Hap en Tap logo zonder streep

Hemelse havermoutkoekjes (met chocolade)

2 apr 2017 | Gebak en koekjes, Zoet

Jullie kennen mij na bijna 5 jaar ondertussen al een beetje… Liever een ‘briochestuutje’ met boter dan een kom havermout. Liever een moelleux au chocolat dan een chia pudding. Maar kijk, de wonderen zijn de wereld nog niet uit: deze havermoutkoekjes met chocolade konden me wel bekoren. OK, ik geef het toe, dat kwam grotendeels door de chocolade… ?

 

Hemelse havermoutkoekjes (met chocolade)

 

Ingrediënten voor de havermoutkoekjes

160 g zachte boter
100 g Luikse siroop
100 g suiker
100 g amandelpoeder
100 g havermout
125 g bloem
Een snufje bakpoeder

Getempereerde chocolade, melk of puur voor de afwerking

 

Werkwijze

Klop de boter samen met de Luikse siroop en suiker luchtig in een staande mixer (type KitchenAid Artisan of Kenwood) uitgerust met de vlinder.

Zeef de bloem samen met het bakpoeder en meng er nu het amandelpoeder en de havermout onder.

Meng de bloem kort onder de boter.

Laat het deeg 10 min rusten.

Maak bolletjes van het deeg en schik de bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Duw de deegbolletjes plat met een natte vinger.

Bak de havermoutkoekjes in de voorverwarmde oven bij 180° C tot ze bruin kleuren. Dit duurt ca. 8 min.

Laat ze afkoelen op een rooster.

Tempereer ondertussen de chocolade.

Spuit toefjes getempereerde chocolade op een nieuw vel bakpapier en leg er de koekjes op. Duw ze lichtjes aan.

Als de chocolade hard is, kunnen de havermoutkoekjes verpakt worden… of in het mondje verdwijnen. ?

 

Hemelse havermoutkoekjes (met chocolade)

 

Bron: recept van Mevr. Inge Mersseman, leerkracht aan hotelschool Spermalie in Brugge.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Hemelse havermoutkoekjes (met chocolade)

by Myriam Minne time to read: 1 min
0