Ingrediënten voor de havermoutkoekjes
160 g zachte boter
100 g Luikse siroop
100 g suiker
100 g amandelpoeder
100 g havermout
125 g bloem
Een snufje bakpoeder
Getempereerde chocolade, melk of puur voor de afwerking
Werkwijze
Klop de boter samen met de Luikse siroop en suiker luchtig in een staande mixer (type KitchenAid Artisan of Kenwood) uitgerust met de vlinder.
Zeef de bloem samen met het bakpoeder en meng er nu het amandelpoeder en de havermout onder.
Meng de bloem kort onder de boter.
Laat het deeg 10 min rusten.
Maak bolletjes van het deeg en schik de bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Duw de deegbolletjes plat met een natte vinger.
Bak de havermoutkoekjes in de voorverwarmde oven bij 180° C tot ze bruin kleuren. Dit duurt ca. 8 min.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Tempereer ondertussen de chocolade.
Spuit toefjes getempereerde chocolade op een nieuw vel bakpapier en leg er de koekjes op. Duw ze lichtjes aan.
Als de chocolade hard is, kunnen de havermoutkoekjes verpakt worden… of in het mondje verdwijnen. ?
Bron: recept van Mevr. Inge Mersseman, leerkracht aan hotelschool Spermalie in Brugge.
0 reacties