Duo van chocolade en caramelmousse

door | sep 4, 2015 | Dessert, Zoet

Dit recept printen? Print dit recept

Ik vertelde jullie al eerder dat ik een heel toffe job heb. Zo animeer ik de Facebook pagina’s van o.a. Brugge Kaas, Nazareth Kaas, Lima, Tissot en Justin Bridou. En daar komt binnenkort een nieuwe klant bij, nl. Imperial. Jullie welbekend van de vanillesuiker, de caramel en chocolade toppings en het zelfrijzend bakmeel. Een klant die mij op het lijf geschreven is dus! ūüôā

Mijn collega’s zijn momenteel een nieuwe site aan het programmeren en een deel van de oude foto’s wordt vervangen door nieuwe. En jawel, ik mocht de 20 (!) recepten maken terwijl mijn vriendin Ann Vertriest die mocht shooten. Dikke pret, natuurlijk, maar toch ook heel hard werken… Ik was non-stop bezig: deeg maken, bakken, afwassen, volgend recept beginnen, ondertussen een oogje in het zeil houden in de oven, proeven,… Niet onbelangrijk! ūüėČ

Ik maakte klassiekers zoals (Brusselse) wafels, pannenkoeken, appelcake, driekoningentaart, crumble, Halloween cake,… allemaal zaken die jullie heel binnenkort op de site van I love Baking zullen zien staan blinken. En dit recept maakte ik dus ook. Voor de √©chte zoetekauw, want m√©t chocolade √©n caramel. Een bommetje dus! Eentje waarvan je weegschaal tilt slaat. Ach, so what?

Benodigdheden

Voor de caramelmousse:
500 g room
200 g eigeel
170 g water
70 g suiker
80 g carameltopping Imperial
2 zakjes gelatinepoeder Imperial

Voor de chocolademousse:
350 groom
150 gfondantcocolade
100 gsuiker
3  eieren
Chocoladetopping Imperial

Voor de afwerking:
Chocoladebolletjes of -schaafsels

Bereiding

Voor de caramelmousse:
Klop de room op en plaats deze in de koeling.
Kook 70 ml water en suiker en klop intussen de eigelen met een klopper.
Als het suikerwater kookt, giet je dit heel voorzichtig druppelsgewijs op de eigelen, terwijl je zachtjes blijft kloppen. Klop dit koud tot een dikke biscuit massa.
Los de gelatine op in 100 ml water.
Meng de eimassa samen met je carameltopping.
Voeg de gelatine toe en spatel.
Spatel de opgeklopte room eronder.

Voor de chocolademousse:
8 Klop de eieren los en meng de suiker erbij.
9 Warm alles een beetje op en klop op tot een luchtige biscuit.
10 Smelt ondertussen de chocolade.
11 Klop de room voor ¬ĺ op en meng de chocolade kort onder.
12 Voeg meteen de chocoladeroom bij de biscuit en meng kort.

Afwerking

Vul de glaasjes met de 2 mousses en spuit daartussen de carameltopping en de chocoladetopping.
Werk af met chocoladeballetjes of -schaafsels.

Bron: de website van I love Baking

Related Post

Hap en Tap Belgian food blog awards 2017

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 1.991 andere abonnees

Archief

  • 2021 (98)
  • 2020 (190)
  • 2019 (201)
  • 2018 (204)
  • 2017 (206)
  • 2016 (210)
  • 2015 (213)
  • 2014 (203)
  • 2013 (214)
  • 2012 (119)

6 Reacties

  1. Carola

    Je bent een soort Roger van Damme, een vrouwelijke versie? Heerlijk!

    Antwoord
  2. Hap & Tap

    Nu doe je me teveel eer aan, Carola! Pieter van Hot Cuisine de Pierre is eerder een kloon van Roger. Wat die uit zijn mouw schudt, da's andere koek!

    Antwoord
  3. Hap & Tap

    Maar niet komen klagen als je weegschaal tilt slaat he, lieve Bakdame, ik heb je gewaarschuwd. ūüėČ

    Antwoord
  4. Irene

    Voor hoeveel personen is dit recept? Ik moet het voor 18 mensen maken en dat is vaak geen standaard hoeveelheid :).

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Irene
      Dit recept is voor een 10-tal glaasjes. Maak ze niet te groot, want dit dessert is best machtig en zeker na een (kerst)diner.
      Smakelijk!
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  +  74  =  78

Duo van chocolade en caramelmousse

by Myriam time to read: 2 min
6
%d bloggers liken dit: