Chocoladetruffels

Homemade chocoladetruffels geven, da’s liefde geven.

Ten eerste: “Het is een publiek geheim dat chocolade een gunstig effect heeft op het libido van de vrouw. Dat beweren sommige seksuologen. Sterker zijn de vele getuigenissen. De Amerikaanse auteur Marrena Lindberg vermeldde pure chocolade zelfs als dagelijkse must in haar boek ‘The Orgasmic Diet’, een revolutionair dieet dat je libido naar ongekende hoogtes zou tillen. Neem zelf eens de proef op de som.” Zeg maar dat de Knack Weekend het gezegd heeft, toch een gereputeerd blad. 😉

Ten tweede: om deze truffels te maken, heb je wel wat tijd nodig. Er komt wel wat bij kijken, al moet ik dat nu ook weer niet overdrijven. Het is een leuk klusje, verstand op nul en bolletjes draaien, terwijl je ondertussen TV kijkt bv. of bijpraat met je kinderen of schatje. Kortom, je kan al je liefde kwijt in het maken van deze truffels.

Happy Valentine!

 

Chocolade truffels

 

Nodig voor donkere chocoladetruffels

100 g boter, op kamertemperatuur
2 dl room
250 g pure chocolade
Het merg van 1 vanillestok
80 g pralinépasta

Extra:

Pure chocoladeschilfers
300 g gesmolten chocolade

 

Werkwijze

Klop de room half op. Klop de zachte boter luchtig samen met de praliné pasta. Voeg de half opgeklopte room toe aan de boter.

Voeg het vanillemerg toe.

Smelt de chocolade en voeg die toe aan de massa.

Tip: indien de boter zou schiften, kan je de onderkant van je kom even in warm water dompelen. Alles komt vanzelf weer goed!

Spuit bolletjes of staafjes op bakpapier en laat deze opstijven in de diepvries.

Smelt 300 g chocolade. Trek plastic handschoenen aan. Dompel je handpalmen in de gesmolten chocolade, neem een bolletje of staafje en rol dat even in je handpalmen. Er komt nu een dun laagje chocolade rond de truffel te zitten. Rol de truffel snel door de chocoladeschilfers.

Deze manier van werken biedt 2 voordelen:

  1. Er komt veel minder chocolade rond de truffels te zitten dan wanneer je de truffels volledig in de gesmolten chocolade onderdompelt.
  2. Wanneer je de truffels in de warme, gesmolten chocolade onderdompelt, dan gaan ze heel snel smelten, iets dat niet gebeurt met de werkwijze met de handschoenen.

 

Nodig voor witte chocoladetruffels

150 g boter
2 dl room
325 g witte chocolade
2 gelatineblaadjes van 3,40 g per stuk
Het merg van 1 vanillestok

Extra:

Witte chocoladeschilfers
300 g witte gesmolten chocolade

 

Werkwijze

Week de gelatineblaadjes in ruim water. Klop de zachte boter luchtig. Verwarm de room. Los de uitgeknepen gelatine hier in op.

Voeg het vanillemerg toe.

Smelt de witte chocolade en voeg die toe aan de massa, samen met de boter. Indien het beslag te vloeibaar is, kan je het even in de koelkast zetten. De massa moet vast, maar toch nog bewerkbaar zijn.

Spuit bolletjes of staafjes op bakpapier en laat deze opstijven in de diepvries.

Smelt 300 g witte chocolade. Trek plastic handschoenen aan. Dompel je handpalmen in de gesmolten chocolade, neem een bolletje of staafje en rol dat even in je handpalmen. Er komt nu een dun laagje chocolade rond de truffel te zitten. Rol de truffel snel door de witte chocoladeschilfers.

De witte chocoladetruffels op de foto zijn met donkere chocolade gepralineerd (bij gebrek aan witte chocolade), vandaar dat je donkere chocolade door de witte schilfers ziet piepen. Normaal moesten de witte chocoladetruffels volledig wit zijn.

Tip: Vervang de chocoladeschilfers eens door cacaopoeder, rice crisis, corn flakes, enz…

 

Chocoladetruffels

 

Bron: recept van Dhr. Jo Nelissen, leraar aan hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post

Tags: , , , , , , ,

Chocoladetruffels

by Myriam Minne time to read: 2 min
1
%d bloggers liken dit: