden. Voeg zout en vanille-extract toe en mix om te vermengen. Voeg de karamelsaus toe en mix om te mengen.
Voor de chocoladedipsaus:
Doe de chocolade en slagroom in een kom en plaats die op een kookpot met kokend water. Laat de chocolade en room zo op het vuur staan gedurende 2 à 3 minuten zodat alles kan smelten zonder te roeren.
Roer dan langzaam om te mengen. Voeg de poedersuiker toe en meng tot een homogene massa.
Voeg het water eetlepel per eetlepel toe, waarbij je goed roert na elke toevoeging. Voeg water toe tot je de saus net kan gieten.
Zet de saus apart en laat ze afkoelen tot lauw.
Afwerking
Voor de frosting op de cupcakes:
Vul een spuitzak met een spuitmondje naar keuze en werk van buitenaf naar het midden toe om een egale laag frosting aan te brengen.
Zet de cupcakes gedurende 20 min in de diepvries voor je ze in de warme chocoladesaus dompelt. Hierdoor smelt de frosting niet. Haal de cupcakes uit de warme chocoladesaus en plak er rondom stukjes Snickers op.
Zet de cupcakes nog 5 min terug in de diepvries zodat de chocolade kan opstijven. Haal ze uit en werk af met een mooie toef karamelfrosting.
Bron: het recept voor de frosting en de chocoladedipsaus haalde ik bij Bakers Royale.
ze zien er heerlijk uit
je zou zo kunnen zeggen dat ze van bij de bakker komen
knap hoor myriam!
liefs
Oh, Annelies, zoveel lof. Je doet me blozen!
Fijn dat je ook weer aan het bloggen geslagen bent, trouwens.
Liefs
Myriam