Duo van chocolade en caramelmousse

Ik vertelde jullie al eerder dat ik een heel toffe job heb. Zo animeer ik de Facebook pagina’s van o.a. Brugge Kaas, Nazareth Kaas, Lima, Tissot en Justin Bridou. En daar komt binnenkort een nieuwe klant bij, nl. Imperial. Jullie welbekend van de vanillesuiker, de caramel en chocolade toppings en het zelfrijzend bakmeel. Een klant die mij op het lijf geschreven is dus! 🙂

Mijn collega’s zijn momenteel een nieuwe site aan het programmeren en een deel van de oude foto’s wordt vervangen door nieuwe. En jawel, ik mocht de 20 (!) recepten maken terwijl mijn vriendin Ann Vertriest die mocht shooten. Dikke pret, natuurlijk, maar toch ook heel hard werken… Ik was non-stop bezig: deeg maken, bakken, afwassen, volgend recept beginnen, ondertussen een oogje in het zeil houden in de oven, proeven,… Niet onbelangrijk! 😉

Ik maakte klassiekers zoals (Brusselse) wafels, pannenkoeken, appelcake, driekoningentaart, crumble, Halloween cake,… allemaal zaken die jullie heel binnenkort op de site van I love Baking zullen zien staan blinken. En dit recept maakte ik dus ook. Voor de échte zoetekauw, want mét chocolade én caramel. Een bommetje dus! Eentje waarvan je weegschaal tilt slaat. Ach, so what?

Benodigdheden

Voor de caramelmousse:
500 g room
200 g eigeel
170 g water
70 g suiker
80 g carameltopping Imperial
2 zakjes gelatinepoeder Imperial

Voor de chocolademousse:
350 groom
150 gfondantcocolade
100 gsuiker
3  eieren
Chocoladetopping Imperial

Voor de afwerking:
Chocoladebolletjes of -schaafsels

Bereiding

Voor de caramelmousse:
Klop de room op en plaats deze in de koeling.
Kook 70 ml water en suiker en klop intussen de eigelen met een klopper.
Als het suikerwater kookt, giet je dit heel voorzichtig druppelsgewijs op de eigelen, terwijl je zachtjes blijft kloppen. Klop dit koud tot een dikke biscuit massa.
Los de gelatine op in 100 ml water.
Meng de eimassa samen met je carameltopping.
Voeg de gelatine toe en spatel.
Spatel de opgeklopte room eronder.

Voor de chocolademousse:
8 Klop de eieren los en meng de suiker erbij.
9 Warm alles een beetje op en klop op tot een luchtige biscuit.
10 Smelt ondertussen de chocolade.
11 Klop de room voor ¾ op en meng de chocolade kort onder.
12 Voeg meteen de chocoladeroom bij de biscuit en meng kort.

Afwerking

Vul de glaasjes met de 2 mousses en spuit daartussen de carameltopping en de chocoladetopping.
Werk af met chocoladeballetjes of -schaafsels.

Bron: de website van I love Baking

Related Post

Tags: , , , , , , ,

Duo van chocolade en caramelmousse

by Myriam time to read: 2 min
6
%d bloggers liken dit: