I had a dream… Letterlijk. Denk ik. In ieder geval, ik zag een Zwarte Woud wafeltaart: een taart, bestaande uit 2 (of 3?) lagen chocoladewafels, met ertussen slagroom en kersen en erbovenop ook slagroom en kersen en chocoladeschilfers. Het was een heel mooie “foto”, zo een waarvan je onmiddellijk denkt: dàt wil ik ook. Maar toen ik ’s avonds terug op zoek ging naar de foto en/of het recept, kon ik het nergens meer terugvinden… Ik zocht het hele internet af, in alle denkbare talen, keerde mijn mailbox binnenste buiten,… Spoorloos. Zou ik het dan echt gedroomd hebben? Dat kan best, zalle! Ik droom van eten… vooral van dessert dan toch. 😉
Hoe dan ook, ik moest en zou dat “droomdessert” maken. Nu was er nog een ‘probleem’. De wafeltaart (van mijn dromen) was rond en dus moest ik een aangepast wafelijzer kopen, want mijn huis-tuin-en-keuken wafelijzertje mét verwisselbare platen voor croque-monsieurs kon dit niet. En zo ben ik dan: als ’t in mijn hoofdje zit, zit het niet in mijn *** en dus ik gunde mezelf dit Valentijnscadeautje: een wafelijzer van KitchenAid. Wat een kanjer! Een kanjer van een prijskaartje, dat ook ja… Het Valentijnscadeautje voor mijn man? Een stuk van deze héérlijke Zwarte Woud wafeltaart. Hij content en ik content. 🙂
Nodig voor 1 Zwarte Woud wafeltaart
240 ml volle room 40%
36 g bloemsuiker
57 g donkere chocolade, grofgehakt
3 el Crisco (ik bracht dit ooit mee van Chicago om dan vast te stellen dat dit gewoon bij Aveve te verkrijgen is…)
225 g patisseriebloem
72 g suiker
1 el bakpoeder
1/2 kl zout
2 eieren, gescheiden
240 ml melk
1 blik Taart & Vlaaifruit Kersen (ik vond dit bij de AH)
Extra (en facultatief):
Chocoladeschilfers
Chocoladeganache
Werkwijze
In een kleine kom, klop de room op tot die dikker begint te worden. Voeg de bloemsuiker toe en blijf kloppen tot er zich zachte pieken vormen. Zet de slagroom in de koelkast tot je de Zwarte Woud wafeltaart serveert.
Smelt de chocolade samen met de Crisco in de microgolfoven op lage kracht. Roer tot je een glad mengsel bekomt. Laat lichtjes afkoelen. Meng in een ruime kom de bloem met de suiker, het bakpoeder en het zout. Klop in een maatbeker de melk met de dooiers tot die goed gemengd zijn. Roer er de chocolademengeling onder. Voeg dit mengsel nu bij de droge ingrediënten en roer tot de ingrediënten net gemengd zijn.
Klop in een schone kom de eiwitten tot ze stijf zijn, maar niet vlokkerig. Spatel ze onder het beslag. Giet het beslag in het voorverwarmde wafelijzer en bak de wafels volgens de instructies van de fabrikant. Bij mij was dat gedurende 3 minuten. Laat nu de wafels afkoelen. Als je de slagroom op de warm wafels zou spuiten, dan zou die meteen inzakken en ‘weglopen’.
Doe de slagroom in een spuitzak en spuit slagroom op beide wafels. Schep er de kersenvulling op. Werk af met chocoladeschilfers à volonté. Uit deze hoeveelheid haal je 10 wafels of 2 cirkels van 4 wafels aan elkaar en een restje om onmiddellijk in het mondje te steken. 😉
Wil je het helemaal decadent? Dan kan je er nog een scheutje chocoladeganache over schenken. Zo, nu weten jullie over wat ik droom ’s nachts.
Bron: het recept van de wafels haalde ik van de website Taste of Home, het idee om daarvan een dubbeldekker Zwarte Woud wafeltaart te maken ontsproot in mijn dromen (of elders, maar ik weet niet meer waar…)
Myriam, ik ga je mogelijks uit je lijden verlossen. Ik denk dat ik ze ook tegengekomen ben op de voorpagina van Delicious Kerstkoken. Juist ? Lieve groetjes.
Tafelfee, you’re my hero! Dat is het! En ik maar denken dat ik het online ergens gezien had… Ik zie gewoon teveel dingen passeren. 😉
Liefs,
Myriam
Inderdaad, uit delicious, ik herinner het mij ook! Maar deze ziet er minstens even zalig uit! 🙂
wauw zeg myriam! wat een taart!
super zeg…meteen zin om een stukje van te eten!
liefs